donderdag 15 augustus 2019

TORNOOI GRASHEIDE

2de plaats op 8 ploegen. Finale verloren van Lyra - Lierse die er toch met hun IP ploeg bovenuit staken

POULEFASE

GRASHEIDE - BERLAAR 5 - 0
GRASHEIDE - BEERZEL 3 - 2
GRASHEIDE - BAAL 3 - 1

FINALE GRASHEIDE - LYRA LIERSE 1 - 8

1) Berlaar kwam grotendeels met hun B ploeg naar dit tornooi, vermoedelijk wacht ons nu zondag de A ploeg. Alhoewel redelijk wat grote jongens zit er weinig voetballend vermogen in deze ploeg, we weten dit van 2 jaar geleden. Na 4 minuten stond er al een 3 - 0 op het scorebord en was de match al gespeeld. Een wedstrijd waarbij het wellicht te makkelijk ging.

2) Na de wedstrijd Baal - Beerzel gezien te hebben was het duidelijk dat de uitslag van deze wedstrijd zou bepalen wie er naar de finale zou gaan. Tenzij bij een gelijkspel zou het doelpuntensaldo wel een rol kunnen spelen. We namen snel de match in handen en scoorden de 1 - 0 maar 5 minuten gaven we de wedstrijd uit handen. Maar de laatste 5 minuten wisten we nog een 1 - 2 achterstand om te buigen naar een 3 - 2 overwinning. Toch effe melden dat de tegenstander heel sportief ons kwam feliciteren met de vermelding dat de overwinning terecht was. Er zijn toch wel andere ploegen, ook laten ze elke speler voldoende spelen, ook hier kennen we andere tegenstanders.

3) Tegen Baal maakten we de fout de eerste 5 - 6 minuten op hun tempo mede te voetballen erna gingen we beter spelen en na 3 goede reddingen van de doelman was er toch de voorsprong. Baal kwam op ver hun enigste kans langszij maar de laatste 5 minuten konden we nog 2 keer scoren. Een vrij terechte uitslag.

Op naar de finale tegen Lyra - Lierse, een IP ploeg. Wat ze komen doen op een gewestelijk tornooi blijft me een raadsel maar anderzijds lieten we ons veel te makkelijk naar de slachtbank leiden. Tegen zo'n team moet je werklust hebben, het de tegenstander lastig maken, ze niet loslaten en net zoals tegen Rupel Boom in mei speelden we veel maar dan ook veel te ver van onze man. Hierdoor telkens een voorzet en spelers die in één tijd kunnen afwerken. Het enige positieve was dat we als enigste ploeg tegen deze tegenstander konden scoren, weliswaar nadat ze het zelf te makkelijk opnamen. Tegen deze ploeg winnen was wellicht een loodzware opdracht maar we kunnen veel en veel beter.

In ieder geval konden we deze keer eens winnen van Beerzel hetgeen ons vorig jaar nooit lukte. Met momenten was het goed, met momenten kon het veel en veel beter. Kortom vandaag was het zoals het weer, wisselvallig, zon en buien wisselden elkander af.