zondag 25 november 2018

SV GRASHEIDE - BO BEERZEL 3 - 4

Over een zwart beest gesproken, reeds 3 seizoenen in een 8 tegen 8 formatie en nog nooit kon Grasheide een punt tegen deze ploeg halen. En nochtans als je hun uitslagen er bij haalt dan zouden beide ploegen aan elkander gewaagd moeten zijn. Enkel tegen Muizen wonnen ze 2 keer maar elke andere tegenstander won minstens 1 keer van Beerzel.

Aan wat ligt dit. Ik heb er geen verklaring voor in de heenronde speelden we heel constant met 1 non - match op Beerzel. In de tegenronde spelen we veel wisselvalliger, tegen topploegen zoals Tisselt, Deurne, Putte spelen we op een heel hoogstaand niveau. Tegen oa Muizen en ook vandaag tegen Beerzel lukt het gewoon niet, de opwarming was verre van ideaal maar de ene na de andere speler lag meermaals op de grond en schoof uit. Terwijl bij de tegenstander dit niet het geval was. We speelden paniekerig, het leek wel alsof we moeite hadden om ons op het veld recht te houden, we de controle verloren.

De euforie van vorige week was vandaag ver te zoeken, misschien zijn we wel iets te euforisch geweest en vielen we terug met de voeten op de grond. En naderhand had iedereen wel een andere uitleg klaar daarom is het goed dat na een tijdje ook er iemand anders is met soms een ander idee en visie, in ieder geval aan de scheids zal het vandaag zeker niet gelegen hebben. Hij was met voorsprong de beste Grasheide man op het veld 😀😀😀. En als een ploeg in 3 jaar tijd elke wedstrijd tegen de tegenstander wint dan kun je maar enkel zeggen dat deze ook wel sterker zal zijn zeker. Alleen kunnen we beter dan we vandaag hebben laten zien, maar tegen Beerzel het wil echt niet lukken, het blijft voorlopig ons zwarte beest.

De wedstrijd begon nog gelijkopgaand maar vooral in de tegenaanval op hoekschoppen was Beerzel gevaarlijk in een 1 tegen 1 situatie en na 5 minuten konden ze zo ook op een corner van ons uitbreken en de score openen. Ik denk al voor de 3de keer dit seizoen dat we zo een doelpunt slikken. Overal kwamen we de eerste helft op de tweede plaats, de 2de bal was bijna nooit voor ons en we kwamen niet onder de druk uit. Het was een half wonder dat we na 30 minuten nog een wedstrijd hadden want Beerzel miste kans om kans. Op een gegeven moment schoven 2 spelers van ons gelijktijdig op de grond, we konden ook moeilijk een actie maken, we leken precies op een schaatsbaan te spelen. Ons evenwicht was telkens ver te zoeken, na een ontgoochelde eerste helft gingen we effe rusten.

Tijdens helftje 2/kwartje 3 was er iets beterschap maar al snel werd dit in de kiem gesmoord door de 0 - 2 . En toen een beetje later de 0 - 3 viel leek de wedstrijd gespeeld, dit was trouwens een mooi doelpunt van hen. Vanuit het niets kon Quinten een dribbel doen, dook plots alleen voor de doelman, de bal tikte wat ver weg, Quinten die met zijn been nog de bal probeerde te spelen, kwam in botsing met de keeper waarbij Jaro zo in de rebound in doel kon trappen. 1 - 3 toch een beetje hoop, alhoewel. Toch wel een discutabel doelpunt.  En plots begonnen we te voetballen, de 2 - 3 was een mooi doelpunt na een vlotte combinatie ÊÊn van de weinigen vandaag. Toen dan op een corner de bal zo goed als rechtstreeks in doel werd gedevieerd stond het plots 3 - 3 en leek de wedstrijd helemaal te kantelen. Maar spijtig genoeg kon Beerzel terug op voorsprong komen. Grasheide probeerde erna en dit laatste kwartje was met voorsprong het beste in de allerlaatste minuut troffen we nog de paal.

Maar om eerlijk te zijn op basis van het spel hadden we vandaag geen punt verdiend. Beerzel was gewoon de beste ploeg vandaag en in feite elke keer als we ertegen spelen. De kans is 95% dat ze na nieuwjaar terug in onze reeks zitten, tijd voor hier toch eens verandering in te brengen.

Om er vandaag een man van de match uit te kiezen moeten we diep, heel diep graven. Mauren deed zijn taak en Quinten werkte hard en zorgde door een goede actie voor de kentering eventjes. En doelpunt 2 was mooi maar dan stopt het ook.

jurgen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

SV GRASHEIDE - VC RIJMENAM 5- 2

SV GRASHEIDE - VC RIJMENAM 5 - 2 Voor de 4 de keer troffen we Rijmenam dit seizoen. Rijmenam beschikt maar over 9 spelers en tijdens de v...