zaterdag 10 november 2018

KFC MUIZEN - SV GRASHEIDE 5 - 1

Voor de start van de competitie en na bekendmaking van de reeksindeling had ik voorgenomen dat als we 4 wedstrijden zouden winnend afsluiten we een goede reeks zouden neergezet hebben. Tisselt 3 sterren, Muizen voorheen 3 sterren doch schijnbaar 1 of 2 spelers weg, Bonheiden dat 80% van zijn wedstrijden op 2 sterren winnend afsluit en dan Putte A dat ook een zware dobber is als je weet dat de B ploeg al een lastige klant is. De haalbare kaarten zijn wat mij betreft Bevel, Beerzel en Berlaar, we zullen nog serieus uit onze pijp moeten komen willen we onze doelstelling halen, we moeten 2 op 3 halen.

En als we willen winnen moeten we allemaal top zijn en momenteel spelen enkele jongens onder hun gebruikelijke niveau. Zowel woensdag als vandaag hadden we moeite met het creƫren van kansen, het enigste verschil was dat vandaag de tegenstander ook geen resem kansen had, alleen was de overwinning dubbel en dik verdiend.
Alhoewel de wedstrijd misschien nooit had mogen gespeeld worden, dit veld was geen U12 - U 13 veld maar veel te klein, het was een U11 veld dat ze nog eens verkleind hadden omdat er grote doelen opstonden, de U12 goaltjes ging men er dan net voor zetten, enorm verwarrend. Bovendien waren de ballen meer kasseien, floot de scheids erbarmelijk, om eerlijk te zijn floot hij gewoon voor de ploeg die het hardste riep, qua organisatie trok dit echt op niks er was ernaast een veld dat perfect nog vrij was voor een u12 match. Bovendien was de jonge trainer van de tegenpartij echt een vervelende tegenstander waarvan ik hoop dat we ze niet meer treffen in de volgende ronde.

Maar nogmaals op de overwinning was niets aan te merken, Muizen speelde snediger, scherper dan ons enkel in kwartje 3 hadden we de bovenhand. Net zoals thuis stonden we na enkele minuten op achterstand door meteen een bal in de opbouw aan de tegenstander voor te schotelen. Muizen had wel de bovenhand maar telkens speelden ze met een lange bal, hun staart trapte van achteraan zelfs bijna tot op doel. In dit eerste kwartje kregen we geen echte grote kansen, Wie me in positieve zin opviel was Mauro die zeker met de titel man van de match mag rondlopen, hij zat meteen in de match, terwijl het meerendeel nog naar het juiste ritme moest zoeken. Algemeen een vrij terechte 1 - 0 tussenstand, achteraan lieten we wel geen grote kansen toe.

Wat vooral irriteerde was dat hun trainer telkens corner, fout, geen fout, ... riep en bovendien in commentaar van supporters begon te repliceren en zoals gezegd de scheids die kende precies zelfs de regels niet. Lastig, in kwartje 2 moest Jasper na een slag in het aangezicht effe ook aan de kant, kwartje 2 verliep gelijkopgaand zonder grote kansen aan beide zijdes, het verliep allemaal te slordig. Tot een minuut voor rust we wachten op een bal, de tegenstander onderschept hem en 2 - 0 net voor de rust. Dit was echt een doelpunt als we scherper zouden zijn dat nooit mag gebeuren.

Muizen bleef buiten, Grasheide ging naar binnen, effe peptalk want het wekelijks verliezen maakt ons soms onrustig, je voelt de ontgoocheling maar als iedereen ervoor werkt de kop niet laat hangen dan kunnen we veel beter. En zo ook geschiedde in kwartje 3 dicteerden onze jongens het spel en de aansluitingstreffer was terecht. De gelijkmaker hing in de lucht en toen de bal in de verkeerde(achterste) goal viel dacht ik effe dat we gelijk stonden. Ik begrijp echt niet dat ze dit toelaten, buiten is bijna niet te zien en als je schuins voor doel staat is heel moeilijk te zien wat nu de juiste goal is. Ook als doelman, hun doelman maakte trouwens zeker 3 keer tot 10 - 15 m buiten zijn doel een handspel maar als je niet riep dan ging dit gewoon door. Na een tijd heb je het dan effe gehad, zeker als hun trainer dit steeds ok vind. Er zijn toch geen lijnen sprak die dan. De gelijkmaker viel spijtig genoeg niet maar net op het einde van kwartje 3 wel de 3 - 1 na een counter, echt jammer.

Het laatste kwartje was het vet van de soep en had weinig met voetbal te maken, hun trainer met onze supporters bleven discuteren en onze jongens en die van de tegenstander begonnen onrustiger te worden. Ze begonnen dan nog te roepen "effe vechten" best is hierop niet ingaan, toen een speler van hen op de grond viel en hun coach riep buiten trappen, waarbij ze een corner toestonden omdat we in de aanval waren verplichtte ik om deze niet te geven maar doeltrap te doen, kwestie van alles terug tot bedaren te brengen. Maar effe later toen hun vleugel vanop 25 m een zondagsgoal lukte en logisch vierde deed hun trainer dit toch iets mede te impulsief zodat dit weer een intimiderend karakter had en onze supporters opnieuw hierop ingingen. Je voelde aan alles dat dit uit de handen aan het lopen was, dit ging volledig ten koste van het spel van beide ploegen en toen hij op een fout van hen hamerde dat er niets aan was, had ook ik het effe gehad. Ze scoorden zo nog ook maar 2 minuten voor tijd was het best om af te fluiten, onze supporters die al 5 minuten me vroegen om de wedstrijd te staken konden me nu wel overtuigen, best effe stoppen. Uit fair play vond ik het wel onze plicht om proficiat te wensen en een hand te geven, hetgeen iedereen al dan niet met of zonder morren deed.

Zowel op als naast het veld is het belangrijk de rust te bewaren, dit lukte vandaag niet mede doordat al meteen duidelijk was dat er enkel een scheids was omdat die echt moest fluiten, een trainer die intimideerde maar om eerlijk te zijn is dit echt niet leuk, voetbal moet een plezier zijn en zo gaat dit volledig verloren. Woensdag zou misschien hetzelfde kunnen zijn we spelen dan tegen een 3 sterren ploeg maar ook in een regio waar ik niet meteen voor sta te popelen om tegen te spelen(gelukkig moet je niet iedereen over dezelfde kam scheren maar het risico is toch wel hoger). Hopelijk kunnen we ons niveau optillen want met 2 keer tegen Deurne en een keertje tegen Putte A mogen we ons aan lastige wedstrijden verwachtten.

Na de match kwam iemand van Muizen me aanspreken over wat er aan de hand was, ook op hun U11 wedstrijd liepen de discussies hoog op . Toen ik vertelde dat je met die trainer regelmatig problemen gaat hebben(zoals oa 2 andere ploegen me ook vertelden) was zijn uitleg dat er geen trainers te vinden zijn, alsook scheidsrechters. Hij heeft hierin zeker een punt maar dit verrechtvaardigt het gedrag nog steeds niet. We hebben onze plicht gedaan door een hand te geven, proficiat te wensen en voor de rest tijdens de cathecese aan meneer pastoor vragen dat ze deze ploeg NIET MEER IN ONZE REEKS ZETTEN. Echt liever niet.
Na de match was er wel lekkere soep met ballekes hetgeen wel een compliment verdiende, hetgeen me toch weer deed twijfelen om hier terug te komen.