zaterdag 20 oktober 2018

SV GRASHEIDE - KFC TISSELT 2 - 6

Met de komst van Tisselt troffen we de ongeslagen koploper. De reden dat ze in deze reeks stonden was het late inschrijven van deze ploeg. Temeer onze reeks maar 7 ploegen telde werd Tisselt hier als hoger ingeschreven ploeg toch mede in opgenomen, er was maw nog een plaatsje vrij. De kans is dus klein dat we deze ploeg opnieuw na de winterstop gaan treffen maar niettemin is het spelen tegen heel sterke ploegen een goed leerproces. De bedoeling is bijleren, het resultaat is op zich van ondergeschikt belang, alleen éénmaal in het spel gaat men er ook in op.

Vooraf was het hoofddoel beter te presteren dan vorige keer. Toen was het 45 minuten onder druk staan en enkel in het laatste kwart was het een evenwichtige wedstrijd, Tisselt had toen maar 1 wisselmogelijkheid. Onze jongens kregen de taak als BLOK te spelen, weinig ruimte weg te geven en veel druk te zetten. Vooral hen niet laten voetballen want dan zouden we het moeilijk hebben.

Mauro was gekwetst nog en Karl had muziekschool zodat we met 9 jongens konden starten. Tisselt kwam afgezakt met 12 spelers, er waren dus enkele nieuwe jongens. De opstelling was een beetje de gebruikelijke ploeg aan mijn kopjes Jaro en Quinten had ik de taak meegegeven om heel veel druk te zetten vooraan, de opbouw moeilijk te maken. Vorige keer was er een jongen die steeds als staartje oprukte en waar we het heel lastig mee hadden. Mauren stond in doel, achteraan hadden we Jasper - Jens en Elias, in het midden Florian en vooraan op de flanken Rik en Mathis.

De weersomstandigheden waren opnieuw optimaal, ik verkoos om eerst met de zon in het aangezicht te spelen aangezien ze nog net achter bomen verscholen stond. Tisselt trapte af maar in de beginfase was het vooral Grasheide dat de klok sloeg. Mathis kreeg meteen een goede mogelijkheid om de score te openen maar na 6 minuten konden we toch al juichen toen Mathis de bal goed teruglegde en Florian via de eerste hoek de bal binnen kon trappen. Tisselt was verrast met onze manier van spelen en had het lastig met de hoge druk die we  zetten, we wonnen ook de duels en als er toch iemand gedribbeld was dan zat er telkens wel eens een andere voet tussen. Jaro speelde een beresterk kwartje. Tisselt kwam toch langszij na een heel snelle omschakeling toen we in feite iets te lang hadden gewacht om op doel te trappen. Maar Grasheide bleef de betere kansen krijgen en een mooie aanval met een slimme doorsteekpas van Florian zetten Rik alleen voor doel die de keeper volledig kansloos liet. 2 - 1 waarna het eerste kwartje werd afgefloten.

Ook in Tisselt stonden we na 15 minuten voor maar dit was toch een wereld van verschil, toen stonden we 15 minuten onder druk en kwamen we op een diefje op voorsprong. Vandaag was dit een heel evenwichtige wedstrijd. Ook in kwartje 2 was het een mooie wedstrijd en ging het spel goed op en af, waarbij om eerlijk te zijn zelfs de beste mogelijkheden voor onze jongens waren. Maar door een botsing tussen 2 van onze spelers(kan gebeuren)kon Tisselt een meer - min situatie uitspelen, en de stand terug in evenwicht brengen. Want achteraan stonden we 30 minuten lang op een heel hoog niveau te spelen, Jasper is enorm gegroeid en in feite een onmisbare schakel in ons team en ook Elias en Jens waren sterk in de duels en onverzettelijk. 2 - 2 waarna we konden rusten.

Zouden we dit volhouden, ik verwachtte meer druk in de 2de helft maar weinig ploegen slaagden erin al 2 doelpunten tegen deze ploeg te maken, laat staan in 1helftje. Tisselt wilde perse 10 minuten rusten, vermoedelijk kregen ze toch wel een uitbrander. Persoonlijk vond ik het de verdienste van onze jongens om vele talentvolle spelers van de tegenstander het lastig te maken. Zo was de blonde flankspeler een schim van zijn vorige wedstrijd en hadden hun technische spelers het lastig met onze druk.

Maar ook in kwartje 3 kreeg Grasheide meteen een goede mogelijkheid om te scoren. Tisselt verhoogde weliswaar de druk en kwam voor de eerste keer op voorsprong. Maar meteen erna kregen we een 100% kans toen op een trap de keeper de bal niet kon klemmen, Quinten kon scoren maar de doelman werpte zich nog voor de bal. En terug erna opnieuw een kans nu via Mathis op de gelijkmaker. Maar toen we een bal verkeerd achteraan uit voetbalden kreeg Tisselt de 4 - 2 effe op een presenteerblaadje. Ik was effe aan het balen omdat net de gelijkmaker in de lucht hing, anderzijds kregen we dit doelpunt tegen omdat we WILDEN voetbalden. We hadden evengoed de bal kunnen uittrappen en dan had dit doelpunt er niet gevallen. Doch in heetst van de strijd was ik effe zwaar ontgoocheld, sorry ervoor.

Tijdens kwartje 4 was het vet van de soep, onze jongens waren moegestreden. Tisselt had nu de bovenhand en Mauren maakte zijn foutje meer dan goed. Hij keepte opnieuw op hoog niveau. Op basis van dit laatste kwartje was deze overwinning verdiend maar we hebben het 45 minuten deze ploeg heel en heel lastig gemaakt. Het was jammer dat ik vandaag geen wisselmogelijkheid meer had aangezien vele spelers heel veel energie verbruikten. Tisselt stelde zijn sterkste team op het eind op nadat enkele basisspelers een 7 tal minuten hadden kunnen rusten en dit om beurt. Deze luxe hadden we vandaag niet en hebben we al het hele seizoen niet. Zeker in een wedstrijd als vandaag met die intensie waren 2 wisselmogelijkheden ideaal geweest.

Ik moet onze jongens toch proficiat wensen, hetgeen ook de tegenstander naar ons toe deed. 45 minuten was dit een wedstrijd die we evengoed winnend hadden kunnen afsluiten, waar we in Tisselt 45 minuten volledig onder druk zaten.

Man van de match : het deed me deugd dat Rik na ziekte en enkele mindere weken zijn niveau opnieuw opkrikte en zijn beste wedstrijd dit seizoen speelde. Hopelijk is zijn trein vertrokken.