zaterdag 10 september 2016

U10 grasheide - U9 Grasheide 8 - 6

U 10 Grasheide - U 9 Grasheide 8 - 6

Door het forfait van Ramsel in onze groep en dit van Bonheiden in de U10 groep kwam het idee om eens onderling een vriendenwedstrijd tegen elkander te spelen.

Voor de wedstrijd hoorde ik de spelers me toezeggen dat we geen enkele kans zouden maken. Uiteraard is dit net hetgene je niet mag zeggen, uitgaan van je eigen sterkte is zoals het moet.

De wedstrijd zelf begon vrij evenwichtig in de eerste 10 minuten was de wedstrijd heel gesloten en elke ruimte werd door beide ploegen goed dichtgelopen. Maar geleidelijk namen onze U10 jongens toch de bovenhand en met 2 krachtige schoten op doel stond er na één kwartje 2 - 0 op het scorebord.

Kwartje 2 begon met balverlies en zodoende de 3 - 0 op het bord. We weten echter uit vorig jaar dat het begin van de wedstrijd zowat onze zwakte is en inderdaad na de 3 - 0 kregen we terug de ploeg op het veld die het tijdens enkele tornooien voortreffelijk deed. Druk op de bal, inzet en we schakelden plots een versnelling hoger. Na de 3 - 1 kwam met een mooi doelpunt maar toch wel met een gelukje de 3 - 2 en zowaar net voor rust prikten we de gelijkmaker tegen de netten.

Al bij al een uitslag waar we bij rust tevreden mochten mee zijn, onze U10 jongens hadden om eerlijk te zijn de bovenhand maar met inzet en werkkracht maakten we het hen toch lastig.

In de 2 de helft was het spelbeeld enigszins anders. De U9 legden de betere combinaties op de mat en de wedstrijd ging goed op en neer. Na kwartje 3 stond er nog steeds een gelijkspel op het scorebord.
5 - 5 was de tussenstand.

In kwartje 4 was het spel heel evenwichtig opnieuw scoorden beide ploegen tot een 6 - 6 stand. Beide ploegen troffen ook nog eens de paal maar 3 minuten voor tijd kregen we een onterechte vrij trap tegen(stond er vlak bij). Met een droge onhoudbare knal kwamen onze U10 terug op voorsprong en onze jongens waren effe uit hun concentratie waardoor net voor affluiten nog de 8 - 6 als eindstand op het scorebord kwam.

Allereerst een dikke proficiat aan de U10 ploeg met de overwinning. Onze U9 jongens speelden een sterke wedstrijd en streden voor wat ze waard waren. Op basis van de eerste 20 minuten was de uitslag misschien correct maar in de 2de helft kon de wedstrijd beide richtingen uit en toch wel zonde dat een beoordelingsfout van de scheids zorgde voor de 7 - 6. Maar dit is voetbal en missen is menselijk, voor hetzelfde geld kan dit omgekeerd zijn.

Al bij al ben ik heel tevreden met onze prestatie van vandaag. Er was veel inzet, we probeerden te combineren en lieten op uitzondering van het einde niet ons kopje hangen. Toch nog 2 kleine opmerkingen soms was de laatste passing er net iets te laat en soms wachten we ook iets te lang voor te trappen, in tegenstelling tot onze U10 jongens die meteen de weg op doel vonden bij de minste ruimte.

Positief was vandaag dat we veel liepen zonder de bal met name "het bewegen zonder bal ". Zo maakten we de ruimte en de tegenstander ook lastig. Ik zag ook enkele mooie 1 - 2 ' tjes.

De man van de match was voor mij Kenan. Gestreden voor elke meter en tot hij er bijna bij neer viel.

Volgende week trekken we vroeg naar Herselt een ploeg waar we nog nooit tegen speelden.