donderdag 15 september 2016

KFC Vrijheid Herselt - SV Grasheide 8 - 17

KFC Vrijheid Herselt - SV GRASHEIDE : 8 - 17

Voor de eerste keer troffen we deze tegenstander. Herselt beschikte over een mooi complex, een prachtig kunstgrasveld, een schitterend A - terrein en een B - terrein dat er net iets minder bij lag.
Uit deze 3 velden kan men 12 vakken maken voor duiveltjesvelden, ik denk 10 vakken waar het subliem spelen is , 1 vak dat nog ok was en 1 vak dat meer op een hobbelveld leek. En begrijpen wie kan net in dit vak ging men spelen. Het veldje was bovendien vrij klein, voornamelijk in de breedte en lag vol putten en oneffenheden.

Voor de wedstrijd werd voornamelijk concentratie vanaf minuut 1 gevraagd. En onze jongens pikten dit ook op, opnieuw net zoals afgelopen woensdag was er al binnen de minuut gescoord. En we bleven verder gaan na 6 minuten stond er zowaar 0 - 3 op het scorebord. Maar dan lieten we effe de gas van het pedaal, het ging iets te makkelijk en Herselt maakte zowaar de aansluitingstreffer tot 2 - 3. Dit schudde ons terug wakker zodat we met een 2 - 5 tussenstand effe konden drinken.

Vandaag waren de weersomstandigheden echt optimaal. In kwartje 2 liepen we vrij snel uit tot 2 - 8. Herselt pruttelde effe tegen en kwam terug tot 4 - 8. Op het einde van dit 2 de kwartje kon Kenan de ruststand op het bord brengen 4 - 9 na 30 minuten.

In de 2 helft kregen we hetzelfde wedstrijdbeeld. SV Grasheide dat baas was en Herselt dat vooral speculeerde op verre trappen of op hun kleinste speler van het veld, een echte dribbelaar met dan nog een goede trap. Zelfs als staartje kon hij zowaar 2 keer scoren over de gehele wedstrijd, deze jongen had echt talent. Maar buiten zijn uitbraken was het vooral Grasheide dat de klok sloeg. Onze jongens liepen in kwartje 3 uit tot 5 - 13.

In kwartje 4 was de wedstrijd iets evenwichtiger alhoewel Grasheide nog steeds de overhand had. We scoorden nog 4 keer maar ook Herselt wist nog 3 keer te scoren tot een 8 - 17 eindstand. Ikzelf had deze stand niet bijgehouden doch de scheids had alles netjes opgeschreven. Op één goal na was de uitslag van beide helftjes identiek.

In al onze 3 wedstrijden tegen U9 ploegen scoren we vrij vlot. Vooral door met momenten goed passenspel zo liet Alessio een open schietkans liggen aan Florian die dan maar binnen had te leggen. Aanvallend was het goed, we schoten zelfs nog 3 keer tegen de paal, maw er hadden zowaar 20 doelpunten vandaag ingezeten en bovendien speelde hun doelman ook nog eens een hoofdrol. Het was leuk dat de tegenstander ook meermaals een doelpunt meepikte voor een optimale spelvreugde. Een te groot verschil is nooit leuk. Maar anderzijds speelden we achteraan soms echt wel te laks. Zo zijn er een vijftal doelpunten waarbij we de goal bijna op een presenteerbladje presenteren en die echt vermijdbaar waren. Op een uitbraak gaan we bv aan de verkeerde kant staan, we gooien de bal eens gewoon in hun voeten en zoals aangehaald hun staartje mag tot 2 maal toe zonder dat we hem iets in de weg leggen oprukken.

Maar algemeen was het zeker niet slecht het veld maakte het er zeker niet makkelijker op. Volgende week zullen we achteraan wel scherper moeten zijn willen we tegen het sterke Heultje(remember tornooi Duffel een zeer goed voetballende ploeg)enige kans maken.

Man van de match : Mathis steeds aanspeelbaar en zowaar 8 treffers

Doelpunten : Mathis 8/Florian 6/ Kenan 2/Alessio 1