woensdag 18 april 2018

SV GRASHEIDE - RITA BERLAAR 16 - 2

Onder zomerse omstandigheden werd de wedstrijd tegen Rita Berlaar gespeeld. Berlaar vroeg zelf om de wedstrijd op een woensdagavond te spelen, het is altijd afwachten welke spelers je tegen krijgt. Ze beschikken immers over 3 ploegen en meteen werd duidelijk dat dit hun B ploegje was aangevuld met enkele C spelers. Vandaag had ik meer werk met alles boekhoudkundig bij te houden alsook met het positioneren van de spelers toen plotseling bleek dat we ook terug voltallig waren.

Een wedstrijd die er nooit één was vanaf minuut 5 begon de score op gang te komen nadat we al 2 keer er heel dichtbij waren. 1 - 0 , effe later 2 - 0 en zo ging het maar door in dit kwartje, Kristof vandaag onze scheids had er medelijden mee en gaf er na 11.30 minuten effe de brui aan. Schijnbaar was zijn alarm afgegaan maar dit was uiteraard zonder onze T2 mede gerekend. Zodoende werd toch 15 minuten volmaakt en stond er na dit eerste kwartje een 6 - 0 op het scorebord.

Berlaar werd op alle fronten weggespeeld, nergens kregen ze enige structuur in hun spel en ook kwartje 2 was van hetzelfde. Af en toe ging het iets te makkelijk waardoor we ook af en toe het dribbeltje teveel deden en iets te weinig de combinatie zochten. Toch bleven we spelen zonder dat de tegenstander ons maar iets voor de voeten kon leggen en de dubbele cijfers stonden nog binnen de 30 minuten op het bord. 10 - 0 na een saaie eerste helft.

Vooraf had ik hen al gewaarschuwd indien het verschil te groot is gaan we van posities wisselen, kwestie dat de achterlijn ook eens een doelpunt kan maken. Toen ik in kwartje 3 de hele ploeg wijzigde van positie zat er ook bij ons totaal geen structuur meer in. Mijn kopje stond trouwens in deze fase doelman, de voorlijn achteraan en omgekeerd maar vooral de jongens achteraan zaten duidelijk tegen hun zin te spelen. Dit uitte zich ook in het spelbeeld, weliswaar met een geluksgoal(verre trap waarvan men zelf niet goed wist waar naar toe)kon Berlaar ook eens een doelpunt mede nemen. Meer zelfs effe later konden ze voor een 2de keer scoren. Uiteindelijk maakte dit ons toch opnieuw wakker en met een mooie aanval konden we verder de score uitdiepen. Sowieso speelden we in dit kwartje niet goed.

In kwartje 4 nog eens met een herschikte ploeg namen we draad terug op, verschil hierbij was dat men achteraan wel speelde zoals het moet en niet de kop liet hangen omdat men achteraan diende te spelen. Berlaar liep opnieuw achter een ongrijpbare bal en we scoorden nog 5 keer tot een 16 - 2 eindstand, in de laatste minuut konden we net niet met het hoofd een doelpunt maken.

Een wedstrijd die er geen was voor beide ploegen, alhoewel sommige spelers dit anders zagen. Bijna iedereen kon scoren, doch wil ik een speler die dit niet deed tot man van de match maken. Waarom?? Tijdens helftje 1 speelde hij achteraan, in de 2 helft deels aan de kant en deels in doel. Hij vroeg 1 keer wel om ook vooraan te staan maar voor de rest offerde hij zich op zonder gemor. Jens proficiat hiervoor. Daarom mag hij zaterdag kapitein zijn en als de wedstrijd het toelaat mag hij ook eens vooraan spelen zaterdag.

Voor de rest de boekhouding

Doelpunten : Mathis 4/Karl 3/Rik - Florian 2/Elias - Quinten - Jasper en Mauren 1
Assists : Mauro - Florian 4/Mathis - Quinten 2/Jasper - Jaro 1