dinsdag 5 september 2017

SV GRASHEIDE - KFC HERENTHOUT B 8 - 5

SV GRASHEIDE - KFC HERENTHOUT 8 - 5

Onze eerste thuiswedstrijd in de competitie en dit tegen KFC HERENTHOUT. Ze schreven zich met 3 ploegjes in tijdens de start van de competitie doch er was 1 ploegje dat algemeen forfait gaf. Ze hebben schijnbaar 25 spelers over 2 ploegen doch dachten eerst wat te schuiven met U10 spelers. Naderhand is dit dan niet doorgegaan waardoor er maar 2 ploegen zijn. We kwamen beide ploegen tegen tijdens het tornooi van Hallaar en mijn vermoeden dat het de tegenstander was toen van de wedstrijd voor plaats 5 bleek te kloppen.  De snelle jongen vooraan, de grote krullebol, het meisje achteraan, allen waren aanwezig.

De uitslag was toen 2 - 2 maar met strafschoppen trok Grasheide aan het langste eind. Het was toen een gelijkopgaande wedstrijd waarbij vooral de snelle spits opviel. We lieten ons toen in het begin van de wedstrijd 2 keer op snelheid ringeloren. Hem niet op snelheid laten komen was de boodschap vooraf, kort bij de man!!!

De weersomstandigheden waren ideaal. 15graden, af en toe zon en de regen die bleef achterwege tijdens de gehele wedstrijd.

Alhoewel vooraf met hand en tand de nadruk werd gelegd om op te letten voor die snelle jongen, na de eerste minuut 0 - 1 en inderdaad na minuut 4 al 0 - 2. Tot 2 keer toe werden we koud gepakt en lieten we ons opnieuw ringeloren. 3 - 4 meter gingen we van die jongen spelen die op snelheid kwam en koelbloedig afwerkte. Herenthout speculeerde voornamelijk op de lange bal net zoals onze tegenstander vorige week. Herenthout was wel een stevig ploegje, het zou vandaag zeker niet zonder slag of stoot gaan. Nadat we wakker geschud waren kregen we ook tot 2 keer toe een goede gelegenheid. Na minuutje 8 - 9 een perfect aangesneden hoekschop van Rik(echt super getrapt strak over de grond) en Mathis die voor de aansluitingstreffer zorgde. Achteraan was het steeds goed opletten en moesten we bij de pinken blijven. Mauro - Jens - Elias en Mauren kregen steeds meer en meer controle achteraan alhoewel met wat pech we opnieuw 2 doelpunten achterstonden. Maar opnieuw via een stilstaande fase kwamen we terug tot scoren, deze maal deed Mathis het met de kop. 2 - 3 op het einde van kwartje 1.

Kwartje 2 was een heel evenwichtige wedstrijd waar vooral de verdediging van beide ploegen zowat alle gaten dichtliep. Zowel Elias - Jens als Mauren en Mauro speelden top en waren bijzonder geconcentreerd aan het spelen en als er dan toch eens een kans was dan hadden we ons sluitstuk Jasper die tot 2 maal toe met lijf en leed een bal net op de doellijn wist tegen te houden. Zo kwam hij ook eens perfect uit waardoor de tegenstander niet de vrije ruimte kreeg om te trappen en naast schoot. Toen iedereen dacht dat we met 1 doelpunt verschil naar de kleedkamers(alhoewel we buiten bleven)zouden gaan wist Herenthout er toch nog ééntje tegen de netten te trappen. 2 - 4 als ruststand.

Beide teams wisselden van doelman, tijdens de 2 de helft hadden we ook licht windvoordeel. De wedstrijd was nog zeker niet verloren want op uitzondering van de eerste 5 minuten was dit een heel evenwichtige partij. De taak was wel de score niet verder te laten uitlopen want dan zou het heel en heel moeilijk worden.

En deze keer hadden onze jongens de boodschap wel goed begrepen, goed druk op de bal en de lange bal naar hun snelle spits werd er volledig uitgehaald. Grasheide was nu duidelijk de betere ploeg en Mathis met zijn 3de van de dag tot 3 - 4. Ook Quinten en Jaro waren meermaals dreigend maar telkens was het niet vandaag. Toch een zeer goed wedstrijd ook van beiden!!! Grasheide trapte eens tegen de paal maar de gelijkmaker viel er via Rik dan toch 4 - 4. Nu was het de beurt aan Florian die 3 man in de wind zette om dan overhoeks binnen te trappen 5 - 4. En de honger van onze jongens was nog niet gestild deze keer troffen we de lat. Uiteindelijk bleef het 5 - 4 na het einde van dit kwartje na een collectief sterk deel. Inzet ten top, onze achterstand die werd omgezet tot een voorsprong.

