SV GRASHEIDE - SN KEIBERG 4 - 0
SV GRASHEIDE - VK LINDEN 3 - 0

3de plaatse SV GRASHEIDE - VK LINDEN 2 - 0

Voor de eerste keer maakte ik kennis met de velden van Rapide Wezemaal. Tijdens aankomst bleek de weg achter de ingegeven bestemming te liggen waarvoor excuses. Rotselaar en Wezemaal hebben een samenwerking en komen uit als RW2. Ze hebben zowaar 4 ploegen op U11 en had het idee dat ze speelden met een mengeling van zowat 2 ploegen want ze wisselden ook van spelers.

Er waren 2 groepen van 3 ploegen, waarbij een beetje de eigenaardige ingeving om ook één keer te spelen tegen een ploeg van de andere poule. En eigenaardig genoeg trof Rotselaar dan Wezemaal zijnde 2 ploegen die ze onderling mengen. Uiteindelijk zou het eindresultaat wel hetzelfde zijn geweest alleen begrijp ik de logica nog steeds niet. Volgens wij was het beter 5 wedstrijdjes van 15 minuten te spelen, iedereen tegen iedereen, het resultaat had dan wel anders eruit gezien, temeer 5 ploegen aan elkander gewaagd waren en Keiberg zowat het zwakke broertje was.

Onze eerste wedstrijd speelden we tegen Rotselaar. Dit was een vrij evenwichtige partij waarbij vooral op hun linkerzijde een heel sterke speler stond. Grasheide had toch 4 - 5 open doelkansen maar werkte er geen enkele af. Rotselaar had een heel degelijk ploegje en kreeg ook een 2 tal kansen doch kon ook niet de netten doen trillen. Misschien was een gelijkspel wel billijk maar vooraan waren we niet scherp genoeg.

Daarna volgde Keiberg, ze waren met 7 spelers afgezakt en vroegen om 7 tegen 7 te spelen. Grasheide ging hierop in, Keiberg was een heel zwakke tegenstander alleen speelden we teveel op hun tempo. Het werd weliswaar 4 - 0 maar toch was dit met voorsprong onze minste wedstrijd. Rotselaar won van Wezemaal met 1 doelpunt verschil zodat we de taak hadden Linden te kloppen en liefst met zoveel mogelijk doelpunten. Anderzijds kon ook Linden nog de finale spelen na 3 - 0 winst tegen Wezemaal en een gelijkspel tegen OHL.

En wedstrijd 3 was met voorsprong onze sterkste wedstrijd, we speelden vol overgave en in een mum van een tijd stond het 3 - 0. Zou het toch nog lukken, in de verte was men de stand van Rotselaar - Keiberg aan het bijhouden en na 10 minuten stond daar ook 3 - 0 op het bord. We hadden nog 3 doelpunten voorsprong, maar toch was het vermoeden dat we nog extra doelpunten nodig hadden. We bleven drukken maar de bal wilde er echt niet meer in. In tussentijd kreeg Keiberg een open kans maar trapte naast alhoewel ondertussen 5 - 0 op het bord stond, uiteindelijk won Rotselaar met 7 - 0 en op basis van 1 doelpuntje verschil meer speelden zij de finale en wij voor plaats 3 - 4.

En dit was opnieuw tegen VK Linden alleen was het wedstrijdbeeld wat anders, de eerste 10 minuten ontwikkelden we iets druk en konden we geen doelpunt maken maar in het 2de deel kregen we heel wat kansen en helemaal naar het einde toe konden we 2 keer scoren. Zodoende een 3de plaats.

Dit tornooi hadden we zeker kunnen winnen, zoals aangehaald vond ik het idee om 1 keer tegen een andere reeks ploeg te spelen totaal verkeerd. Zo had OHL een voordeel doordat het Keiberg ontmoette in hun reeks. Het is nu zo, maar als je weet dat Linden gelijk speelde tegen OHL dan denk ik dat we er heel dicht hadden kunnen bij zijn, hier zat echt meer in.

2) SV GRASHEIDE - KV TREMELO 4 - 1

Op Plenke Werchter, om eerlijk te zijn had ik er nog nooit van gehoord speelden we op een U12 - U 13 veld tegen KV Tremelo. Zomers weer en een gigantisch veld, dit zou voor beide ploegen toch wel aanpassen zijn. We hadden maar 1 wissel net zoals de tegenstander. KV Tremelo kwam uit in een 2 sterren reeks en volgens hun trainer speelden ze hierin als middenmoter.

Het wedstrijd begin was vrij gelijkopgaand maar onze jongens konden vrij snel de score openen na een snelle aanval. Daarna was het spelbeeld zowat op en af zonder super grote kansen aan beide zijdes, wel wat halve kansen maar toch geen totaal open kans. Waar onze corners de laatste tijd echt scherp zijn was door het breder veldje dit veel moeilijker en geraakten we hem niet getrapt tot voor doel. Dit gaan we volgend seizoen zeker moeten inoefenen. Voor de rest was het belangrijk om de krachten te verdelen om dit vol te houden en vooral de bal het werk te laten doen.

We speelden 2 keer 25 minuten, ik denk dat niemand er rouwig om was dat dit 10 minuten minder lang dan normaal was, er was ook minder rusttijd en de warmte eiste zeker zijn tol. Tremelo startte sterk maar op een counter kon zowaar Grasheide scoren. Maar Tremelo prikte de aansluitingstreffer meteen erna tegen de netten en kreeg kort erna een goede kans op de gelijkmaker. Maar na deze kans namen onze jongens de wedstrijd opnieuw in handen, de looplijnen werden aan beide zijdes groter, doelpunt nummer 3 en 4 kwamen er tijdens de laatste 10 minuten en waren perfect uitgespeelde aanvallen waarbij zowat alles in zat zoals je moet voetballen, een 1 - 2, kantelen, in 1 tijd spelen, kortom beide waren mooie doelpunten. Zodoende tot een 4 - 1 eindstand, we verdienden de overwinning alhoewel de uitslag misschien wat overdreven was. Ook onze strafschoppen waren bijna allemaal perfect getrapt.

Ik denk dat alle spelers echt wel vermoeid waren op het einde van de wedstrijd, sommigen zelfs al voor de wedstrijd)))

Nu nog 1 training en 1 wedstrijd en het seizoen zit erop .