zaterdag 21 april 2018

FC HALLAAR - SV GRASHEIDE 1 - 9

Alhoewel Hallaar één van de mindere ploegjes in de reeks is(ze wonnen 1 keer en speelden 2 keer gelijk)kan het eigenaardig klinken maar toch zit er potentieel in deze ploeg. Momenteel hebben ze al 3 zwarte parels hun grote probleem is ze vergeten samen te spelen en lopen telkens uit positie. Als je dit in hun spel kunt krijgen dan heb je een ploeg naar het niveau van Putte, want ze zijn snel en hebben veel loopvermogen en kunnen makkelijk een speler uitschakelen. Bovendien hebben ze nog een behoorlijke doelman, een redelijke nummer 10 en staartje, enkel op de flanken achteraan zijn ze kwetsbaar.

Hallaar is een heel sportieve ploeg, de enigste niet sportieve op het veld was een echte thuisfluiter. Je kunt eens in het voordeel van een ploeg fluiten maar dit was toch wel heel nefast. Zo was er een fase waarbij één speler tussen 2 spelers van ons kwam, terechte fout, maar omgekeerd floot hij dit niet. Voor een licht handspel gaf hij vrije trap in ons nadeel en voor een heel duidelijk handspel van de tegenstander liet hij doorspelen. Mijn spelertjes merkten dit bij de eerste rustfase terecht meteen op, persoonlijk had ik geen zin om hierover te discuteren, toen ik toch een keertje riep dat hij langs 2 zijdes mocht fluiten was het iets beter. Respect steeds voor een scheids maar deze floot echt ondermaats.

In feite mogen we ons gelukkig prijzen dat we wekelijks op zo'n mooi veldje kunnen spelen, hun A veld was echt holder de bolder. We waren trouwens maar net met 8, Axel vroeg een speler voor zijn wedstrijd en in gedachten dat we met 10 spelers zaten stond ik Mathis af. Karl had muziekles maar ook Jaro was er niet zodat we geen reserves hadden. Gelukkig was dit niet de zwaarste wedstrijd maar iedereen moest er dus 60 minuten tegen aan, ik had wel de mogelijkheid om met de doelmannen wat te sleutelen.

Alhoewel we duidelijk overwicht al van in het begin van de wedstrijd hadden merk je toch dat je voor een stuk op het tempo van de tegenstander gaat spelen, de eerste 10 minuten misten we 3 grote kansen die we altijd hadden moeten maken. Het eerste doelpunt was dan in feite moeilijker dan de eerste kansen op een mislukte hoekschop raakte een tegenstander hem verkeerd en konden we ons eerste doelpunt maken. Tijdens de eerste helft kwam Hallaar met moeite over de middenlijn, de enigste mogelijkheden kwamen er na dubieuze beslissingen van de scheidsrechter, zo toverde hij af en toe een vrije trap uit zijn mouwen, als hij kon denk ik dat hij zelf een doelpunt had gemaakt. Toch kon hij niet tegenhouden dat er nog voor de rust een forfaitscore op het veld stond, het mooiste doelpunt kwam op rekening van Rik die slalomde en dan links mooi in de haak trapte.

Tijdens helftje 2 of kwartje 3 kwam Hallaar eventjes beter in het spel voor zonder echt kansen maar Grasheide was iets minder dreigend. Alhoewel ik in zo'n wedstrijd vraag om niet uit te trappen en steeds in de opbouw te werken, kwam er van toch een uittrap een schitterend doelpunt, Quinten had het lumineuze idee om de bal in één keer op de slof te nemen en met een boogbal de doelman kansloos liet. Eén van de mooiste doelpunten van dit seizoen. Daarna opnieuw 2 mooie doelpunten dan van de vleugel achterspelers, Mauro met een streep laag over de grond en Elias met een hoge bal.
Intusentijd had ook Hallaar een doelpuntje kunnen maken, over de hele wedstrijd kregen ze zo goed als geen kans bijeen gevoetbald.
Uiteindelijk kwam er een 1 - 9 op het scorebord, een identieke uitslag als de heenwedstrijd.

Dit was zeker geen hoogstaande partij, we speelden soms te veel op het niveau van de tegenstander. Wel lieten we weinig kansen toe. Zo behalen we uit 12 wedstrijden 11 overwinningen en 1 gelijkspel, enkel Heikant treffen we nu nog. Volgende week op een groot kunstgrasveld.

Doelpunten : Quinten 3/Rik en Jens 2/Elias en Mauro 1
Assists : Florian 3/ Rik 2/Jasper - Mauren en Quinten 1

Kapitein voor volgende week : Mauro