SV GRASHEIDE - VOETBALSCHOOL DEURNE 0 - 2
SV GRASHEIDE - KV MECHELEN 0 - 3
SV GRASHEIDE - KFC DUFFEL 3 - 5
SV GRASHEIDE - KSK HEFFEN 4 - 1

Na 2 finales was opnieuw een finale halen bijna een onmogelijke opdracht. Hiervoor moesten we elite - provinciale - IP ploegen trotseren, maw jongens die geselecteerd werden uit andere ploegjes. Met oa nog Geel - Heist - Rupel Boom hadden we een 5 - 6 tal IP ploegen, met Hallaar - Nijlen - Katelijne - Duffel enkele provinciale ploegjes, enkel Hooikt en Heffen spelen ook gewestelijk.

Bovendien kwamen we uit in een poule van Deurnese voetbalschool en de kakkers. De Deurnese voetbalschool zou een mengeling zijn van verschillende ploegen, enkele elite spelers, enkele Ip spelers voornamelijk van CITY PIRATES en wat provinciale van Hoboken. Tevens ontbraken vandaag zowaar 6 jongens zijnde Jasper - Quinten - Karl - Mauro - Jaro en onze keeper Mauren. Dikke merci aan Jens om 4 wedstrijden in doel te staan en uiteraard aan Isahia van de U14, Clint en Elias van Lozenhoek Keerbergen om ons te depaneren. Arno speelde vandaag voor de eerste keer. Het was vooral zoeken naar de posities ook, door een mengeling van verschillende teams/spelers waren de looplijnen niet steeds even goed. Soms speelden we uit positie waardoor er ruimte kwam voor de tegenpartij.

Niettemin verdedigden we wel ok tegen de eerste 2 tegenstanders, tijdens de eerste wedstrijd kwam het eerste doelpunt uit een snelle omschakeling uit een vrije trap in ons voordeel. Hierdoor waren we eventjes uit verband, ze scoorden nog een 2de keer maar al bij al liepen we de lijnen vrij goed toe. De tegenstander was veel sterker wel en vooral een kans ineensteken was lastig. We geraakten niet in de zone van de waarheid. Een 2 - 0 was een terechte uitslag.

Deze voetbalschool speelde erna 2 - 2 gelijk tegen Kv Mechelen alhoewel ze ook beter waren dan de tegenstander. KV Mechelen was hun provinciale ploeg en persoonlijk had ik ze sterker verwacht. Als we de eerste 10 minuten bekijken dan was Mechelen beter en maakten we toch wel enkele foutjes, na 2 minuten stond er bv al 2 man alleen voor de keeper, erna wachten we de bal te lang af, en ook vooraan zetten we geen of te weinig druk, bovendien bleven we dan ook te veel hangen. Enkel na 10 minuten was er veel en veel meer evenwicht en konden we ook meermaals over de middenlijn gaan, kregen we ook enkele halve kansjes en hadden we een match. Net voor de gong scoorden de kakkers nog een derde keer, tot grote ergernis van de voetbalschool, maar de laatste 10 minuten vond ik echt wel goed.

We kregen als 3de wedstrijd KFC Duffel als tegenstander, ook hun eerste ploeg speelt in een nationale reeks. Alhoewel ik dit echt geen goede ploeg vond en wij deze ploeg zeker moeten aan kunnen, in feite gewoon beter moeten zijn, kwamen ze snel op voorsprong na een goede verre trap, hier kon niemand iets aan doen maar we bleven steeds met 4 man voorin hangen waardoor het hele veld openlag en onze verdediging telkens tegen een overmacht stond. Dit was echt geen goede wedstrijd, op uitzondering van de laatste 5 - 6 minuten waarbij we plotseling veel beter in positie begonnen te spelen, druk zetten waardoor ook een doelpunt viel. Zodoende 3 - 5 in een wedstrijd die we denk ik over 60 minuten altijd moeten winnen, wel 3 keer scoorden maar waarbij we soms teveel dachten aan een doelpunt maken en niet aan het tegenhouden ervan.

Op dan naar Heffen dat met de strafschoppen verloor van Hooikt. Tijdens deze wedstrijd bleven we veel beter in positie, bovendien liet de tegenstander meer ruimte ook. 4 - 1 ik denk een logische uitslag, 3 doelpunten ook nog een goede inspeelbal van onze keeper. Duffel speelde ook gelijk tegen Hooikt om maar te zeggen die match moesten we altijd winnen.

De tornooien zitten erop, 2 keer een finale, in een zwaar tornooi was het ook wat wisselvallig, het tornooi in Wiekevorst sprong er voor mij toch wel bovenuit. Hier speelden we 75 minuten op een hoog niveau, werden de taken het beste uitgevoerd en vond ik ons echt sterk. Vandaag 2 matchen tegen weliswaar sterkere tegenstanders, een non - match tegen Duffel en een veel betere wedstrijd tegen Heffen.

Maar volgende week gaat het erom. Meteen de derby tegen de A ploeg van Putte. Het doel is om een goede middenmotor te zijn, in een zware reeks maar we moeten geloven in ons eigen kunnen. We hebben een goede ploeg maar het is belangrijk dat iedereen in zijn positie blijft en luistert naar de opdrachten van de trainers.