zondag 15 april 2018

SV GRASHEIDE - KFC RAMSEL 5 - 8

Als voorwedstrijd van de eerste ploeg en als test naar volgend seizoen toe hadden we eens een vriendenwedstrijd gepland tegen Ramsel. Dit is een ploegje dat bijna al zijn wedstrijden op een 2 sterren niveau wint.
Op uitzondering van hun doelman kwamen ze met hun sterkste opstelling volgens hun trainer, dit zou dus een serieuze test zijn.

In het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat dit een tempo sneller ging dan de meeste wedstrijden in onze reeks. Na een eerste dreiging was de 2 de dreiging al een doelpunt, 1 -0 na een 4 tal minuten op de klok. Geleidelijk herstelden we evenwel het evenwicht en om eventjes uit de ontknelling te geraken maakte ik er vandaag geen punt van om effe uit te trappen. En dit was duidelijk ook bij Ramsel een pijnpunt, doelpunt 1 ging over de hele verdediging en kon Rik rustig binnen tikken. En doelpunt 2 dacht ik eerst dat Mauren hem rechtstreeks in doel had getrapt maar schijnbaar had Karl hem nog effe aangeraakt. In ieder geval zo gingen we in 2 minuten van een achterstand naar een voorsprong, telkens door een hoge bal waar de verdediging het lastig mee had. En dit gaf ons duidelijk vleugels want na een mooie collectieve aanval konden we Karl vrijspelen en stond op het einde van kwartje 1 een 3 - 1 voorsprong op het bord.

Om eerlijk te zijn hier werden we wel heel ruim mee beloond, we werkten af aan 100%. Kwartje 2 was vrij evenwichtig, het spel ging goed op en neer het tempo lag echt wel heel hoog. Ramsel scoorde opnieuw de aansluitingstreffer maar nog voor ze het beseften stonden ze opnieuw tegen een dubbele achterstand. Opnieuw kregen we via een combinatie tot bij Karl die kon afwerken. Ramsel kon nog voor de rust de 4 - 3 tegen de netten trappen.

Deze wedstrijd was evenwel duidelijk nog niet gespeeld, het tempo lag hoog en bovendien combineerde Ramsel heel goed, vooral hun rechterflank was ijzersterk. De voorste was een dribbelaar en de achterste speler kwam geregeld mee hoog oprukken en was op snelheid bijna niet te houden. Bijna alle aanvallen gingen over die zijde.

Toch konden we tijdens kwartje 3 heel goed gelijke trend houden, meer zelfs Ramsel kreeg een heel goede kans maar de grote kansen waren in deze fase van de wedstrijd voor Grasheide. Zo kreeg een speler een bal tegen zijn hoofd die altijd anders binnen ging, zo konden we tot 2 - 3 keer toe een bal die bleef steken net niet afronden in die fase had Grasheide het betere van het spel. Maar naar het einde van dit kwartje kwamen we meer en meer onder druk te staan en de 4 - 4 was een logisch gevolg.

Waar wijzelf in de meeste wedstrijd tijdens kwartje 4 de match naar ons toe trekken was dit nu omgekeerd. Ramsel bleef het hoge tempo aanhouden en Grasheide kreeg niet alle looplijnen meer belopen. In een mum van tijd was de wedstrijd gespeeld na echt powerplay van de tegenstander, telkens kwamen hun flanken ook heel hoog mede. Zo keken we met nog een 7 - 8 tal minuten op de klok tegen een 4 - 7 achterstand aan. Grasheide milderde nog op de counter via Karl tot 5 - 7 maar net voor affluiten legde Ramsel de 5 - 8 eindcijfers vast.

Zijn we weggespeeld : zeer zeker niet. Was de tegenstander sterker : zeer zeker wel. Dit tempo lag hoger en tijdens bepaalde momenten konden we mee maar geen 60 minuten. We boden goed weerwerk maar tegen deze ploeg komen we heden nog te kort.

Uiteindelijk was dit een goede leerschool. En we kregen behoorlijk wat kansen ook, vooral in het begin van kwartje 3 hadden we de mogelijkheden om de score verder uit te diepen maar toen zat het wat tegen. Maar over de hele wedstrijd bekeken toch wel een juiste uitslag.

Man van de match : Karl speelde een goede wedstrijd en stond telkens op de juiste plaats. Hij is kapitein thuis tegen Berlaar

Nu woensdag spelen we thuis tegen Rita Berlaar om 18.30 uur, we komen bijeen ter plaatse om 17.50 uur. Donderdag is er geen training!!!