donderdag 2 november 2017

KFC HERENTHOUT - SV GRASHEIDE 6 - 3

Vandaag de terugwedstrijd tegen KFC Herenthout. Hun spel is voornamelijk fysiek spel en een lange bal. In de heenronde wonnen we met 8 - 5 tegen deze ploeg na een achterstand trokken we in de 2de helft het spel naar ons toe. We speelden toen een heel sterke 2de helft.
Voor de eerste keer speelden we aan het nieuwe sportcomplex van KFC Herenthout. Een zeer mooie accommodatie en in niets te vergelijken met de kleedkamers van vorig jaar met nog oude kacheltjes. De scheids was letterlijk een ouwe getrouwe die een zeer faire wedstrijd floot.

Voor de rest was het faire ver te zoeken, een speler opstellen die men niet mag opstellen alsook het spel van Herenthout was echt op het randje. Fout na fout, maar steeds correct floot de scheids. Het diende wel gezegd hun trainer had vermoedelijk tijdens de rust instructies gegeven want vanaf helftje 2 was het potige er wat af. Maar in helftje 1 kon er bijna niet gevoetbald worden, het leek wel een halve rugby wedstrijd. Daarvoor ook dank aan de scheids die hier kort op inspeelde en correct optrad. Bovendien hadden onze jongens last ook van de ondergrond, het gras stond heel hoog en nat met als gevolg dat we meermaals onderuit gleden.

Kwartje 1 hierover kunnen we kort zijn Herenthout was feller en scherper dan onze jongens, na enkele halve kansen konden ze dan ook de verdiende voorsprong op het bord prikken. Maar keer op keer lag het spel stil was het niet voor een veter te knopen dan voor de zoveelste fout. Een trekfout, een duwfout, voetbal was het in ieder geval niet. En op fysiek vlak moesten we uiteraard onderdoen tegen oudere jongens. Na 10 moeilijke minuten kregen we lijn in ons spel en kregen we ook halve kansen. 1 - 0 na 15 minuten was een correcte weergave van het spel.

Tijdens kwartje 2 kwamen we meer en meer opzetten, alleen vooraan hebben ze een speler waarvoor ik vooraf had gewaarschuwd, op snelheid kun je hem moeilijk tegenhouden. En zo was goaltje 2 een feit. En voor de rest ook in dit kwartje fout na fout en vrije trap na vrije trap en het spel dat bijzonder lang stillag. Zo konden we op een vrije trap toch de 2 - 1 tegen de netten trappen, meer dan verdiend ook. Daarna ging het spel op en af en via de eerste vermijdbare goal keken we op tegen een 3 - 1 achterstand bij de rust.

Ook thuis stonden we 2 doelpunten in het krijt tijdens de rust dus de wedstrijd was nog zeker niet verloren. Voetballend vond ik ons de betere ploeg alleen was het belangrijk het duelspel van de tegenstander proberen te vermijden. Over de grond en snel voetballen zou het resultaat bepalen.

En zo kwamen we ook als betere ploeg uit de kleedkamer. Tijdens kwartje 3 hadden we de bovenhand en konden we tot 2 keer toe net niet scoren. We bleven rustig opbouwen en vooral ook de overtredingen waren minder talrijk en intens van de tegenstander. Tot we toch de over verdiende aansluitingstreffer konden maken. Grasheide bleef komen maar net voor het einde van het kwartje kregen we een doelpunt tegen uit hetgeen zelfs geen kans was. Fouten maakt iedereen en afhankelijk van wie deze maakt valt dit harder op maar de hoofdreden van deze foute inschatting was geen of beperkte concentratie. Ook al is het spelbeeld aan de overkant moet men niet de wedstrijd ernaast volgen doch zich focussen op zijn eigen wedstrijd. Dit voorval was in een vrij cruciale fase van de wedstrijd en een serieuze domper.

