POULEWINNAAR met 7 op 9

HALVE FINALE

SV GRASHEIDE - RAPID LEEST 0 - 0(strafschoppen 3 - 2)
SV GRASHEIDE - SC MECHELEN 2 - 2(strafschoppen 3 - 1)

EERSTE PLAATS EN TORNOOIWINST en dit met 16 ploegen waarvan meerdere provinciale ploegen en 3 sterren ploegjes.

Na een derde plaats, een tweede plaats in onze vorige tornooien, was het de derde keer, goede keer. En dit in een tornooi met zowaar 16 ploegen. Waar we vorige keer wat pech kenden ook met de arbitrage en zoiets hadden dit hadden we ook kunnen winnen, zat het vandaag wel mee. Maar al bij al was de overwinning zeker niet gestolen.  We hadden ook het geluk van onze meeste wedstrijden op hun A terrein te mogen spelen dat er nog perfect bij lag in tegenstelling tot hun B veldje.  Op uitzondering van Mauro en Jaro tekende iedereen present, Karl diende ook vroeger door te gaan hij kon weliswaar de poulewedstrijden nog meedoen op uitzondering van de laatste wedstrijd waar hij vroeger diende door te gaan.

Wedstrijd 1 was tegen het onbekende FC Kapelle O/D BOS. Ik kon er weinig van terugvinden dit was dus echt koffiedik kijken, ze speelden met een voltallige U11 ploeg. De eerste 10 minuten was vrij gelijkopgaand met een licht voordeel voor onze tegenstander, zonder echt doelgevaar. Maar éénmaal de motor op gang kwam was Grasheide zowel efficiënt maar vooral elk doelpunt kwam er na een mooi samenspel. Grasheide scoorde 3 keer in een 5 tal minuten en wedstrijd 1 was gespeeld. Kapelle O/D Bos trof nog wel de lat maar misschien een overdreven maar toch een verdiende overwinning. Hombeek won zijn andere wedstrijd van Beerzel met 4 - 1.

Opschuiven naar het B veldje waarbij mijn vermoeden was dat dit wel eens de cruciale wedstrijd zou worden. Hombeek speelde met hun A U10 ploeg, ze spelen op 3 sterren niveau en dit was  grotendeels de ploeg die ons uitschakelde op Wavria U9 tornooi en toen de finale verloor uit 40 ploegen. Dit is echt een zeer sterk ploegje, maar Grasheide kwam snel op voorsprong nadat een corner rechtstreeks werd binnengetrapt. Grasheide had duidelijk overwicht maar de bevrijdende 2 de treffer kwam er niet mede door een sterke doelman van de tegenstander. De wedstrijd zat vol spanning want Hombeek had net hetzelfde gevoel dan Grasheide, deze wedstrijd was bepalend en via een own goal kwamen ze langszij. Maar vooral Grasheide mocht de overwinning claimen, temeer Hombeek over de volle 20 minuten geen kans bijeen voetbalde en Grasheide toch veel en veel dreigender was. Kapelle O/D BOS won ondertussen met 5 - 0 van Beerzel zodat wij toch met het voordeel zaten van tegen de minst sterke tegenstander te spelen aangezien het doelpunten saldo bepalend was.

En van minuut 1 hadden we deze wedstrijd in handen, meteen kwamen we 1 - 0 voor maar ook Hombeek kwam voor in de andere wedstrijd. Maar onze jongens waren niet te stoppen, Beerzel werd volledig overklast en doelpunt om doelpunt volgde. 11 doelpunten in 20 minuten nadat we uitstekende voetbal op de mat brachten. Ondertussen was Hombeek op een 1 - 2 achterstand gekomen zodat het doelpuntensaldo uiteindelijk niet bepalend was, Grasheide won op puntenaantal.

Wijzelf kwamen uit tegen Rapid Leest, terwijl SC Mechelen in een onderling duel zou bepalen welke Mechelse ploeg de finale zou spelen. Rapid Leest was een 2- 3 sterren ploeg U11 zodat dit geen makkelijke opdracht was. Maar onze motor was nog op volle toeren ondanks het nadeel dat we minder rust kenden dan Rapid. Grasheide was dreigend in de beginfase en Rapid kwam er moeilijk uit. Maar na een 7 tal minuten kwam Mathis nogal slecht ten val waardoor we eventjes met een man minder dienden te spelen. Maar onze jongens hielden alles goed gesloten, toch kreeg Leest een verre vrije trap op het einde, weliswaar onrechtstreeks die binnen vloog. Ze werd afgekeurd omdat dit onrechtstreeks was maar vooral een toeschouwer had het hier lastig mede. Dan strafschoppen maar en toen deze afgelopen waren en Grasheide de finale mocht spelen begonnen die van Leest te zeggen dat ze er maar 4 getrapt hadden, echter er hadden wel degelijk 5 getrapt. Man man was me dat een zootje.

Op naar de finale tegen een gemengde U10 - U11(net zoals wij)provinciale ploeg van SC Mechelen. Ze hadden elke wedstrijd met 2 doelpunten verschil minstens gewonnen, ze speelden heel goede voetbal belangrijk was hen geen ruimte te geven. Opnieuw begonnen we sterk maar na een mooie actie hadden we net iets teveel tijd nodig om af te drukken. Maar verdiend kwamen we 1 - 0 voor, maar Mechelen kwam langszij nadat we net iets te traag uitkwamen(was echt vermijdbare goal ondanks vlugge aanvaller). Opnieuw hadden we de bovenhand en kwamen we 2 - 1 voor, maar ipv dan geen risico's te nemen gingen we hoger dan de aanvaller staan op een doeltrap die niet ver genoeg reikte en hierdoor 2 - 2. Op een snelle uitbraak sprong de bal net iets te ver van de voet zodat opnieuw strafschoppen zouden uitmaken wie de winnaar zou zijn. Niet vergeten dat we tijdens de wedstrijd speelden met Mathis die gekwetst was en moeite had met lopen maar op inzet en werklust haalden we een terecht gelijkspel. Hier was het makkelijk Mechelen trapte 2 ballen over en Mauren pakte er eentje zodat de 5 de strafschop niet meer diende genomen te worden.

Wat een verrassing dit had ik echt niet verwacht, niet dat we een slechte ploeg hebben maar uit 16 teams als overwinnaar uitkomen dit was toch wel een stunt. Met onze werklust en inzet bleken we opnieuw een lastige klant te zijn en dit was zeker niet onterecht. Alleen zat het nu wat mee terwijl we op Rijmenam onlangs onze kansen niet afmaakten en op Leest door een onbegrijpelijke beslissing in de maling werden genomen.

Jongens geniet van de moment dit nemen ze ons niet meer af.