dinsdag 13 september 2016

SV Grasheide - Lozenhoek Keerbergen 16 - 5

SV GRASHEIDE - LOZENHOEK KEERBERGEN 16 - 5

Voor de eerste maal dit seizoen waren we voltallig. En misschien maar goed ook want met het warme weer was het niet overbodig om enkele wissels te hebben.

Onze tegenstander was aanwezig met 7 spelers waarvan enkele fysiek toch wel grote jongens. Steven de papa van Alessio was bereid om de wedstrijd te fluiten waarvoor nogmaals oprecht dank.

Al na zowaar 15 seconden konden we voor de eerste keer juichen. De tegenstander die de bal wegtrapte tegen een eigen speler en pardoes de 1 - 0 op het bord. Al even snel stonden de bordjes wel gelijk. Grasheide kwam opnieuw op voorsprong maar opnieuw stonden we even snel weer gelijk. Uiteindelijk kregen we dan toch in kwartje 1 de bovenhand zodat we effe gingen drinken met een
4 - 2 tussenstand.

In kwartje 2 was het spelbeeld opnieuw vrij gelijkopgaand. Grasheide liep wel wat verder uit tot 6 - 2 maar uiteindelijk met 2 doelpunten aan beide zijdes kregen we een 8 - 4 ruststand. Alhoewel het verschil misschien niet zo groot was hadden we toch licht overwicht hetgeen zich ook uitte in de cijfers.

Zoals meestal was ook vandaag onze 2de helft beter. Grasheide won de duels en had nu duidelijk de bovenhand. Keerbergen miste wel enkele kansen maar ook aan de overzijde waren we soms niet scherp genoeg in de zone van de waarheid. Niettemin was de wedstrijd na kwartje 3 gespeeld met een 13 - 4 als tussenstand.

In het laatste kwartje was opnieuw Grasheide duidelijk de baas. Sieben stond in de goal en verraste me in de positieve zin hij moest zich maar 1 keer gewonnen geven. Intussen scoorde Grasheide nog 3 keer tot een 16 - 5 eindstand.

Wat me opviel was dat het samenspel beter en beter gaat. We proberen te combineren, af en toe lukt het niet maar voornamelijk in de 2de helft vonden we een vrije man en bijna steeds gaven we ook een pass. Af en toe mag eens dribbelen en ook eens persoonlijk succes maar zoals reeds aangehaald is voetbal een teamsport en hoe beter we dit doen hoe beter het resultaat meestal. Foutjes horen hier uiteraard bij maar het is belangrijk om op te bouwen. Af en toe het kantelen en het spel verleggen kon nog beter maar over de hele wedstrijd was het best ok zeker de 2de helft.

Volgend weekend trekken we naar Herselt, vroeg gaan slapen is de boodschap want we moeten er al tegen 9 uur zijn en het is toch effe rijden.

Jurgen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

SV GRASHEIDE - VC RIJMENAM 5- 2

SV GRASHEIDE - VC RIJMENAM 5 - 2 Voor de 4 de keer troffen we Rijmenam dit seizoen. Rijmenam beschikt maar over 9 spelers en tijdens de v...