Ondertussen was onze snelle jongen vertrokken om met de U12 mee te doen, schijnbaar waren die met onvoldoende. Tot mijn grote verbazing vertelde hun trainer me na de wedstrijd dat ze 2 jongens hadden moeten thuislaten. MAW je laat één speler 2 wedstrijden spelen en toch laat je 2 spelers thuis. Om eerlijk te zijn begrijp ik hier niets van. Ok iedereen wint graag maar dit ging toch effe mijn petje te boven. Niet iedereen heeft dezelfde mogelijkheden maar iedereen verdient het om zijn hobby uit te oefenen. Terug naar de actie, Grasheide had nog steeds de bovenhand maar op een terugspeelbal kregen we een vrije trap tegen. Dit is inderdaad correct een terugspeelbal mag je niet met de handen nemen, onthouden voor volgende keer. Een beetje zuur misschien maar Herenthout maakte hieruit de gelijkmaker. Maar de regels werden perfect toegepast dit was volledig juist. Mauren verwijt het je zeker niet, je keepte trouwens een sterke partij, enkel nog iets meer concentratie in de opbouw. Met nog 6 minuten op de klok kregen we een vrije trap op een heel mooie plek. Iedereen die dacht dat Jens er een pegel op ging geven maar niets was minder waar. Hij waande zich op training en 2 spelers werden als kegeltjes voorbij gedribbeld, waarna Jens inderdaad zijn pegel afvuurde. 6 - 5 en iedereen in volle euforie. Onze jongens kregen echt vleugels en Florian die ook langs 2 spelers slalomde tot 7 - 5. En we bleven gaan, Rik die na een sterke wedstrijd de eindcijfers mocht op het scorebord zetten 8 - 5.  Daarna voetbalden we rustig uit vele jongens hadden veel brandstof verspeeld en het eindsignaal kwam echt als geroepen.

Jongens dikke pluim en mooie collectieve prestatie, sterke 2 de helft. Voornamelijk door jullie inzet behalen we dit resultaat. Niet afgeven en vooral na de 5 - 5 gingen we niet overhaast voetballen hetgeen ik wat vreesde. Toch effe 1 groot werkpunt de wedstrijd begint vanaf minuut 1!!! Laten we de eerste 5 minuten buiten beschouwing laten en daarna speelden we collectief sterk. Achteraan stonden we heel pal en onze keepers waren top.

Na de wedstrijd was de trainer van Herenthout wat gefrusteerd. Had ik die jongen maar niet moeten afgeven het laatste kwart, had ik ...... een hele resem punten waardoor ze de wedstrijd niet konden winnen. Na de wedstrijd hoorde ik hem met iemand telefoneren die dezelfde uitleg kreeg aangehoord. Niet vergeten toen die snelle jongen er werd afgehaald stond het al 5 - 4. Aangezien hij er nog niet werd afgehaald heb ik effe aan Willy de vraag gesteld. Zou hij erafgehaald worden???
Het is een spelletje en zowel winnen als verliezen horen erbij. Gelukkig maar. Wat zou het saai zijn als je alles zou winnen. Ik had het gevoel dat deze ploeg niet gedacht had dat Grasheide het laken naar zich toe zou trekken.

De overwinning is de verdienste van de hele ploeg, we speelden gewoon een zeer sterke 2de helft.

En al afsluiter de man van de match om eerlijk te zijn vandaag een hele moeilijke(dit is positief want er kwamen wel wat spelers voor in aanmerking). Ik ga er 2 jongens uithalen : 1)ELIAS => meermaals zeer goed anticiperend in moeilijke omstandigheden en vooral sterk in de duels vandaag. Doe zo voort. 2) Rik => toen hij eventjes ging rusten dacht ik effe dat hij een douche genomen had. Vol inzet vandaag, 2 doelpunten en enkele voortreffelijke hoekschoppen.

Volgende week wacht ons een zware verplaatsing naar BEVEL. Geniet allemaal maar  eerst van deze overwinning.