SV GRASHEIDE - BERLAAR 8 - 1

SV GRASHEIDE - ZAMMEL 1 - 1 (strafschoppen 6 - 5)

FINALE SV GRASHEIDE - VV VOSSELAAR 1 - 5

Dit tornooi was een gemengd U12/U13 tornooi, Grasheide speelde met 3 U12 jongens en 4 U13 spelers. Ook Wiekevorst zelf, Hallaar provinciaal speelden met een gemengd team, Betekom was er met hun provinciale U12 ploeg en Beekhoek/Zammel/Vorselaar en Berlaar hadden een volledige U13 ploeg, maw Grasheide speelde steeds tegen een U13 team.

Elke wedstrijd duurde 2 keer 12.5 minuut zonder rust, erna werden 5 strafschoppen genomen. Het regende de hele tijd met momenten al wat heviger maar elke wedstrijd werd een ander truitje gebruikt. Je moest telkens spelen tegen een winnaar van een andere wedstrijd of respectievelijk verliezer van een andere wedstrijd.

We moesten dus spelen in een 3 - 1 - 2, de voorspelers telkens aan één zijde en steeds tussen de back en de achterste man. Mauren stond in doel, Rik staart, Elias rechtsback, Jens linksback, Florian centraal midden en Karl en Mathis vooraan.

Trots/apetrots mogen we zijn op deze prestatie. Door afwezigheid van liefst 6 spelers(Quinten/Jasper/Elias/Jaro/Arno en Mauro)konden we maar over 6 spelers beschikken. Door onze samenwerking met Lozenhoek Keerbergen hadden we nog een 7de speler zijnde Elias van de U13 van Keerbergen maar zodoende moesten we spelen MET EEN MANNETJE MINDER.
Bovendien was Berlaar hier vandaag niet met hun B ploeg maar met een gemengde A - B ploeg, 4 spelers van hun A - team waaronder hun 2 sterkste spelers en 5 jongens van hun B - team.

Iedereen leest het goed met een mannetje minder werd het na 2 keer 12.5 minuut zowaar 8 - 1. En zonder stoefen vandaag was Berlaar merkelijk sterker dan afgelopen donderdag!!Alleen anticipeerden ze slecht op onze snelheid vooraan, bovendien verdedigden we in blok en braken we telkens gepast uit, speelden met momenten bijzonder goed voetbal en de 8 - 1 was dubbel en dik verdiend. Tijdens helftje 1 konden we eerst al tot 2 keer heel gevaarlijk op een hoekschop dreigen maar met 2 keer een goede combinatie konden we omdraaien met een 2 - 0 voorsprong. Berlaar milderde kort na de rust zodat de 2 - 1 op het bord stond, erna 3 cruciale fases enerzijds de 3 - 1 die meteen viel, anderzijds de aansluitingstreffer die we na een goede verdedigende actie voorkwamen en op de hoekschop die eruit volgde konden we uitbreken en de 4 - 1 aantekenen. Wat erna volgde was een tegenstander dat zijn kopje wat liet hangen en Grasheide dat de pannen van het dak speelde, zo was er een doelpunt met telkens één tijdsvoetbal waarbij de opkomende linksback de bal gewoon voor een zo goed als lege goal kon binnentikken. Berlaar werd toen volledig uit verband gespeeld.

Op naar wedstrijd 2 dan maar tegen Zammel. Ze spelen ook op gewestelijk niveau en 2 sterren maw een tegenstander van ons kaliber. Alleen vandaag Grasheide met een mannetje minder. Zammel begon vrank en vrij aan de wedstrijd en Grasheide komt onder druk te staan, evenwel blokken we zowat alles af op 2 fases na. Uit 1 van die fases kan Zammel scoren. Een terechte voorsprong na 12.5 minuten. Maar na het omdraaien zien we een heel andere wedstrijd, Zammel dat het lastiger en lastiger begint te krijgen, Grasheide dat tot 3 - 4 keer dreigt maar Zammel dat net niet kraakt. De oververdiende gelijkmaker viel 4 minuten voor tijd. En Grasheide dat nog dicht bij de winning goal was, op basis van 25 minuten was een gelijkspel billijk maar als er iemand moest winnen was het sowieso Grasheide. Ter info na de gelijkmaker en waarbij we juichten riep ik effe naar de tegenstander " en dit met een mannetje minder ". Ze hadden dan pas door dat we met 7 speelden om maar te zeggen, we deden meer dan goed mee. Strafschoppen zouden bepalen wie naar de finale ging. Zammel trapte er 4 van de 5 binnen, Grasheide onder druk deed hetzelfde. Zammel dat effe dacht vals te spelen door een speler die al trapte opnieuw te laten trappen, ik merkte dit op en haalde dit aan. Hun andere speler moest dan trappen en Mauren die subliem redde. En Rik die eerst niet durfde maar ons naar de finale trapte.

De finale die zou gespeeld worden tegen Vorselaar, een 3 sterren provinciale ploeg, ze wonnen met 9 - 0 van Betekom toch ook niet de minste en 6 - 0 van de provinciale van Hallaar. Ik zag hen bezig en dit was het niveau van Lyra - Lierse afgelopen donderdag. Toch wel jammer dat ze ook gewestelijke ploegen hebben maar dan met hun oudste en volledig provinciale ploeg aan een gewestelijk tornooi meedoen. Deze ploeg was echt wel sterk en dit met 7 man spelen zou voor niemand leuk zijn, Berlaar gaf nog een speler af waarvoor oprechte dank zodat we er toch 8 hadden. Het was belangrijk om kort op de man te zitten, hun het voetballen beletten en ze het zo lastig mogelijk te maken. Laat ons eerlijk zijn de tegenstander was sterker, allemaal ook flink uit de kluiten gewassen jongens(bijna allemaal spelers van zeker 1.60 m groot)en die nog goed konden voetballen ook, alleen lieten we ons deze keer niet naar de slachtbank leiden. Vorselaar kwam wel 2 - 0 voor maar ook Grasheide kreeg zijn kansen, een bal scheerde de paal, Vorselaar speelde wel heel stevig en fel met behoorlijk wat foutjes. We maakten de fout door hierin mee te gaan maar na de 3 - 0 volgde een verdiend doelpunt. Niet vergeten dat we al veel energie in de vorige matchen verbruikten, enkele jongens kregen het ook fysiek lastig. Zodoende werd het 5 - 1 maar zeker in de 2de helft deden we behoorlijk mee.

Uiteraard was Vorselaar een verdiende winnaar. Als je 20 doelpunten scoort een ééntje tegen dan kun je enkel zeggen dat ze er bovenuit staken. Maar nogmaals de opmerking, jammer dat ze minder begaafde spelers niet laten spelen en met uit 4 ploegen, hun sterkste kern komen. Op zich is dit wel een goede training en kunnen we er enkel maar sterker uit worden.

Na het tornooi was toch fierheid dat de bovenhand had. 2 wedstrijden beresterk met mede dank aan Elias die zich meteen aanpaste en thuis voelde en erna de mentaliteit die ik wil zien tegen ploegen van een hoger niveau(geselecteerde spelers). Ploegen die in feite tornooien moeten spelen op een ander niveau.