woensdag 28 september 2016

SV GRASHEIDE - KFC PUTTE 10 - 6

Vandaag de jaarlijkse derby tegen KFC Putte. Putte beschikt over zowaar 3 ploegen en 24 spelers deze ploeg is een mengeling van hun A en B ploeg vorig jaar alsook enkele nieuwe spelers van oa Rijmenam. Putte won reeds van Herselt en Houtvenne en speelde gelijk tegen Tongerlo.

Voor het eerst kregen we buien te verwerken waardoor het veldje er vrij glad bij lag. Beide partijen hadden soms wat last met de ondergrond en meermaals schoof er een speler weg. Dit was uiteraard voor beide ploegen. Vele jongens speelden tegen klasgenoten of goede vriendjes maar éénmaal op het veld was het een leuke strijd en ik denk zowat de leukste en spannendste wedstrijd van dit seizoen.

Grasheide begon het sterkst aan de wedstrijd en alhoewel we snel op voorsprong kwamen werden we in kwartje 1 toch wel karig bedeeld. Putte kwam niet onder de druk uit en Grasheide kreeg kans om kans. Maar geleidelijk hoe verder de wedstrijd vorderde hoe beter Putte in zijn spel kwam. De gelijkmaker was hierdoor een feit en zowaar een beetje tegen de gang van het spel in kwamen onze buren ook op een 1 - 2 voorsprong.

In kwartje 2 begon Putte het sterkst en liep meteen uit tot 1 - 3. Langs de zijlijn hoorde ik gemor van spelers, net hetgene dat niet mag gebeuren. Elke speler maakt wel eens een foutje maar dan moet je elkander blijven aanmoedigen, morren gaat dit niet oplossen hoor. Een opmerking mag uiteraard gemaakt worden maar weliswaar op een positieve manier. En zoals gezegd was dit ook in ons spel merkbaar, het liep iets minder goed en alhoewel we met een gelukje op 2 - 3 kwamen na een own goal was Putte toch scherper en sterker in de duels. Bovendien stonden we soms te ver van onze man, het meest frapante doelpunt waarbij 3 spelers van ons wachten met verdedigen omdat het staartje onder druk van 3 man het wel zou oplossen. Dit was echt niet goed en tijdens de rust kregen ze hiervoor samen met het morren ook een kleine uitbrander voor. De wedstrijd ging in dit kwartje op en neer en als Putte scoorde erna scoorde Grasheide en dit tot een 5 - 6 ruststand. Om eerlijk te zijn alhoewel de voorsprong na kwartje 1 gevleid was, was de voorsprong tijdens de rust wel correct in kwartje 2 was Putte scherper en feller in de duels.

Zoals reeds aangehaald tijdens de rust werden onze jongens erop gewezen om niet meer elkander af te breken en ook sterker te zijn in de duels. Als je die niet wint kun je ook geen wedstrijd winnen.

Kwartje 3 begon opnieuw gelijkopgaand met een hoofdrol voor de verdedigers en de doelmannen. Er werd langs beide partijen heel sterk verdedigd en de wedstrijd ging opnieuw mooi op en af. Achteraan speelde Mattias een supersterke wedstrijd en Nathan keepte als weleer en speelde goed mee. Maar beetje bij beetje begon Grasheide toch de overhand terug te krijgen en na een subtiel pasje dat 3 man in de wind zette van Florian kon Mathis de gelijkmaker en de mooiste goal van de wedstrijd binnen trappen. 6 - 6 zodoende na kwartje 3. Echt een prachtige pas maar ook een perfecte loopactie van Mathis, een doelpunt uit het boekje.

"But save the best for last" was vandaag duidelijk van toepassing. Grasheide bleef hoog druk zetten en Putte begon meer en meer te kraken. Na de 7 - 6 kwam Kenan op een corner van Mathis perfect voor zijn man tot 8 - 6.  Grasheide bleef dit kwartje op een heel hoog en fysiek sterk niveau spelen, we wonnen alle duels en Putte kwam er niet meer uit, elke looplijn werd ook perfect dichtgelopen. En dit tot een 10 - 6 eindstand.

Vandaag een sterke 2de helft gezien, enkel het einde van kwartje 1 en het begin van kwartje 2 was iets minder voor het overige hebben we gestreden, gewerkt en voetbal gespeeld zoals ik het graag zie. Nooit afgeven, proberen samen te spelen en nooit de moed opgeven.

Effe vermelden dat we tijdens de hele 2 de helft geen enkel doelpunt slikten tegen toch wel een meer dan degelijke ploeg. Dit kwam door 3 zaken, Nathan die goed meespeelde en zijn netten schoon hield, onze staartjes die sterk in de duels waren maar ook onze vleugeltjes die niet enkel dachten aan een doelpunt maken maar als eens het staartje omspeeld was, terug kwamen om bij te springen. Echt super gasten!!!

Geniet maar van jullie overwinning, volgende week hebben we een vroege verplaatsing naar Herenthout.

Man van de match : Mattias : sober, sterk in duels en het geen ik zag op de training ook in de wedstrijd aan het doortrekken. Een blok aan het been(alle toch voor Putte vandaag dan))

Wil toch ook effe de tegenstander feliciteren voor de fair - play.  Trouwens de goal door ons gemaakt na een snelle vrije trap werd correct afgekeurd, de tegenstander stond echt nog niet klaar.

doelpunten : Mathis 4/Florian 3/Kenan 1/Alessio 1/own goal 1

jurgen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

SV GRASHEIDE - VC RIJMENAM 5- 2

SV GRASHEIDE - VC RIJMENAM 5 - 2 Voor de 4 de keer troffen we Rijmenam dit seizoen. Rijmenam beschikt maar over 9 spelers en tijdens de v...