maandag 5 november 2018

SV GRASHEIDE - KV BONHEIDEN 1 - 5

Alhoewel de verliescijfers quasi gelijkaardig zijn met de wedstrijd op Bonheiden was het gevoel vandaag toch een wereld van verschil. Deze overwinning was gewoon verdiend, Bonheiden was de betere ploeg.

Op Bonheiden domineerden we 50 minuten de wedstrijd, vandaag hadden we 10 minuten de wedstrijd in handen en daarna was het Bonheiden dat het spel maakte. Ze waren scherper, snediger dan onze jongens, vooraan kregen we geen actie op poten, in het middenveld verloren we de duels en achteraan lieten we ons constant in de rug pakken. Gelukkig stond er een sterke doelman te spelen, Mauren was met voorsprong de man van de match.

Dit zegt voldoende, in kwartje 1 was het spelbeeld gelijkopgaand, in kwartje 2 kregen we 3 doelpunten om de oren van telkens dezelfde speler en bovendien op dezelfde manier. Als taken niet zoals gevraagd worden uitgevoerd dan krijg je dit, vleugels moeten mee verdedigen, in het midden moeten we rustiger blijven en achteraan veel steviger en korter dekken. En als men in elke linie dit verzuimt te doen dan krijg je tegen ploegen die wat sterker zijn het sowieso moeilijk.

Het is geen onrecht om tegen een sterkere tegenstander te verliezen, maar we beginnen dan de scheids de schuld te geven die een correcte wedstrijd floot, we zijn niet meer geconcentreerd genoeg en dit heeft invloed op het spelbeeld.

Niet dat alles slecht was we begonnen nochtans sterk en maakten een mooi doelpunt en in de 2de helft hielden we alles vrij goed gesloten, we gaven minder ruimte weg. Maar vandaag hadden we het echt lastig om in de zone van de waarheid te geraken, de tegenstander speelde wel op een hoger niveau als bij hen thuis.