woensdag 24 oktober 2018

KFC BEVEL A - SV GRASHEIDE 3 - 2

Om 9.30 uur stond de wedstrijd op Bevel al gepland. Bevel beschikt sinds kort over een kunstgrasveld, we speelden evenwel op hun A veld in het gras. Bevel had net zoals Grasheide 2 winstwedstrijden, eigenaardig genoeg tegen ploegen in de hogere regionen zijnde Beerzel en Bonheiden afgelopen week.

Ik had gevraagd vooraf niet mede te gaan in het spel zoals vorige keer dit was op een gegeven moment geen voetbal meer. De sterkte van Bevel is dat enkele jongens een heel hard schot hebben, dit eruit halen was de boodschap en in het midden stond een dribbelaar. De zwakte van Bevel is hun loopvermogen, ze beschikken wel over heel grote jongens maar die af en toe wel ruimtes laten. Op Bevel konden onze jongens nog nooit winnen doch omgekeerd was hetzelfde van toepassing, maw thuis zijn beide ploegen favoriet. We speelden er vorig jaar een keertje gelijk en verloren er ook een keer.

Zoals altijd blijf het puzzelen om een voltallige ploeg op de been te brengen. Het is soms om moedeloos van te worden, wekelijks spelen we tegen teams die over een 12 tal jongens(maar net meer dan ons) beschikken maar ook voltallig zijn. Wijzelf zijn nog nooit voltallig geweest en hebben gelukkig altijd wel een oplossing kunnen bedenken, door Yousif beschikten we ook over een reservespeler hetgeen broodnodig is anders was het net met voldoende weer geweest.

De wedstrijd kan je catalogeren als wederom het niet afmaken van kansen en op het einde het deksel op de neus krijgen. Toen we 1 - 2 voorstonden kregen we tot 2 - 3 keer een open kans om de wedstrijd in een definitieve plooi te trappen maar zelfs alleen voor de doelman kregen we hem niet binnen getrapt.
Kwartje 1 was vrij gelijkopgaand, alhoewel de betere aanvallen en mogelijkheden toch voor onze jongens waren. 3 korte corners, 2 - 3 tal vrij goede kansen terwijl Bevel maar 1 hoekschop had en bovendien maar 1 kans. Toen we op een logisch scoreloos gelijkspel af leken te stevenen kon Bevel hun spits toch alleen voor doel krijgen en die miste deze kans niet 1 - 0.

Over kwartje 2 kunnen we heel kort zijn Grasheide was de veel betere ploeg en dit was met voorsprong ons sterkste deel van de wedstrijd. Yousif zorgde meteen voor dreiging en na 2 halve kansen maakte Yousif een mooie actie tot bij Quinten die kon binnentrappen. We waren echt gelanceerd en Bevel werd volledig weggedrukt. Op een hoekschop werd de bal rechtstreeks binnen getrapt 1 - 2. Grasheide was nu niet te stoppen en na de mooiste aanval uit het boekje via Mauren naar Jens, naar Rik - Quinten - Florian kon Yousif alleen voor doel komen, maar deze open kansen wrongen we de nek om. Dit was wel een prachtige aanval. We misten nog een kans, niet meer zo'n grote als ervoor maar in dit kwart hadden we Bevel moeten uittellen.

En ook in kwartje 3 hadden we Bevel moeten uittellen, toen hun doelman uittrapte speelde Florian in één tijd meteen Yousif aan, opnieuw alleen voor doel maar nu een gekraakt schot. Effe later een bal tegen de lat, maar erna treuzelden we eventjes te lang met de passing en een snelle uitbraak brak ons zuur op. 2 - 2 met nog een 20 minuten op de klok.

Over het laatste kwartje kan ik kort zijn doch de term BROODROOF was niet ver weg, Bevel begon bitsig te spelen, ze maakten fout na fout en het ritme ging volledig uit het spel. Nog een goede vrije trap van Jens was er, nog  2 hoekschoppen, een overduidelijk niet gefloten handspel maar het doelpunt viel aan de overkant, de ruimtes werden ook groter en groter. Het deksel op de neus maar met nog 10 minuten op de klok begon de scheids die 50 minuten een perfecte wedstrijd floot een hoofdrol op te eisen. Fouten werden niet afgestraft, een beetje later sprak hij jongens van ons aan waardoor er tijd werd verloren. Toen Florian een bal afblokte van onze beruchte middenvelder kermde Florian hard waardoor het spel logisch werd stilgelegd. In totaal gingen zeker een 3 tal minuten verloren doch na nog eens te proberen bleek snel dat spelen niet meer lukte en als je het laatste kwartje bekijkt had men 4 minuten denk ik moeten laten overspelen terwijl dit 30 seconden was. Bevel rekte tijd, naar een bal buiten liepen ze niet meer, tot daar nog aan toe maar de scheids had altijd langer moeten laten spelen en vertraagde het spel. Zonder wissels de laatste minuten kreeg Bevel de kans om ons uit te tellen maar zowel Mauren als Jasper blokten tot 3 - 4 keer alles af, effe geluk en zeer goed verdedigen van beiden. Maar in de allerlaatste minuut, allé de officiële toch kon Yousif zich opnieuw doorzetten maar Quinten kreeg alleen voor doel de bal niet goed geraakt. Dit was de kans op de gelijkmaker.

Zo verliezen we al voor de 3 de keer met 1 doelpunt verschil, niet te snappen. Maar zoals gezegd na 40 minuten had de match moeten gespeeld zijn, we lieten dit echter na. Ik hoop na nieuwjaar eindelijk eens meermaals voltallig te zijn met 10 man is toch wel ideaal per wedstrijd en dat de afwerking beter loopt. De scherpte hier missen we momenteel..
Uiteindelijk bleek het verdict voor Florian een scheur in het gewricht van de duim te zijn.

Dolepunten : Quinten/Florian
Assist : Yousif

Man van de match : Mauren keepte sterk maar Elias speelt al 3 weken op een constant niveau. De titel deze week mag zeker naar hem gaan