zondag 8 april 2018

KFC PUTTE - SV GRASHEIDE 4 - 5

Voor de 4de keer dit seizoen troffen we Putte. Onze vorige 3 wedstrijden konden we telkens winnend afsluiten maar tot 2 keer toe was het kantje boord.
We konden gelukkig spelen op hun A veld want hun B en trainingsveld ligt er echt erbarmelijk bij. Ook hun A veldje was zeker geen biljartje, het gras stond vrij hoog en bovendien zaten er toch wel wat oneffenheden in.

Uit voorgaande keren weet ik dat wij voetballend de betere ploeg zijn maar Putte sterk is in de duels en enkele snelle jongens in hun rangen heeft. Bovendien hadden ze vandaag een extra joker of laat ons zeggen een zwarte parel. En net zoals vorige keer op Putte kwam de tegenstander in de beginfase scherper voor de dag, onze jongens kregen totaal geen ruimte en in balbezit stond er meteen een dubbele dekking op de tegenstander. Putte was scherper in deze fase zonder echte kansen maar geholpen door onze jongens zelf door een gebrek aan communicatie stonden ze toch plotseling 1 - 0 voor. We hadden het lastig achteraan gaven we teveel ruimte weg, in het middenveld verloren we de duels en speelden we te slordig en vooraan gingen we tot 10m achter onze man staan in de hoop zo een doelpunt te kunnen maken en vergaten we dat voetbal ook verdedigen is.

Ook kwartje 2 bracht geen beterschap, Putte was gewoon scherper en bovendien hadden we het lastig met de snelheid van enkele jongens. Erbovenop lieten we hun zwarte parel teveel ruimte waardoor deze op snelheid kon komen en telkens kon hij enkele jongens in de wind zetten. Putte zette druk op ons, maar wij deden niet het omgekeerde. Toen toch een bal tot bij één van onze voorspelers geraakte stond het vrij gevleid 1 - 1 op het bord, een beetje tegen de gang van het spel in. In kwartje 2 liet de scheids maar 12 minuten spelen, hij was de tussenpauze vergeten en zijn klok stond op 19 uur rusten.

Dit was eerder een meevaller dan een tegenvaller het betere voetbal was effe ver zoek, de stilte sprak boekdelen. Niemand zat echt in de wedstrijd en we verloren op alle fronten de slag. We liepen ook telkens veel te lang met de bal, de fout die ook wel hun zwarte parel maakte, alhoewel wij er niet scherp genoeg op verdedigden. Ook de druk op de tegenstander die we zetten was veel te weinig aanwezig. We bleven hangen en soms dachten we enkel aan aanvallen, kortom dit moest veel en veel beter.

Maar net toen kwartje 3 begon kon onze jongen 3 man in de wind zetten om dan nog veel te makkelijk binnen te trappen. Uiteindelijk was dit toch het sein om beter en beter beginnen te voetballen, de mooiste aanval van de dag met 3 - 4 tussenstations in 1 - 2 tijden kon net niet worden afgerond. Het doelpunt viel maar weliswaar aan de andere kant 3 - 1 alhoewel Grasheide nu de betere ploeg toch op het veld was. Alleen hadden we het lastig met hoge uittrappen van de tegenstander, bovendien met hun snelheid vooraan was dit steeds alle hens aan dek. En zo kregen we ook de 4 - 1 om de oren en leek een 3 punter heel en heel ver weg. Putte was minder dreigend in dit kwartje maar elke doelkans werd afgewerkt. Ik besliste Mathis en Karl van positie te wisselen aangezien de ene een kuitenbijter aan zijn lijf had en de andere een snelle jongen, zo kon geleidelijk de ene zijn techniek meer en meer etaleren en de andere zijn snelheid. Niet dat dit de hoofdreden was maar eindelijk kwamen er voorzetten voor de goal en begonnen we meer en meer dreigend op de vleugels te worden. Putte geraakte niet meer vooraan en eindelijk begonnen we de duels en de slag in het middenveld te winnen. Grasheide kreeg nu kans om kans en nog in dit kwartje kwamen we terug tot 4 - 3 hierbij wel met het geluk dat doelpunt 3 viel in de 17de minuut, de 2 minuten van voor de rust telde de scheids er nu bij. Met dank aan mijn T2 die hier hen attent op maakte.

Tijdens de laatste 15 minuten was de kaars duidelijk uit bij Putte, ze konden niet meer de looplijnen belopen en de druk van in het begin van de wedstrijd en toen de 4 - 4 viel denk ik dat ze de bui al zagen hangen. 3 minuten voor tijd konden we de overwinningsgoal maken na een wedstrijd met 2 gezichten, 35 minuten speelden we onder ons niveau en pas na de 2 - 1 hadden we de wedstrijd onder controle. Misschien had een gelijkspel iets correcter geweest maar Grasheide had toch duidelijk meer kansen dan Putte.

Helftje 1 was zeker één van onze zwakkere speelhelften alhoewel we het toch weer recht trekken. Dit is niet voor de eerste keer trouwens dat we vanuit een verloren positie terugkomen. Is dit geluk?? Voor een stuk misschien wel, elke ploeg wil uiteraard ons kloppen en soms jutten trainers hun spelers enorm op hiervoor. Alleen een wedstrijd duurt 60 minuten en wij hebben enkele kilometervreters in de ploeg die blijven lopen.
uit 10 competitiewedstrijden wisten we heden 9 keer te winnen en 1 gelijkspel te halen, er resten ons nu nog 3 wedstrijden. Toen ik vooraf het schema zag met Duffel/Hooikt/Bevel na elkander had ik nooit durven denken dat we zo goed als geen punten zouden gelaten hebben. Nu zondag tegen Ramsel spelen we tegen een zo goed als ongeslagen ploeg op een 2 sterren niveau, benieuwd hoe we onze streng hier bij trekken.

Man van de match : vandaag was niemand top maar ga Quinten nemen die met 3 doelpunten en een assist een belangrijk aandeel in de overwinning had.
Doelpunten : Karl 2/Quinten 3
Assists : Mathis - Karl en Quinten 1