zaterdag 18 november 2017

SV GRASHEIDE - KSK HEIST 3 - 11

Aangezien Heikant vroeg om zijn wedstrijd te verplaatsen kwam het idee op om zaterdag dan een vriendenwedstrijd te spelen. Toevallig was KSK Heist met onze ex ploeggenoot Bartel vrij hetzelfde weekend uit een reeks ploegen die we per schema ontvingen. Op zich was dit misschien eens een goede test tegen een ploeg die wekelijks speelt tegen ploegen zoals Seraing/Dessel/Virton en verdere.

Persoonlijk had ik geen idee wat we moesten verwachten, normaliter zou er een duidelijk kwaliteitsverschil moeten zijn. Anderzijds hadden we niets te verliezen, ik had de hoop dat we toch eens een doelpuntje zouden kunnen meepikken. Er werd wel afgesproken om 4 * 15 minuten te spelen, op Elite jeugd speelt men schijnbaar al 3 * 25 minuten doch dit achtte ik toch als teveel voor ons jong ploegske. Ok we hadden wel enkele wisselmogelijkheden maar onze jongens zijn dit toch nog niet gewoon.
Er waren enkele oude gekenden in de ploeg Bartel, het meisje van Booischot, Matteo die met Rijmenam nog de beker won van nieuwsblad de cup 2 jaar terug. Ze waren met 11 jongens(in feite 10 en 1 meisje)afgezakt naar Grasheide.

Vooraf legde ik de nadruk dat we sterker in de duels dienden te zijn, alsook dat we minder tijd zouden krijgen dan afgelopen donderdag. Niet twijfelen bij een kans was belangrijk. En we begonnen om eerlijk gezegd vrank en vrij aan de wedstrijd, het spelbeeld was gelijkopgaand alhoewel Heist snel op voorsprong kwam. Maar even snel kwamen onze jongens langszij. We moesten zeker in de beginfase niet onderdoen maar op enkele minuten kregen we plotseling een 3 tal doelpunten om onze oren. Enkele fases waar het effe niet mee zat, en op 10 minuten tjjd stonden we plotseling met 4 doelpunten in het krijt. De grootste oorzaak was dat we te ver van onze man speelden, ze ruimte gaven. Toen wij plotseling tot 2 keer toe uitbraken, werden deze aanvallen telkens door een fout geremd. Zoals nogmaals aangehaald zijn we soms te lief voor de tegenstander, niet dat we er iemand moeten aftrappen doch in onze groep is dit echt een uitzondering dat dit voorvalt. Niettemin heb ik dit toch liever dan enkele weken geleden waarbij meer op de man dan op de bal werd getrapt.

De taak in kwartje 2 was korter druk te zetten. Maar ook in het begin van dit kwartje hadden we het lastig met de snelheid van de tegenstander. Na 20 minuten stond er toch een stevige 1 - 7 op het bord maar vanaf dan begonnen we ook een tempo hoger te schakelen. Dit resulteerde nog niet in echte kansen maar we wisten de tegenstander beter en beter van ons doel te houden. Deze stand was dan ook de ruststand na 10 sterke minuten op het einde van dit kwartje.

Door het gure weer werd beslist de pauze kort te houden en na 5 minuten en enkele instructies terug te starten. En zonder enige stoef denk ik in kwartje 3 hadden we een echte wedstrijd, kansen aan beide zijdes, een licht overtal wel voor Heist maar in dit kwartje hadden we zeker 1 of 2 doelpunten moeten maken. Ook de tegenstander miste enkele goede mogelijkheden maar al bij al was het verschil niet al te groot. Enkel lukte ons minder als anders de opbouw van achteren uit, ik draag de jongens op om steeds te voetballen vanuit de doelman, evenwel met het niveauverschil had ik vandaag de opdracht gegeven sneller de voorspelers aan te spelen. Er waren in dit kwartje enkele mooie combinaties, Heist scoorde slecht 1 keer dit kwartje tot een 1 - 8 tussenstand.

En ook in het laatste kwartje hadden we wel effectief een wedstrijd. Doelpunt 2 was trouwens een bijzonder mooi uitgebouwde aanval en de 2 - 9 nadat Heist nog eens scoorde was oververdiend. Ook in de laatste 10 minuten ging het spel op en af, Heist scoorde nog 2 keer alsook Grasheide prikte er nog eentje binnen. Zodoende tot een 3 - 11 eindstand.

Was er een verschil, ik zou zeggen uiteraard. Maar op uitzondering van de eerste 20 minuten hadden we een wedstrijd en was dit verschil kleiner dan wij tegen Heikant speelden. Tijdens minuut 5 tem 20 werden we een beetje overdonderd dat dit wel degelijk een stapje sneller ging, we pasten ons wel snel aan.

Opnieuw scoren we toch  3 keer en dit hadden er zeker dubbel zoveel kunnen zijn, alhoewel Heist ook wel enkele kansen liet liggen. Ik denk dat we met opgeheven hoofd kunnen beginnen aan de laatste 3 wedstrijden van de heenronde. Volgende zaterdag tegen Bouwel, ginder speelden we onze beste wedstrijd van het seizoen, kunnen we dit herhalen?

Verder wil ik Koen(papa Mauro) bedanken voor het fluiten van de wedstrijd.

Als laatste man van de match en kapitein volgende week : Mauren, keepte een zeer degelijke wedstrijd en hopelijk als kapitein haalt hij hetzelfde niveau als toen op Bouwel hetgeen een cruciale rol zal spelen volgende week