SV GRASHEIDE - KV TREMELO 3 - 1
SV GRASHEIDE - HEULTJE B 2 - 2

FINALE SV GRASHEIDE - HEULTJE A 1 - 3

2de plaats op 10 ploegen.

Aangezien Mauren verstek moest laten gaan en ik zonder keeper zat belde ik mijn schoonbroer voor mijn petekindje die bij de U13 van Geel keept en Tongerlo was ook in afstand haalbaar. Die zag dit volledig zitten zodat hij samen met onze 5 veldspelers Mathis - Karl - Arno - Florian en Rik vandaag de U13 van Grasheide vormde. Alhoewel ons elftal voor 50% uit U12 jongens bestond.

Er waren 4 poulewedstrijden van telkens 10 minuten. Daarna volgden de finalewedstrijden eveneens 10 minuten lang. De wedstrijden werden gespeeld op kunstgras en met een boarding hetgeen echt wel vermoeiend is.

Onze eerste wedstrijd was tegen SNA Keiberg. Vooraf mijn huiswerk gemaakt en dit was een 3 sterren gewestelijke ploeg. Maar we speelden echt top zowat het beste dat ik dit jaar zag. 10 minuten heersten onze jongens en al snel stond er een comfortabele voorsprong op het bord. Binnen de 5 minuten was het 4 - 0, erna bleven we heersen maar Keiberg kon ook toch 2 keer scoren, na een wedstrijd met een heel hoog tempo tegen een best wel goede tegenstander.

Wedstrijd 2 was tegen Oevel ze spelen op 2 - 1 sterren niveau en na nieuwjaar in de reeks met oa Herenthout. Opnieuw stond er geen maat op onze jongens, Oevel werd volledig uit verband constant gespeeld. 6 - 1 na 10 minuten stond er op het bord.

Erna troffen we KV Tremelo ze spelen net zoals ons in een 2 sterren reeks en opnieuw overheersten we alleen was de afwerking wat onzuiverder en soms treuzelden we iets te lang maar na 4 minuten stond er toch al een 2 - 0 op het scorebord. Door een flatertje van onze ad - interim doelman kwam Tremelo effe terug in de wedstrijd maar een logische 3 - 1(die veel ruimer had kunnen zijn) was de eindscore.

Erna hadden we wat pech met de loting want we speelden als enigste 2 wedstrijden na elkander. met maar 1 wissel is dit toch een nadeel want 20 minuten na elkander boarding spelen is echt intensief. Heultje B speelt in een 1 sterren reeks maar werd wat aangevuld door enkele A spelers. Ze hadden enkel verloren van Keiberg doch er stonden enkele vrij grote stevige jongens in de ploeg. Maar opnieuw stonden we al binnen de minuut op voorsprong. Alleen was de scherpte minder aanwezig, we drukten Heultje wel weg maar de looplijnen werden niet altijd meer zo goed belopen zodat het op de counter altijd uitkijken was. En zo kwam Heultje terug op gelijke hoogte. We speelden wat zenuwachtig want we wisten dat een gelijkspel sowieso een finaleplek zou opleveren, terwijl anders het doelsaldo met Keiberg dat nog een wedstrijd moest spelen een rol zou geven. Die hadden immers Tremelo een pandoering van 10 - 1 gegeven en ook van dit Heultje ruim gewonnen, ze moesten nog tegen Oevel en het doelsaldo kon een rol spelen. Maar Grasheide bleef wel de betere ploeg en de 2 - 1 was dan ook meer dan terecht. Alleen viel de bevrijdende 3de goal niet alhoewel kansen genoeg en in de voorlaatste minuut zorgde een verre hoge zondagstrap toch nog voor de gelijkmaker. Gelukkig bleef het hierbij want enkele spelers zaten echt op hun tandvlees van vermoeidheid.

Zodoende mochten we de finale spelen alleen was het nog afwachten tegen wie. Zowel Heultje A - Westerlo als Zwarte Leeuw waren nog in de running. Uiteindelijk werd het Heultje A dat door winst tegen Zwarte Leeuw nog over Westerlo wipte.

Een finale tegen de ploeg die in onze reeks stond, waar we gingen op winnen eind oktober. Wel een heel technische ploeg en met meer gelijkwaardige wissels wellicht iets frisser aan de aftrap dan Grasheide. Gelukkig zat er ruim wat tijd tussen temeer we de finale speelden. Een finale dat begon met scherpe duels waarbij Grasheide de eerste 3 minuten dreigender was zonder grote kansen. Maar na een overduidelijke fout op een speler van ons kon Heultje score. Onbegrijpelijk temeer de scheids erna voor veel mindere fouten steeds een overtreding in ons nadeel floot. Waarbij dan nog eens een goal uit valt en 0 - 2. Onze ad interim doelman begon meer risico's te nemen en wat overmoediger te worden en 0 - 3 terwijl dit echt wel een gelijkopgaande wedstrijd was. Maar onze jongens lieten het niet aan hun hart komen, we bleven strijden maar dan een doelpunt van Grasheide over de lijn die de scheids niet goedkeurt, tot 3 keer toe floot hij in ons nadeel we speelden tegen Heultje A + de scheids. Grasheide bleef Heultje constant onder druk zetten, de 1 - 3 viel na ook wel een flater van hun doelman en we kregen nog 2 grote kansen en dan floot de scheids natuurlijk af net we in volle aanval waren.

Ik heb altijd respect voor een scheids, heb er ook niets over gezegd en men kan al eens verkeerd fluiten maar dit was toch wel echt flagrant. Hij bepaalde voor een groot deel het resultaat want dit was een vrij gelijkopgaande wedstrijd, wellicht op basis van kansen en spel had Grasheide de winnaar moeten zijn. Als je geklopt wordt op waarde zoals in onze vorige tornooien in augustus waar we IP ploegen troffen in de finale dan kun je makkelijk je erbij neerleggen maar een finale die je dan toch speelt om te winnen dan zo benadeeld worden is toch wel zuur, dit hadden we en moeten zelfs winnen op basis van het spelbeeld. Maar het weze zo, we mogen terugblikken op een geslaagd tornooi en ik denk dat de jongens plezier hebben gehad hetgeen uiteraard het hoofddoel blijft..