Je zag aan onze jongens de opdoffer en dit had nog zijn invloed in het begin van kwartje 4. De veerkracht was er eventjes uit en met 2 doelpunten van Herenthout was de wedstrijd in zijn definitieve plooi. Grasheide milderde nog tot 6 - 3 , ook in dit kwartje was Grasheide voetballend iets beter, enkel in het eerste deel van dit kwartje had de ontgoocheling invloed op ons spelbeeld.

Op basis van kwartje 1 vond ik de overwinning gerechtvaardigd. Wel werd er soms te fel gespeeld door de tegenstander, om niet te escaleren heb ik de jongens verzocht om niet hetzelfde te doen. Op uitzondering van misschien 1 - 2 fases is dit gelukt, vooral de strijd tussen hun spits en Jasper verliep soms heel fel. Tijdens de 2de helft was de tegenstander ook iets rustiger om eerlijk te zijn tijdens helftje 1 leken ze wel opgenaaid. Voetballend in de combinatie was Grasheide beter en hadden wij de betere acties maar fysiek beleefden we een lastige dag.
In de namiddag stond mijn telefoon roodgloeiend temeer van het opstellen van een speler die niet speelgerechtigd was. Hun trainer sloeg MEA CULPA doch gaf de schuld aan andere trainers en het bestuur. Bovendien stemden verklaringen van meerdere personen niet op elkander af.
Het lijkt som wel alsof men in jeugdvoetbal met champions league bezig is. De spelvreugde is hoofdzaak uiteraard probeert men een wedstrijd winnend af te sluiten. Doch dat men 5 - 6 jongens wekelijks thuislaat omdat die niet voldoen is onbegrijpelijk, zeker in de intentie waarbij dan een oudere speler nog eens gaat meedoen. Bovendien moet iedereen een halve wedstrijd minimum meedoen elke match. Hopelijk leren ze uit dit heel onsportief gedrag iets uiteindelijk is dit het doel. En dit hopelijk niet ten koste van die jongen die totaal geen schuld treft.

Anderzijds moeten we de hand in eigen boezem steken, niemand zal weten wat het geweest was zonder die jongen maar wathever. Vooral niet zondigen aan dezelfde zondes, hier haal je in de toekomst geen enkel voordeel mee. zo hoort in de ontwikkeling ook verliezen bij tegen vooral fysiek sterkere jongens. Binnen x aantal jaar kan dit een ander verhaal zijn. Bovendien is de reeks opgebouwd uit 5 ploegen waar het verschil heel beperkt is. De ene keer verlies je, de keer erop win je. Vandaag zat het wat tegen, vorige keer zat het mee. Doel is nu thuis ongeslagen te blijven volgende week opnieuw tegen een fysiek lastige ploeg.

Als laatste vond ik ons verdedigend compartiment heel sterk vandaag, aanvallend speelden we eerder onder ons gebruikelijke niveau, alhoewel we opnieuw weer 3 keer scoorden en er enkele goede reddingen waren van hun doelman. Niet vergeten dat voor een groot deel onze verdedigende linie afwezig was door een kwetsuur van Elias en vakantie van Jens. Rik - Jasper vervingen hen voortreffelijk waarvoor oprechte dank. Ook Jaro speelde een sterke wedstrijd met een doelpunt en bijna een 2de goal, alsook een fase waarbij een bal al dan niet over de lijn was waarbij hij betrokken was. Maar als man van de match toch Jasper voor zijn tomeloze inzet, alhoewel nog iets rustiger blijven en niet opgaan in dezelfde fouten als de tegenstander. Jasper is kapitein volgend weekend

Proficiat verder toch aan de tegenstander zoals het hoort gaven we een handje en felicitaties na de wedstrijd, het is niet ons dat ze oneer bewijzen maar aan zichzelf en de jeugdwerking binnen hun eigen club

jurgen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

SV GRASHEIDE - VC RIJMENAM 5- 2

SV GRASHEIDE - VC RIJMENAM 5 - 2 Voor de 4 de keer troffen we Rijmenam dit seizoen. Rijmenam beschikt maar over 9 spelers en tijdens de v...