donderdag 26 april 2018

FC HEIKANT - SV GRASHEIDE 0 - 9

De thuiswedstrijd tegen FC Heikant werd ergens begin maart afgelast en op onze vraag om deze terug te spelen had FC Heikant wel steeds een uitleg klaar. Geen tijd, geen spelers, etc... weliswaar stonden ze vandaag met 12 man aan de aftrap. Schijnbaar waren de 3 jongens die voor de winterstop U12(weliswaar U11 he) speelden terug doorgeschoven naar de U11. Dit was ook in hun uitslagen merkbaar, niet dat deze ploeg het niveau van Bevel of Hooikt/Duffel haalde maar ze speelden toch eens gelijk tegen Putte en Hallaar en wonnen ook een keertje van Hallaar en Berlaar maar vooral ze verloren nog nooit in de terugronde met meer dan 6 doelpunten verschil, vooral de 1 - 0 tegen VV Duffel vond ik opmerkelijk.

Het veldje van Heikant is op kunstgras en is ook groot, dit is een veldje dat ons heel goed ligt. We konden op een voltallig team rekenen op uitzondering van Mathis die de U10 depaneerde tesamen met Florian om aan 8 spelers te geraken. Een andere optie was dat ze forfait gaven met 1 van hun ploegjes doch dit is echt als het niet meer anders kan. Uiteindelijk is dus elke wedstrijd kunnen doorgaan.
Bijna heel de ploeg had trouwens deze week bosklassen gehad het was effe afwachten wat het effect hierop zou zijn, enkelen zaten echt te geeuwen voor de start van de wedstrijd en zagen vrij bleekjes.

Net zoals de jongens warmde ook de scheids zich op, in tegenstelling tot vorige week floot deze onberispelijk, dikke pluim hiervoor. De wedstrijd zelf begon vrij gelijkopgaand met een kans aan beide zijdes, maar op de volgende aanval was het al bingo, kortweg Heikant werd op snelheid koud gepakt. Ze hadden geen antwoord op onze snelle aanval van Jaro - Quinten en Karl. Een beetje tot frustratie van hun trainer want Heikant kreeg enkele behoorlijke kansen in deze fase maar in de snelle omschakeling waren we o zo gevaarlijk, Karl kon doelpunt na doelpunt maken, we misten zelfs nog een grote kans, maar ook Heikant trapte nog eens aan de buitenzijde van de paal en Jasper had ook een zeer goede redding in huis. Ik vond het bizar dat hun trainer achteraan opteerde voor eerder tragere spelers, terwijl hun spits zelf heel snel was, deze jongen stond meermaals voorheen in confrontaties staartje en was achteraan een echte sterkhouder, vooraan zorgde hij wel voor dreiging maar bij balverlies bleven ze te hoog hangen. Iedereen moet dit uiteraard voor zich uitmaken, feit was dat onze aanval op snelheid een gesel was voor hun verdediging. Zo stond er al na kwartje 1 een weliswaar verdiende maar misschien overdreven 0 - 4 op het scorebord.

Op naar kwartje 2 hetgeen ons sterkste kwartje was, we voetbalden mooie aanvallen bij elkander, alleen gingen we zelfs in elkanders weg lopen toen we met 2 man alleen voor doel verscheven. Heikant kwam er in dit kwartje niet meer uit, mede ook door onze verdediging Elias - Jens - Mauro en Rik die echt alles op slot hielden en Florian die al 60 minuten voorheen speelde was sterk in de balrecuperatie, We speelden in deze fase over de grond en met momenten heel goed samen. Zo konden we onze score tot 0 - 7 opdrijven in deze fase en dit was zeker meer dan verdiend te noemen,  het was ook fijn dat Mauren een doelpunt kon mede pikken na een prachtige actie van Elias, een corner ging ook trouwens rechtstreeks binnen, enkele spelertjes vroegen me of dit wel mocht(bv in tegenstelling tot een vrije trap).

Al bij al was ik best tevreden over deze eerste helft, we lieten Heikant soms lopen achter een ongrijpbare bal en op uitzondering van de eerste 6 - 7 minuten gaven we zo goed als geen kansen weg. Vraag was konden we dit niveau volhouden.

Het antwoord was duidelijk neen, tijdens kwartje 3 zat er veel meer slordigheid in ons spel en was Heikant met momenten zelfs de evenknie en kregen ze ook een 2 - 3 tal goede kansen bijeen gevoetbald. Mauren stond vandaag trouwens goed te keepen, hij pakte in de namiddag ook de penaltybeker. Grasheide kreeg af en toe ook wel een kans Rik had er nog een hele grote alsook Jaro die eerst nog net niet over de lijn ging maar een beetje later kon hij wel zijn doelpuntje meenemen. Eventjes later spatte nog een vrije trap uiteen op de paal maar al bij al waren dit toch onze minste 15 minuten van de match.

In kwartje 4 begonnen we toch iets beter terug te voetballen, niet meer zoals tijdens ons 2de kwartje maar achteraan stonden we echt wel goed te spelen, Vooraan begonnen we meer en meer alleen of in feite minder en minder samen te spelen waardoor enkele kansen verloren gingen, af en toe was ook de controle net niet goed genoeg, maar het laatste doelpunt kwam er op iets dat we dikwijls verkeerd doen en nu wel perfecte deden. Dikwijls knijpen we naar binnen als we in de aanval zijn en deze keer trokken beide flanken meteen naar buiten waardoor de opkomende speler vrij een pas kan geven(anders is er geen ruimte en is men niet aanspeelbaar of loopt men in elkanders weg en trekt men de verdediging nog eens mee)waardoor de 0 - 9 op het scorebord kwam.

Over de wedstrijd zelf hele goede eerste helft, mindere 2 de helft misschien door vermoeidheid wat van oa de bosklassen. Zo behalen we 37 punten op 39 en hebben we 8 punten voorsprong op Duffel, 10 op Hooikt en Bevel en zijn we opnieuw en met nog meer verschil reekskampioen. En ik ben er zeker van dat we ook thuis tegen Heikant hadden gewonnen terwijl Duffel nog eens op Hooikt moest. Proficiat jongens

Het deed we plezier vandaag de nul te houden, een clean sheet te hebben door niet  te veel van posities te wisselen lukte dit ook, in tegenstelling tot bv thuis Berlaar waar plotsteling iedereen op een ongebruikelijke positie stond. Het feit dat de tegenstander altijd een reden vond om de andere wedstrijd niet te spelen zat hier mede voor iets tussen.

Doelpunten : Karl 4/Quinten 2/Florian - Jaro - Mauren 1

Assists : Elias - Quinten - Rik - Florian - Mauro 1

Man van de match : ik ga vandaag heel ons team aanduiden voor het mooie afgelopen seizoen, zowel de verdediging, onze doelmannen, ons middenveld als onze aanval hebben bijgedragen tot dit schitterende resultaat

Als kapitein voor tornooi Leest ga ik kijken naar het hele jaar, gedrag, aanwezigheid, inzet, teamgeest en dan ga ik onze topscorer Mathis
nemen.

jurgenπŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

Dinsdag 01 mei spelen we om 12.50 uur onze eerste wedstrijd op Leest, we spelen 4 wedstrijden van 15 minuten. We komen bijeen te Leest, Pastoor De Heuckstraat(net voor de zennebrug links als je van Mechelen komt via Happyland)om 12.10 uur