dinsdag 14 november 2017

FC HEIKANT - SV GRASHEIDE 2 - 15

De uitslag spreekt boekdelen, vooral in de 2de helft waren onze jongens een maatje te sterk voor de tegenstander. De tegenstander die nochtans versterkt aan de aftrap kwam met 2 jongens(wel degelijk U11 deze keer)die normaal doorgeschoven zijn naar de U12 ploeg.
Om maar te zeggen dat we wel degelijk progressie hebben gemaakt, afgelopen seizoen verloren we zelfs één keer van dit team, in de meeste wedstrijden was het vrij gelijkopgaand.
Heikant had de wedstrijd verplaatst vermoedelijk ook met het idee om meer tegenstand te kunnen bieden en persoonlijk had ik dit ook liever, het is leuker als het verschil niet te groot is en er wel degelijk een wedstrijd is.

Het verschil in team en teamgeest was zowel voor als na de wedstrijd duidelijk. In den donker moesten we nog 10 minuten wachten toen ons gehele elftal al ter plaatse was vooraleer er iemand kwam opdagen. En ook de supporters van Grasheide waren weer talrijker dan deze van de tegenstander. En na de wedstrijd werd de kantine afgesloten door opnieuw Grasheide. MAW Grasheide was present zowel voor, tijdens als na de match.

Voor de eerste keer in competitieverband had ik 11 spelers, Elias was speelklaar geraakt en vooraf had ik een schema gemaakt waarbij iedereen 15 minuten zou rusten en 45 minuten zou spelen. Enkele jongens(deze keer Mauro en Elias) moesten een 6 - 7 minuten langer rusten doch voor de rest speelden 9 van de 11 spelers 3 kwartjes. Om het wat overzichtelijk te maken plaatse ik vooraf ook de posities doch toen het verschil toch te groot werd opteerde ik opnieuw om verdedigers in de aanval te zetten en vice versa.

Belangrijk vooraf was dat dit een biljartje van een veld was, hier kun je perfect op combineren en bovendien het is een groot veldje. 2 factoren die zeker niet in ons nadeel spelen want als voetballende ploeg met veel loopvermogen geeft dit perspectieven. Alhoewel we tijdens de eerste helft toch de fout maakten om het veldje veel te klein te maken. Er zit dan wel altijd een been, voet of iets anders tussen. Na een snelle 0 - 1 voorsprong gingen we dan nog eens een geschenkje geven zodat Heikant kon gelijkmaken. Nog voor het einde van kwartje 1 stond er toch een 1 - 2 voorsprong op het bord.

Niet dat het heel slecht was maar toch de drive zat er nog niet in, en ook in kwartje 2 vond ik ons nog veel te slordig acteren. We trapten wel tot 2 keer toe kort na elkander op de paal, maar nog steeds werd de ruimte niet benut, bovendien hadden we het lastig met hun snelle linksbuiten. Uiteindelijk kon een sterk spelende Rik toch ergens een veilige 1 - 3 inbouwen maar doelpunt 4 was een rasechte counter. Op een hoekschop van de tegenstander werd de bal weggewerkt van Heikant zelf uit(verkeerde controle) en een pijlsnelle Quinten vertrok van voor de middenlijn en dan weet je het wel he => die zien ze niet meer terug. 1 - 4 hetgeen ook de ruststand was.
Regelmatig merk ik onze jongens fronsen wanneer ik hen vraag dat het kopje toch op een hoekschop hoog blijft staan, terwijl hun tegenstander vrij komt. De reden is dat de tegenstander toch sowieso zal terugkeren als er iemand helemaal alleen vooraan blijft en bovendien is het belangrijk dat vooraan druk blijft en er een aanspeelpunt is.

Tijdens een korte break hamerde ik erop om het veld groter te maken, te blijven voetballen. En natuurlijk is het fijn dat onze jongens dit oppikken net zoals ze de oefening van bij de aftrap van Willy op training opnemen. Doelpunt 5 was er meteen na de rust van bij de aftrap zonder dat er ook maar één speler van Heikant aan de bal is geweest. Wat daarna volgde was 30 minuten hoe dat je voetbal moet spelen. Voetbal is heel simpel, de bal het werk laten doen. Heikant liep achter een ongrijpbare bal en Grasheide speelde de ene na de andere mooie combinatie bijeen. Zo waren er zeker 3 - 4 doelpunten waarbij over meerdere stations alles in één tijd gebeurde en zo de vrije man werd gezocht en gevonden. Bij 2 - 3 doelpunten heb ik zelfs spontaan tegen mijn kaft effe een applaus gegeven, dit was echt mooi om te zien. We scoorden om de 2 - 3 minuten en liefst 11 keer tijdens deze 2 de helft. 1 kanttekening opnieuw was de sint er toch iets te vroeg want opnieuw toch een vermijdbaar doelpunt. Maar soit dit is vergeven alhoewel het toch nog een werkpuntje is om de concentratie te blijven behouden.

Helftje 1 kon beter, helftje 2 was top. Er stond dan een echt team op het veld dat mooi samenspeelde.
Iedereen droeg zijn steentje bij in de overwinning, ook onze doelmannen Jasper en Mauren en onze verdedigers Jens en consoorten.

Het was niet zo evident om alles bij te houden doch denk dat het toch gelukt is.

Doelpunten : Mathis 5/Rik 3/Jaro + Quinten 2/Karl - Florian en Mauro 1
Assists : Florian 4/Rik + Elias + Quinten 2/Karl - Mathis en Jasper 1(en 2 keer geen assist)

Man van de match : enkele zelfs meerdere jongens speelden een sterke wedstrijd, maar op basis van de hele wedstrijd kies ik Mathis die kapitein is tegen Heist.

Als laatste wil ik effe een bedankwoordje aan Willy geven. Het zijn de jongens die het op het veld doen doch zijn manier van werken heeft de groep een stapje hoger gezet. Fysiek staan onze jongens er, voetballend spelen we beter en beter samen maar vooral zijn ervaring die hij meebrengt aan zowel spelers/medetrainers is een grote meerwaarde. Namens heel de ploeg wil ik hem bij deze oprecht bedanken. Hoe kan ik het kort verwoorden een man die dit " MET HART EN ZIEL " doet.

Nu aanstaande zaterdag kunnen we ons eens meten met een ploeg van een hoger niveau. We hebben niets te verliezen hetgeen ik zaterdag de jongens heel duidelijk zal maken. Daarna resten ons nog 3 spannende weken waarbij we met 7 op 9 sowieso reekskampioen spelen(in het andere geval is afhankelijk van andere uitslagen).