woensdag 4 december 2019

SV GRASHEIDE - KFC HERENTHOUT 6 - 1

Jaarlijks is er de vriendenwedstrijd met KFC Herenthout. In december komen ze meestal naar Grasheide afgezakt en in maart gaan wij naar Herenthout. Herenthout is vooral een fysiek sterke ploeg, veel loopvermogen en sterke flanken vooraan. Voetballend is denk ik Grasheide sterker maar onze tegenstander van vandaag verloor maar 2 wedstrijdjes in zijn competitiereeks met oa Beerzel en de B ploeg van Putte en Bouwel. Bovendien verloren ze volgens hun trainer maar met 3 doelpunten verschil van de provinciale van KFC Nijlen.

Het is een ploeg ook dat makkelijk scoort, hetgeen ik al meermaals schreef alleen onze organisatie staat er momenteel. Een echt blok zonder vedetten maar een stug te bespelen geheel. Een ploeg waar de ene speler de andere aanvult. En als we het gemor zoals vandaag achterwege laten een geolied elftal dat op elkander is ingespeeld.

Rik was ziek en Arno kon niet aanwezig zijn zodat we met 10 jongens speelden. Ik opteerde om de 10 minuten te wisselen en ook van doelman zodat iedereen tussen de 40 - 50 minuten speelde.

Het wedstrijdbegin was vrij gelijkopgaand nog, een corner voor Herenthout, een 2 tal kansjes voor Herenthout, een corner voor Grasheide, een kans voor Grasheide maar al bij al was het spelbeeld wat op en af. Tot Mathis met een bijzonder mooie beweging 2 man in de wind zette, Karl bediende op de juiste moment en die mooi kon afronden. 1 - 0 en meteen later kregen we ook een vrije trap. Alleen hadden we het lumineuze idee om in de goal te gaan staan waardoor we in feite een doelpunt tegenhielden. De wedstrijd bleef goed op en af gaan maar de kleine voorsprong was toch wel een juiste weergave van het spel.

Kwartje 2 begon ook nog gelijkopgaand maar toen we vrij snel de 2 - 0 konden afronden begonnen we meer en meer de bal het werk te laten doen en Herenthout begon meer en meer achter de feiten aan te lopen. Herenthout kwam er niet meer uit en Grasheide speelde constant hen uit verband mede ook dat de voorlinie de ballen teruglegden of opzij en we de flanken goed gebruikten. De kansen werden talrijker en nog voor de rust stond er een 3 - 0 op het scorebord.

Langs de kant riep men mij toe dat hun trainer opdracht had gegeven steviger te zijn en ons minder te laten voetballen. In het begin van kwartje 3 was er iets minder ruimte alleen kreeg Herenthout het niet belopen en doelpunt nummer 4 was de mooiste aanval van de wedstrijd en rustig afgerond. Je zag de moedeloosheid wat bij de tegenstander, zoals al meermaals gezegd voetbal is simpel de bal het werk laten doen en dit deden we vandaag perfect.

Tijdens het laatste kwartje maakte hun doelman nog een foutje waardoor de forfaitcijfers op het scorebord stonden. Aangezien ik van doelman wisselde zag je dat het hun taak was van ver te trappen en zo viel er met een afstandsschot nog de nul van het bord. Maar na een scherp aangesneden hoekschop, kreeg Herenthout de bal niet weg zodat we konden afronden met een 6 - 1 eindstand.

Sterke wedstrijd, 20 minuten nog wat gelijkopgaand met licht voordeel voor Grasheide en 40 minuten eenrichtingsverkeer. De score die nog hoger had kunnen oplopen/ Nochtans is Herenthout geen slechte ploeg, we verloren al meermaals tegen hen.

Opnieuw speelde mijn verdediging heel sterk en Jasper bewaarde telkens de rust door geen risico's te nemen en steeds ervoor te zorgen dat we met de bal buiten terug in positie konden komen.
De man van de match is ook een verdediger zijnde Elias die wat hij op training liet zien ook vertaalde in de wedstrijd, ook altijd aanwezig zijn op training en sterk in de duels en goed positie kiezen.

Doelpunten : Quinten 3 - Karl 2 en Jens 1
Assists : Florian 2 -  Karl 2 - Mauren 1 en Mathis 1.