dinsdag 4 oktober 2016

KFC HERENTHOUT - SV GRASHEIDE 5 - 22

KFC Herenthout - SV Grasheide 5 - 22

Voor de eerste keer trokken we naar Herenthout. Ze beschikken over 3 ploegen waarvan er 2 in een 2 sterren reeks uitkomen en 1 ploeg in een 1 sterren reeks zit. Er spelen zowaar 23- 24 spelers over 1 leeftijdscategorie. Zowel Herenthout als Grasheide traden aan met 7 spelers.

Ik had geen flauw idee naar de sterkte van de tegenstander enkel wist ik dat ze met ruim verschil verloren van KFC Heultje maar voor de rest was het koffiedik kijken. Net toen de wedstrijd begon kwam de zon wat op. We speelden op hun mooie A veld.

Waar we gewoonlijk als een diesel starten was het vandaag meteen met de turbo op. 0 - 1 na 20 seconden en 0 - 4 na zowaar 5 minuten. Kwartje 1 was éénrichtingsverkeer Herenthout kwam niet onder de druk uit en met 0 - 5 gingen we effe uitblazen.

In kwartje 2 ging Grasheide op zijn elan door. Misschien wel het sterkste kwartje in combinatie van dit seizoen. Alhoewel Herenthout ook een doelpuntje kon maken was Grasheide heer en meester. Mooie combinaties, perfecte passing, sterk in de duels en zowaar 1 - 13 na 30 minuten spelen.

Tijdens de rust had ik effe een gesprek met hun trainer, hun sterkhouder zou afwezig zijn en dit was in hun spel wel te voelen. Grasheide was feller, scherper in de duels en Herenthout had het lastig met ons spel. Het was dan ook effe bekijken hoe we dit iets spannender konden maken, winnen is leuk maar voor de tegenstander is het demotiverend als het verschil te groot is.

Tijdens de 2 helft moesten we wel al meteen Kenan missen. Hij had nog last van de naweeën van de wedstrijd van de rode duivels nadat hij van de partij was op de heizel. Een beetje slaaptekort alhoewel hij een meer dan degelijke wedstrijd speelde. Kenan goed rusten maar want volgende week mag je met de U10 meespelen. Om wat meer evenwicht te hebben opteerde ik om mijn sterkhouders wat meer aan de kant te zetten. Maar nog mocht dit niet baten, Grasheide bleef mooi combineren en na enkele minuten in kwartje 3 stond het alweer 1 - 17. Herenthout kon dan nog eens tegenscoren maar op het einde van kwartje 3 hadden we opnieuw onze voorsprong vergroot tot 2 - 19. Hierbij nog 1 fase vermelden, Alessio die met een prachtig hakje zowaar op een haar na de doelman verschalkte. Dit had echt een pareltje geweest maar hun doelman kon nog net de bal uit zijn doelvlak keren.

Aangezien het verschil tussen beide ploegen groot bleef opteerde ik om Mathis in de goal te zetten en mijn ploeg wat om te gooien. Maar nog was er aan Grasheide geen houden aan 2 - 20. Uiteindelijk kwam de 3 - 20 er terwijl ik een veter van een speler was aan het knopen zodat we met een man minder stonden. De scheids excuseerde zich maar om eerlijk te zijn was het fijn dat ook de tegenstander kon vieren met enkele doelpunten. In dergelijk geval moet dit zeker kunnen. De laatste 5 minuten verliepen voor het eerst in de partij vrij gelijkopgaand temeer onze brandstoftank was opgebruikt alsook dat we risico's namen door bij een hoekschop allen naar voor te gaan waardoor in de tegenaanval alles open lag. Bovendien hoopte ik dat ofwel Sieben als Mattias een doelpunt zouden meepikken en Sieben die een sterke wedstrijd speelde wist op het einde ook zijn doelpunt mede te nemen. Missie volbracht, als we nog eens in dergelijke situatie komen krijgen mijn spelers de opdracht om ervoor te zorgen dat ook Mattias(die bijna altijd staartje speelt)eens een doelpuntje kan meepikken. Einduitslag 5 - 22.

Jongens proficiat, enkele spelers groeien toe naar hun sterkste niveau, maar wat me vooral plezier deed was dat we bleven combineren en niet voor persoonlijk succes gingen. Ik heb het tegen de jongens al persoonlijk gezegd maar dit is momenteel de sterkte van onze ploeg,  samenspel en geen eigen belang, we hebben allemaal ploegspelers in de rangen. Er was veel beweging zonder bal, we liepen ons goed vrij, heel sterke passing, etc... kortom een zeer goede match.

Volgende week spelen we tegen Tongerlo A reeds onze 7de en laatste wedstrijd van de heenronde.

Man van de match  : Sieben, morgen jarig, zeer hard werkend zoals ik het graag heb, perfect zijn taak uitvoerend, enkele mooie pasjes en als kers op de verjaardagstaart een doelpunt.

Doelpunten : Mathis 8/Florian en Alessio 6/Sieben 1 en 1 own doelpunt.

Jurgen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

SV GRASHEIDE - VC RIJMENAM 5- 2

SV GRASHEIDE - VC RIJMENAM 5 - 2 Voor de 4 de keer troffen we Rijmenam dit seizoen. Rijmenam beschikt maar over 9 spelers en tijdens de v...