woensdag 21 november 2018

SV GRASHEIDE - OLYMPIC PIRATES DEURNE 2 - 2

Wie me vorige week had gezegd dat we tegen deze verliezend finalist van vorig jaar en duidelijke 3 sterren ploeg een gelijkspel uit de brand zouden slepen had ik stapelzot verklaard. Komt erbij dat er 4 uur voor de aftrap maar 7 spelers beschikbaar waren. Quinten en Karl ziek, Mathis op kamp en Jasper nog een tijdje buiten strijd konden er niet bij zijn. Last minute konden we Alessio(U11)en Yousef regelen zodat we toch 9 spelers hadden.

De reden daarentegen is wel te verklaren. Taken worden zoals gevraagd al 2 wedstrijden na elkander uitgevoerd, in blok verdedigen, deze ploeg opvangen en bijna elke looplijn werd dichtgelopen. De kansen van hun waren op 1 hand te tellen, telkens zat er wel een been, voet of zelfs een klokkenspel tussen. Mauren zal het geweten hebben. En Grasheide moest vooral counteren maar deed dit scherp, onze 2 last minute jongens waren steeds een dreiging op de counter en de beste kansen waren voor SV Grasheide.

OK Deurne liet 2 betere spelers thuis, doch de basis van de ploeg was wel dezelfde, je zag wel dat hun habitat misschien kunstgras was want techniek hebben ze in overvloed, misschien pakten ze het ook iets te makkelijk op, maar 2 wedstrijden naeen weten we een betere ploeg in bedwang te houden door vooral veel inzet en slim te spelen. Vandaag meermaals zag ik posities die werden overgepakt, dubbele druk zetten, een speler naar buiten drijven, in het eerste kwartje kwam Deurne aan geen kans toe alhoewel ze veel balbezit hadden, Grasheide kreeg 1 hele grote kans via Jens.

In kwartje 2 kon 5 minuten voor de rust Deurne onze burcht toch kraken. Ze konden met een kleine voorsprong gaan rusten, maar opnieuw kon Grasheide toch enkele keren prikken.

Zouden we dit volhouden was de vraag want vorige keer kraakten we na 40 minuten bij een 6 - 3 stand en nadat we ook al meermaals het doelkader troffen, alhoewel deze wedstrijd geheel anders was. Veel minden kansen immers. En kraken deden we voorlopig niet op de zoveelste snelle uitbraak kon onze U11 Alessio gelijkmaken. Deurne probeerde vanuit de 2de lijn en hun sterke zwarte parel dribbelde regelmatig te veel, regelmatig was er balverlies zodat Grasheide op de counter in feite de grootste kansen kreeg. 8 minuten voor tijd kon Yousef alleen op doel afgaan, de keeper werd gelobd doch een speler kon de bal nog net voor de doellijn wegspelen. Meteen wist Deurne er uitzonderlijk toch eens door te geraken tot 2 - 1 maar op een snelle uitbraak na een super slimme uittrap van Mauren konden we Yousef opnieuw alleen voor doel krijgen en deze keer miste hij niet. 2 - 2.

Kort samengevat een billijk gelijkspel, Deurne dat het spel bepaalde en het balbezit had maar ons niet uit verband speelde en in kansen Grasheide dat het overwicht had.

Nu zondag spelen we om 11 uur tegen Beerzel. Hopelijk laten we ons deze keer niet vangen aan hun hoge ballen en eerder fysieke spel. Vorige keer was de wedstrijd al 15 minuten gespeeld. Na algemeen een sterke ronde, een dipje tegen Bonheiden en Muizen spelen we al 2 wedstrijden nu op een hoog niveau. Als team in blok en 60 minuten alles geven.

De 2 jongens die ons depaneerden waren wat mij betreft man van de match, beiden speelden ijzersterk en Deurne had last met hun uitbraken.