woensdag 11 december 2019

SV GRASHEIDE - BO BEERZEL 5 - 5

Voor de eerste keer dit seizoen uitgezonderd de tornooien was het puzzelen om een voltallig elftal op de been te krijgen. 4 afwezigen zijnde Jasper - Quinten - Mauro en Jaro en Mathis die nog ziek moest afhaken. Bovendien vroeg de U12 de 2 beschikbare jongens van 2008 zijnde Karl en Florian om voor onze wedstrijd mede met hen te spelen want ook zij kampten met een tekort. Dit aangevuld met de 5 beschikbare 2007 spelers zijnde Arno - Mauren - Jens - Elias en Rik was nog steeds eentje te weinig. Gelukkig waren Alessio en Milan ook beiden van 2008 bereid om ons mede te depaneren zodat ik ook 1 speler kon wisselen wat geen overbodige luxe is als je weet dat de helft van de ploeg al een wedstrijd vooraf speelde.

Toch wel met een bang hartje begon de wedstrijd temeer de trainer van Beerzel me vooraf vertelde ook maar met 9 spelers te zijn waarvan in feite de minder voetballende jongens afhaakten binnen zijn ploeg. Beerzel heeft immers 15 man en selecteert er wekelijks 12 waarvan de keeper om beurten wisselt en die beiden dus een halve wedstrijd spelen. Maar voor vriendenwedstrijden laat hij komen wie kan. Beerzel is ook een sportieve tegenstander trouwens die elke speler ook een halve wedstrijd laat spelen.

En als je dan na 5 minuten 0 - 2 in het krijt staat dan is het zeker bang afwachten wat komen zal. Ik vond ons achteraan niet scherp genoeg, bovendien heeft Beerzel enkele grote jongens achteraan waarbij voornamelijk hun rechtervleugel steeds kwam oprukken. We hadden het lastig en Beerzel was snediger en sterker, Grasheide moest de wet van de sterkste ondergaan. Kwartje 1 was al bij al wat overleven maar gelukkig na een slap begin begon de druk toch iets te verminderen.

Kwartje 2 was veel en veel evenwichtiger, Beerzel scoorde wel snel de 0 - 3 maar erna werd de mooiste aanval van de wedstrijd net niet door onze jongens afgerond. Uiteindelijk scoorden we toch een verdiend doelpunt. De wedstrijd was nu duidelijk in evenwicht maar net voor rusten maakte Beerzel nog de 1 - 4.

Effe peptalk bij de rust en vooral trachtten dat de jongens de moed niet laten zakken. Aan inzet kon ik niemand iets verwijten en geleidelijk was het scherper verdedigen toch een feit.

In kwartje 3 een toch wel heel ander spelbeeld, Grasheide dat de wet dicteerde en het leek wel alsof de rustpauze ons deugd had gedaan of net de tegenstander uit zijn focus had gebracht. Grasheide dreigde maar hun verdediging en keeper hielden stand. Uiteindelijk kwam toch de 2 - 4 en hadden we misschien terug een wedstrijd na een mooi doelpunt van Milan die op een hoekschop meteen de bal in doel devieerde. Maar een beetje tegen de gang van het spel in kwam Beerzel meteen op 2 - 5 en leek de wedstrijd gespeeld.

Ik opteerde enkele positiewissels door te voeren, zijnde Jens van links naar rechts trekken en Arno/Milan van rechts naar links vooraan. Rik schoof naar het midden en Florian ging staart spelen. Karl/Arno en Milan ging ik om de 5 minuten wisselen aangezien ze het fysiek met momenten zwaar hadden, ze hadden ook al enorm veel brandstof gebruikt; Alessio en Elias bleven op de flank achteraan. Opnieuw dicteerde Grasheide de wet en met een own - goal kwamen we terug tot 3 - 5, wel een beetje geluk. En met 5 minuten op de klok een harde trap die de keeper nog wel pareerde maar waarbij we goed gevolgd waren en plotseling 4 - 5. Tijd om risico's te nemen en Rik hoger te trekken alsook de 2 flanken achteraan. Beerzel panikeerde en de uitbraken werden goed opgevangen en met een mooie pas konden we met een puntertje zowaar de gelijkmaker maken. Toch wel een halve stunt waarbij je zou denken dat we het niet meer belopen zouden krijgen was net het omgekeerde waar. Maar plots ontwaakte Beerzel en kregen ze enkele hoekschoppen maar Mauren deed perfect waar ik hem meermaals op aan stuur, als grote jongen en als kleine ploeg kwam hij tot 3 keer toe gepast tussen en pareerde hij de bal naar de buitenzijde zodat Beerzel geen kans meer kreeg.

Dit voelde aan als een overwinning in de gegeven omstandigheden, geen al te beste start maar in helftje 2 was Grasheide gewoon de betere ploeg. Een dikke pluim dan ook voor alle 9 de jongens.

Doelpunten : Karl - Jens - Arno - Milan en 1 own - goal
Assists : Florian 2 en Jens 1

Jurgen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

SV GRASHEIDE - VC RIJMENAM 5- 2

SV GRASHEIDE - VC RIJMENAM 5 - 2 Voor de 4 de keer troffen we Rijmenam dit seizoen. Rijmenam beschikt maar over 9 spelers en tijdens de v...