woensdag 6 november 2019

SV GRASHEIDE - KFC LINT 4 - 2

Een wedstrijd voor de nieuwsblad de cup beker.
Met een voltallig team, enkel Karl kwam wat later.

Lint startte sterk en kreeg meteen een kans. Maar voor de rest tijdens kwartje 1 was Grasheide de betere ploeg. Een aanval van achteruit zorgde voor de 1 - 0. Grasheide kreeg nog mogelijkheden om de score hoger op te drijven.

Tijdens kwartje 2 begon Lint opnieuw sterk. Ze kregen 2 goede kansen en uit ééntje viel ook de gelijkmaker. De wedstrijd leek te kantelen tot hun doelman een cadeautje gaf door een bal recht in onze aanvaller zijn voeten te spelen. Hij pareerde nog maar we waren goed gevolgd. Dit gaf ons moed en nog voor rusten konden we de 3 - 1 op het bord zetten.

Het was zonder meer goed. Vooraf werd er een schema gemaakt want met 12 man spelen, zorgen voor een billijk geheel, zorgen dat iedereen tussen de 30 - 45 minuten speelt, zorgen voor per helftje de juiste posities, het is niet op 1 minuut op papier gezet.

Maar ook in kwartje 3 zetten we ons sterk spel verder. En deze keer kreeg Lint zelfs bijna geen kansen. Grasheide kreeg er een 2 - 3 tal waarvan er eentje werd benut. 4 - 1

Tijdens het laatste kwartje begonnen we sterk maar Lint begon meer en meer te dreigen, ook wat bitsiger te spelen. Met een rake kopbal kwamen ze tot 4 - 2, een doelpunt dat ons mogelijk nog zuur kan opbreken in de terugmatch. Lint kreeg moed en de laatste 5 minuten + extra tijd was in hun voordeel.

Al bij al denk ik een terechte uitslag, maar in Lint wacht ons nog een zware opdracht. Ze hebben dan een thuisarbiter en toch wel een thuisvoordeel. De rust blijven bewaren in geheel welke omstandigheid zal uiterst belangrijk zijn en dit ook voor trainers en supporters.