zondag 14 oktober 2018

SV GRASHEIDE - RITA BERLAAR A 4 - 3

SV GRASHEIDE - RITA BERLAAR 4 - 3

In ideale omstandigheden troffen we vandaag Rita Berlaar.Hun 2de ploeg speelde vorig jaar in onze reeks, tegen deze ploeg speelden we afgelopen seizoen een vriendenwedstrijd hetgeen toen vrij gelijkopgaand was. Rita Berlaar begon vrij slap dit seizoen na behoorlijk verlies tegen Putte en Beerzel maar erna waren hun uitslagen veel en veel beter, winst tegen Muizen en Bevel en nipt verlies tegen Bonheiden en Tisselt. Ze kwamen met 8 jongens naar Grasheide, een beetje eigenaardig aangezien hun B ploeg vrij was. Volgens hun coach is het niveauverschil tussen beide ploegen te groot, maar toch bizar dat ze geen enkele extra speler meenamen of bv van hun U11 team.

Onze ploeg voltallig zijn is moeilijk dit seizoen, zowel Quinten als Mauro kampten met een kwetsuur alhoewel eerstgenoemde terug kan aansluiten. Trouwens dikke pluim dat beiden present waren, hetgeen we ten zeerste appreciĆ«ren. Net voor de wedstrijd en tijdens de bespreking maakte Rik me attent op het feit dat hij wat ziek was. Opnieuw puzzelen dus daarom besloot ik met Rik effe de eerste 10 minuten af te wachten. Quinten warmde mee op, ondervond geen hinder doch enkel in nood zou ik hem inzetten.  Ik startte met Mauren in doel, Jasper staart, links Jens en rechts Elias, centraal Florian, vooraan Mathis links en Jaro rechts en als kopje Karl.

We hadden licht windvoordeel en de zon in de rug tijdens de eerste helft dus op dat vlak een klein voordeel. De eerste 3 - 4 minuten was vrij gelijkopgaand doch meer en meer konden we Karl in stelling brengen. Maar zowel hun doelman als hun staartje konden net tijdig ingrijpen maar Grasheide was iets dreigender. Tot we rond minuut 7 een hoekschop kregen, perfect aangesneden tot bij Jens die met een krachtige kopstoot de netten deed trillen. Een kopbaldoelpunt, Jens had al eens in een andere wedstrijd bijna zo gescoord en nu was het bingo. Maar we vergaten in feite door te drukken, wat me wel opviel, iedereen stond SCHERP vandaag. En zonder vuil te spelen af en toe was er eens een foutje maar we speelden heel kort en snedig, de tegenstander had het zo lastig om aan kansen te geraken. Achteraan stonden zowel Jasper/Elias en Jens fel te verdedigen en gaven ze weinig tot geen ruimte. Zonder verder grote kansen bleef het 1 - 0 na kwartje 1.

Tijdens kwartje 2 kwam Berlaar iets meer op de voorpost maar opnieuw hadden ze het lastig met onze spelwijze, kort op de man en vooral sterk in de duels, Grasheide was feller en Jasper gaf geen krimp. Maar we kregen dan de pech dat Mathis een trap kreeg en aan Rik was duidelijk te merken dat hij geen 100% was. Hij stond nat in zweet(koortsachtig)en beide sterkhouders moesten effe aan de kant. Dit was ook in ons spelbeeld eventjes te merken en Berlaar had een mooie aanval in petto. Mauren twijfelde eventjes bij het uitkomen en de gelijkmaker stond op het bord. Tijdens de rust haalde ik dit foutje aan met Mauren en zijn reactie was er eentje waar iedereen een voorbeeld mag aan nemen. Mauren gaf dit toe , " je hebt gelijk trainer ", hij excuseerde zich zelfs. Hiervoor moet men zich uiteraard niet excuseren, als doelman bekijkt men elk foutje vanuit de vergroothoek en Mauren heeft er enkele heel sterke wedstrijden opzitten. Maar door een fout toe te geven en meer door erover te praten en dit proberen volgende keer beter te doen kunnen we enkel er maar beter van worden, chapeau Mauren.
Met 1 - 1 konden we effe bijtanken, alhoewel we nog een heel goede kans kregen opnieuw op een hoekschop maar deze keer kon Jens net niet de bal laag genoeg houden.

Mathis was ondertussen na het bekijken van zijn trap aan beterhand alsook Rik leek terug kleur te krijgen zodat beiden terug present waren. En kwartje 3 kon niet beter starten, Florian vanuit de 2de lijn na een goede terugspeelbal van Karl en de doelman die zich miskeek op deze bal. 2 - 1 en we zaten duidelijk in een positieve flow, Jaro werkte heel hard, dikke pluim en de ruimtes werden groter en groter. Berlaar kreeg evenwel een vrije trap van heel ver en hierbij maakten we de fout door kort bij onze doelman precies een muurtje te zetten. Ik riep nog dit niet te doen maar er werd al getrapt , de bal stuiterde, onze jongens namen het zicht weg van Mauren en op een heel domme manier zat de bal in de touwen. Echt een vermijdbaar tegendoelpunt, effe balen. Maar het was duidelijk dat we nu de bovenhand hadden en met een mooie persoonlijke actie kon Karl ons opnieuw aan de leiding  trappen. Zowel Elias, Florian, Karl, Jaro als Mathis kregen nog een kans maar steeds was het net niet, maar de druk werd hoger en hoger.

Ik had het gevoel dat bij de tegenstander de tank wat leeg was en er alle hoop op dat we dit goed zouden afronden en zeker na de mooiste aanval en doelpunt van de hele wedstrijd. Een dubbele 1 - 2 tussen Florian en Mathis alles in 1 tijd en heel snel gespeeld waarna laatstgenoemde met een heerlijke krul de bal in de kruising trapte, prachtig doelpunt. Wedstrijd gespeeld dacht iedereen maar vrij snel had de rechtsbuiten van de tegenstander een goede actie in huis en opnieuw de aansluitingstreffer op het bord. Maar toch nog een goede aanval over meerdere stations leverde net geen doelpunt, we bleven alles wel heel goed dichtlopen maar 3 minuten voor tijd was het toch effe bibberen maar hun voorspeler trapte de enige kans nog over. Zodoende een 4 - 3 en toch wel verdiende overwinning.

Deze overwinning deed echt wel deugd en om eerlijk te zijn enkele wedstrijden kregen we niet volledig loon naar werken. Vandaag vele jongens die scherp speelden en bovendien heel hard werkten, zo zien we het graag. En vooral spelen als team.

Man van de match : Jens => sterk, stevig, kopbaldoelpunt, kortom een heel sterke wedstrijd

Doelpunten(tof dat er 4 verschillende doelpuntmakers waren) : Jens - Karl - Florian - Mathis allen 1
Assists : Florian 2 en Karl 1

Volgende week opnieuw zondag tegen het beresterke Tisselt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

SV GRASHEIDE - VC RIJMENAM 5- 2

SV GRASHEIDE - VC RIJMENAM 5 - 2 Voor de 4 de keer troffen we Rijmenam dit seizoen. Rijmenam beschikt maar over 9 spelers en tijdens de v...