donderdag 21 november 2019

KFC LINT - SV GRASHEIDE 7 - 2

Op waarde geklopt worden daar is niets mis mee. Lint zijn ogen waren opengegaan nadat wij hen de eerste nederlaag van het seizoen aansmeerden, het is echt wel een stevige ploeg, een 3 sterren ploeg waar ze na de winterstop ook gaan inspelen. Dat we hen thuis klopten was echt wel straf, maar vandaag lieten ze zien dat vooral in de duels ze sterker zijn dan ons. Het is ook een vrij oude ploeg, gemiddeld zit er bijna een leeftijdsverschil van een jaar.

Vooraf effe naar het reglement gekeken en de doelpunten op verplaatsing zouden een cruciale rol kunnen spelen. Kris deed de coaching vandaag. We hadden een voorsprong in feite van 1 doelpunt want bij 2 - 0 verlies zouden we niet doorgaan, als we minstens 3 keer scoorden hadden we 2 doelpunten als bonus.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn, Grasheide kwam niet onder de druk uit. Elke bal naar de voorlinie kwam even snel weer terug. Op een diefje kwamen we voor na een vrije trap loste de keeper de bal en we waren goed gevolgd. Maar de druk was veel te hoog binnen de 5 minuten na ons doelpunt keken we al tegen een achterstand aan. Langs de kant sprak iemand precies Belgie - Cyprus)). Voor de rust maakte Lint nog de 3 - 1 en was het reeds mathematisch geplaatst.

De tweede helft kregen we toch een iets anders spelbeeld, veel meer evenwicht en voetballend kwam Grasheide er meermaals uit. We speelden zeker niet slecht toen, vonden meermaals de vrije man, alleen Lint speelde heel scherp en bijzonder stevig. Op een hoger niveau gaat het er sterker en steviger aan toe en onze jongens hadden het hier lastig mede. Af en toe ging Lint er ook over want op de flank zat een speler te trekken en te duwen voor de bal er zelfs was. Zo'n wedstrijden zijn dan ook zeker leerprocessen om ons hier in de toekomst beter tegen te wapenen. Mogelijk wacht ons vrijdag van hetzelfde. We hadden dan de pech dat Lint tot 2 keer toe snel scoorde na mekaar op het moment dat we heel goed in de wedstrijd zaten. Ze hadden wel 2 hele snelle en goede flanken, er was ook een speler bij die er vorige keer niet bij was en fysiek groot en sterk was. We milderen nog tot 5 - 2, dit 2de doelpunt was zeker onze verdienste.

In het laatste kwart kwamen andere jeugdploegen Lint aanmoedigen. Als wij 1 keer scoorden zouden we doorgaan en uiteraard moet je dan risico's gaan nemen en de ruimtes worden groter. Lint hanteerde vooral op hun snelheid vooraan en fysiek, ze kregen de meeste kansen, maar het sierde onze jongens dat we probeerden te blijven voetballen. Voetballend was het zeker niet slecht alleen fysiek in kracht op duels hadden we het lastig. Hier is op zich niks mis mee. 6 minuten voor tijd viel de doodsteek, de 6 - 2 waarbij wel al 2 keer moesten scoren. Lint scoorde nog een laatste keer.

Op de zege valt niets aan te merken, in ons helftje 1 hadden we het lastig, in helftje 2 speelden we veel beter mee alleen fysiek en op duels was Lint veel sterker. Ik denk dat we fier mogen zijn hen thuis de enigste nederlaag te hebben mogen aansmeren.

Nu vrijdag spelen we tegen OLVE maar wel op de velden van Reet.