woensdag 16 mei 2018

RC MECHELEN - SV GRASHEIDE 2 - 3

Als voorbereiding naar volgend seizoen en onze reeksverhoging hebben we wat vriendenwedstrijden geregeld tegen ploegen die we volgend jaar zouden kunnen treffen. De tegenstander van vandaag kwam ook in een 2 sterren reeks uit maar won hierin zo goed als al zijn wedstrijden, volgend jaar spelen ze op hetzelfde niveau provinciaal. RC Mechelen is net zoals andere mechelse ploegen een mengeling van zowat meerdere nationaliteiten, meestal zijn ze technisch heel sterk maar is hun zwakke punt er een team van te maken.

Het veldje zelf lag er echt slecht bij, combineren was niet evident maar wie hier het meeste nadeel van ondervond was moeilijk te zeggen, volgens mij was dit in het nadeel van beide partijen. Belangrijk was om de tegenstander niet in zijn spel te laten komen, er kort op te zitten. Om eerlijk te zijn had ik het gevoel dat deze tegenstander ons wat onderschatte want in de eerste 10 minuten zat er totaal geen lijn in hun spel, Grasheide was duidelijke de baas en kwam verdiend op voorsprong. We kregen nog weliswaar geen grote uitgespeelde kansen maar Mechelen was in de eerste 10 minuten precies nog aan het ontwaken. Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen ze iets beter in hun spel, maar achteraan liepen we alle lijnen goed dicht en bovendien wonnen we de duels. En als er toch dan lichte dreiging was stond Mauren er vandaag wel met de nodige maturiteit. Zodoende de tussenstand na 15 minuten 0 - 1.

Tijdens kwartje 2 was de wedstrijd vrij evenwichtig met toch een licht voordeel voor Grasheide. Mechelen kwam moeilijk tot kansen toe, temeer we alles goed gesloten hielden en niet dat we een resem kansen bijeen voetbalden maar toch kwam er iets meer dreiging van onze jongens uit. Zo kwamen we na een mooi samenspel op een 0 - 2 voorsprong en hadden we de wedstrijd volledig onder controle. Meer zelfs op een mooie uitbraak kregen we een kans op de 0 - 3 maar doordat er iemand van racing op de grond nog lag werd deze aanval teruggefloten. " Lekker " hoorde ik roepen, dit was een eigenaardige beslissing maar aangezien alles fair verliep leek het me beter hierover geen discussie te maken. Zodoende konden we bij 0 - 2 gaan rusten.

Hun trainer had hen toch duidelijk scherper gezet want kwartje 3 was hetgene waar we meer en meer onder druk kwamen, eerst was er de eerste echte grote doelkans voor de tegenstander maar de druk werd groter en groter, we kregen effe niet alles meer belopen en bovendien kwam hun grote achterspeler regelmatig op snelheid mede oprukken. De aansluitingstreffer die er zat aan te komen kwam er na een mooie aanval, hiertegen was weinig in de pap te brokken. Maar bij de gelijkmaker vond ik ons toch wel iets te laks, de korte rustpauze kwam er op het juiste moment. In sommige sporten kan je een time - out inroepen niet in het voetbal maar deze korte onderbreking kwam er op het goede moment.

Zodoende konden we effe onze posities herschikken, hierdoor kregen we toch terug iets meer grip op de wedstrijd, we herstelden het evenwicht en hadden het geluk dat we terug op voorsprong kwamen met nog 11 minuten op de klok. De tegenstander ging iets meer risico's nemen maar echt grote doelkansen kwamen er niet meer, de beste mogelijkheid kwam er voor Grasheide maar een aanval uit het boekje na een snelle omschakeling belande op de paal. 2 - 3 als eindstand.

Volgende week verwacht ik de tegenstander sterker en zullen ze niet meer de fout maken om ons te onderschatten maar al bij al speelden we een zeer degelijke volwassen wedstrijd. Net zoals op het tornooi in Hombeek gaven we over de hele wedstrijd bekeken weinig open (schiet)kansen weg. Bovendien blijven we dan gevaarlijk in de omschakeling door snelle jongens vooraan.