maandag 25 november 2019

KV BONHEIDEN - SV GRASHEIDE 2 - 5

Eindelijk is het dan toch gelukt. Winnen tegen een tegenstander waar we al tot 5 keer toe in het zand beten. En een verdiende overwinning ook. Grasheide speelde met 9 man, Arno en Jaro waren er niet en Karl kwam ons versterken tijdens de 2 de helft zodat we dan met 10 spelers waren.
Voor de wedstrijd en na de training maandagavond hadden de jongens een donderpreek van me gekregen. Met een slechte pas, met een foute keuze, met een slechte dag, met een flater kan ik perfect mee leven, je bent dan als coach effe ontgoocheld en misschien heb je dan toch eens van " domme toch " maar  het tegen elkander bekritiseren daar had ik het eventjes mee gehad. Afgelopen vrijdag was er geen beleving in ons spel, kwamen we niet als een ploeg over tegen een tegenstander waar we als we op niveau zijn altijd met 3 tot 4 doelpunten verschil van moeten afstand nemen. Niet dat Olve een slechte ploeg was, maar normaal kunnen we en zijn we sterker dan hen. Maar telkens verwijten sturen zonder zelf de handen uit de mouwen steken, sommigen speelden zonder inzet, dit kon en moest beter. Ze hadden zeker iets goed te maken.

Dat we kunnen voetballen en progressie maakten hierover kan ik fier zijn, maar de wisselvalligheid is er ook wel. Uiteraard kan men geen 14 competitiematchen top zijn maar buitenshuis hebben we een reputatie opgebouwd. Uit 7 wedstrijden op verplaatsing wonnen we er 5 en speelden we 2 keer gelijk. Jammer genoeg waren onze mindere wedstrijden thuis. Het doel in de competitie hebben we meer dan bereikt, geen enkele ploeg dat 6 op 6 zal pakken tegen ons, de 6 gewonnen wedstrijden(en laat ons 7 hopen), het feit dat we ons in de linkerkolom in een 2 sterren reeks nestelen en het feit dat we de minste tegendoelpunten van heel de reeks zullen hebben, tenzij we op zaterdag plotseling een zware pandoering zouden krijgen. We spelen dan wel tegen een ploeg dat makkelijk scoort, maar achteraan pakken we momenteel weinig doelpunten.

Was het altijd top, zeker niet, maar tijdens bepaalde wedstrijden en dan spreek ik op Putte, Heultje en Bonheiden vandaag was het wel top. Alleen hebben we het lastiger tegen minder goed voetballende ploegen zoals Bevel, Rijmenam, we spelen mee op hun tempo en zeker thuis tegen Bevel tijdens helftje 1 missen we tot 6 - 7 open doelkansen. Bovendien spelen we tegen die ploegen te weinig samen en proberen we het dan iets te veel te forceren.

Maar vandaag overheerst trots, 10 spelers die er stonden, streden iedereen binnen zijn mogelijkheden voor wat ze waard waren, terug een team op poten dat elkander steunde, voor elkander in de bres sprong en na een flater terug de rug recht zette, met als gevolg een oververdiende overwinning.

Tijdens kwartje 1 begon Bonheiden nochtans sterk, gelukkig misten ze hun eerste kans toen plots een speler alleen voor doel wild overtrapte. Maar wat erna volgde was 12 minuten overheerschap van Grasheide op alle fronten, druk op de man in balbezit waarbij tot 2 keer toe hun sleutelspeler de bal verloor en we met een perfecte pas onze spits konden aanspelen, die beheerst afwerkte, zelfs één keertje met zijn linkse voet. Als je de ruimte hebt, de kans hebt dan mag je niet twijfelen, en dit deden we ook niet. Bonheiden kreunde onder de druk en de score had hoger kunnen oplopen, toen hun sleutelspeler plots een bal ons in de voeten schoot nadat hij opnieuw geen oplossing vond. Opnieuw 2 grote kansen maar een 0 - 2 na 15 minuten was zeker een meer dan terechte uitslag.

Tijdens kwartje 2 was er iets meer evenwicht en de eerste 5 - 6 minuten verliepen zonder kansen, maar na een flater van onze doelman kwam Bonheiden terug in de match. Maar piekfijn geen commentaar, en ook dit effe vergeten want onze doelman speelde voor de rest een voortreffelijke wedstrijd. Opnieuw goed druk en een goede passing en wederom zij het deze keer met wat geluk de 1 - 3. We leken terug vertrokken want Bonheiden moest wederom achter de feiten hollen. In die fase was een grotere voorsprong in de maak, tot Bonheiden op het einde van dit kwartje toch effe druk zette, Mauren maakte met een cruciale redding zijn fout meer dan goed.

Kwartje 3 hierin hadden we het eventjes lastig. Bonheiden had een kleine 10 minuten het betere van het spel en de match leek op het eerste zicht wat te kantelen. Door een bal in het gezicht kwam Bonheiden terug, een own - goal dat gewoon pech was. Kan gebeuren, niemand trof hier schuld, een bal die op snelheid uit het zicht snel aankwam, terug de rug rechten. En dit deden we, doelpunt nummer 4 was een typisch voorbeeld van hoe we vandaag voetbalden. Als strompelend en knokkend veroverden we de bal en 2 - 4. Een belangrijk doelpunt want net ervoor had de scheids ons een doelpunt ontnomen nadat we ons knokten voorbij de man op de flank, terug legden en droog binnen knalden. Vanuit mijn positie niet te zien maar volgens de spelers was de bal niet(en het moet volledig zijn)buiten. Aangezien ik het niet zag kon ik hier weinig over zeggen, maar laat ons duidelijk zijn Bonheiden kwam hier nog goed weg. We speelden een volwassen wedstrijd, je weet dat eens die druk zou komen, maar na een kleine 10 minuten hadden we terug de match in handen, de 2 - 4 was wel een sleutelmoment.

Tijdens kwartje 4 voetbalden we de wedstrijd uit. Bonheiden speelde bitsiger, een fout die altijd een kaart zou verdienen werd zelfs niet bestraft, een terugspeelbal werd niet gefloten, aan de zijkant werden we eens onderuit gemaaid. Zo konden we tijd winnen maar onze achterlinie was heer en meester en scherp vandaag. Na een aanval uit het boekje, legden we de bal perfect terug en met een lob gaven we de doelman het nakijken, 2 - 5 en boeken toe. Alhoewel zowel in kwartje 3 als 4 een 3 tal minuten werd overgespeeld was het eerder Grasheide dat ruimer zou afstand nemen dan Bonheiden dat dichter zou komen.

Eén van onze betere wedstrijden zonder twijfel, hoog druk tot ongenoegen van de tegenstander, scherp in de duels, goed samenspel en mooie doelpunten en geen gezaag. Meer verwacht een trainer niet.
Hopelijk volgt na een topprestatie geen zwakke match zoals thuis tegen Bevel, alhoewel toen was het verschil in helftje 1 groot maar vielen we in de 2de helft terug. Blijven voetballen, niet panikeren en de rust bewaren en scherp zoals vandaag voor de dag komen.

Man van de match : de hele ploeg
Doelpunten : Quinten 3 - Florian en Karl 1
Assists : Mathis en Florian 2