woensdag 16 september 2015

SV GRASHEIDE - BOOISCHOT A

SV GRASHEIDE - BOOISCHOT A   4 - 6

Voor de eerste keer troffen beide ploegen in deze leeftijdscategorie elkander. Booischot zelf beschikt over 2 ploegjes ze spelen effectief met een A en een B ploeg zoals Putte in tegenstelling tot bv onze tegenstander Hombeek van 2 weken geleden die 3 gelijkwaardige ploegjes probeert op te stellen. Mijn vermoeden was dat deze wedstrijd wel eens een goede test zou zijn hoever we stonden.

Van bij het begin van de wedstrijd was het meteen duidelijk dat Booischot een te duchten tegenstander was. Ze combineerden zeer goed en Grasheide liep in kwartje 1 achter de feiten aan. Voornamelijk dat we te weinig druk op de bal legden, niet sterk genoeg in de duels waren maar ook nog eens onze man lieten lopen zorgden ervoor dat we al snel 0 - 3 achter kwamen. Met nog een bal tegen de deklat en nog enkele goede reddingen van Nathan kwamen we goed weg. We speelden één van onze minste kwartjes en echt wel onder ons gebruikelijke niveau. Booischot mocht vrij combineren en maakte optimaal gebruik om het veld in de aanval groot te houden.

Na een toch wel donderpreek of peptalk hoe dat je het ook wil noemen(om eerlijk te zijn was ik echt ontgoocheld) kregen we toch wel een heel andere wedstrijd in kwartje 2. Grasheide was nu zowaar de betere ploeg, we wonnen de duels en begonnen plotseling te combineren. Met een zuivere hattrick van Florian bogen we onze achterstand om zodat we met een 3 - 3 ruststand de kleedkamers konden intrekken.

Na een rustpauze van 10 minuten begonnen we aan kwartje 3. En onze jongens bleven op hun elan doorgaan. Mattis zorgde voor de 4 - 3 en wat erna volgde is bijna niet te geloven. Tot 3 maal toe troffen we dezelfde paal en toen de bal zelfs binnenkant paal kwam dan nog rolde hij niet over de lijn. Ook in dit kwartje waren we de betere ploeg en verdienden we meer.

Toen kwartje 4 startte gingen we meteen naar de bevrijdende 5 de treffer en toen we voor de 4 de maal dezelfde paal troffen leek het wel alsof er een magneet hier aan kleefde. Booischot had het moeilijk maar toen ze op een vrije trap de gelijkmaker binnen trapten begonnen ze 10 minuten voor tijd plotseling terug beter in de wedstrijd te komen. Toen 6 minuten voor affluiten de bal die gered werd toch over de lijn dwarrelde was dit toch wel eventjes balen. In een slotoffensief kregen we tot 2 maal toe de uitgelezen mogelijkheid om de bordjes terug in evenwicht te brengen maar op een ver afstandsschot moesten we in de allerlaatste minuut toch ons gewonnen geven.

Waar je de ene week op een kantelmoment(2 weken geleden)de wedstrijd naar je toe trekt was dit vandaag net omgekeerd. Als er 2 ballen die de paal treffen binnengaan heb je een hele andere wedstrijd doch voor hetzelfde geld had in kwartje 1 al de wedstrijd gespeeld geweest. Na een zwak eerste kwartier bleven we strijden voor elke bal en had een gelijk spel misschien een terechte uitslag geweest. Wel dienen we eerlijk te zijn en combinerend was Booischot beter en zelfs een heel sterke ploeg. Op basis van de kansen had een gelijkspel de juiste uitslag geweest.

Als laatste wil ik Nathan nog als " man van de match " tronen. Namens iedereen wil ik je bedanken om wekelijks in het doel te willen staan nadat het eerst zoeken was naar een nieuwe doelman en iedereen zal het er over eens zijn, in 1 maand tijd ben je uitgegroeid tot een uiterst betrouwbaar sluitstuk. Vandaag had je een echte pechdag, 2 maal de bal tegen je gezicht tijdens de opwarming, 1 keer in de wedstrijd en dan nog in je lip bijten erdoor en dan nog de pech bij de 4 - 4 dat de gestopte bal net achter de lijn terecht kwam. Laat het niet aan je hart komen, je speelde echt sterk en hebt je niets te verwijten en blijf zeker zo verder doen en de keeperstraining volgen.

Na de wedstrijd zag ik echt ontgoochelde gezichtjes en zo hoort het ook. Tof was wel dat dit na 10 minuten al vergeten was. Verliezen hoort erbij en op deze manier hiervan wordt je alleen maar sterker van. Het was een fijne wedstrijd en iedereen genoot ervan, dit heet verliezen met opgeheven hoofd

Mijn oprechte excuses trouwens aan iedereen om de goal 20cm te ver naar links te plaatsen)))).