zaterdag 2 september 2017

RITA BERLAAR A - SV GRASHEIDE 1 - 7

Rita Berlaar zat ook vorig jaar in de reeks van onze huidige U11 jongens weliswaar met een heel andere ploeg. 7 spelers speelden reeds vorig jaar in hun A ploeg aangevuld met een nieuwe speler en 3 jongens van de B ploeg, tegenstander van vorig voetbalseizoen. MAW het zwakke broertje in de reeks van vorig jaar was van een heel ander kaliber.

Hun A ploeg won vorig jaar in een 2 sterren reeks het meerendeel van de wedstrijden dus het was belangrijk dat onze jongens het niet te makkelijk zouden opvatten. Er zit nog trouwens een A ploeg in de reeks zijnde Bevel die zelfs deels 3 sterren vorig jaar speelden, binnen 2 weken trekken we naar deze ploeg.

De zon was net van de partij bij de start van de wedstrijd, ideaal voetbalweer alhoewel het veldje niet top was. Afgelopen woensdag lieten we zien dat we wel degelijk kunnen voetballen. Ons ploegje is ook de jongste van de reeks aan onze jongens om te bewijzen dat deze jonge ploeg zeker zijn streng kan trekken.

En meteen zaten we goed in de match, goed druk en de flanken werden het eerste kwartje heel goed benut. Positief was ook dat we achteraan bijna niets weggaven, Mauren keepte goed mee en onze verdedigers Jens - Mauro - Elias en Jasper stonden pal. Ze hadden achteraan alles onder controle, het grote verschil tussen beide ploegen was dat Grasheide probeerde te voetballen en Rita Berlaar de hele wedstrijd de lange bal speelde. Florian verdeelde als centrale middenvelder het spel en Mathis - Jaro - Rik - Quinten waren constant dreigend vooraan. Het gevolg 0 - 3 na 15 minuten, op enkele hoekschoppen na kreeg Berlaar geen mogelijkheid en de voorsprong was dan ook perfect te verrechtvaardigen.

Ook in kwartje 2 had Grasheide de bovenhand, opnieuw was het spel van Berlaar het hanteren van een lange bal en Grasheide deed het al combinerd. We werden hiervoor beloond met het vierde doelpunt. En opnieuw liet onze ijzersterke verdediging geen enkele steek vallen. 0 - 4 als ruststand.

Tijdens de rust vroeg ik om verzorgd te blijven voetballen en was het doel de 0 te houden. Enkele jongens interpreteerden het effe verkeerd en dachten dat ze geen doelpunt meer mochten maken. Neen dit kan uiteraard de bedoeling niet zijn maar omdat we alles goed onder controle hadden was het streefdoel toch een clean sheet.

Spijtig genoeg was net ons derde kwartje iets minder, het meer fysieke spel van Berlaar had eventjes de bovenhand. De opdracht van geen tegendoelpunt lukte niet want Berlaar scoorde de eerredder. Effe vreesde ik voor een moeilijk moment maar gelukkig viel meteen erna de 1 - 5. Deze stand was de tussenstand na kwartje 3.

In het laatste kwartje speelden we opnieuw op een hoger niveau, vooral de omschakeling van verdediging naar aanval was stukken beter. Meermaals braken we snel uit alhoewel ook Berlaar opnieuw eerder met lange ballen en powerplay kansen kreeg. Grasheide kon toch 2 counters afronden tot een 1 - 7 eindstand.

Het was vandaag niet top maar op uitzondering van 10 minuutjes minder voetbal was het zeker ok. De voetballende ploeg werd beloond, alhoewel we soms vandaag in duel het lieten afweten, afgelopen woensdag waren we hierin scherper. Echter de competitiestart werd niet gemist.

Morgen spelen we een zwaar tornooi op Betekom in de reeks zitten enkel provinciale ploegen. We gaan toch vechten voor wat we waard zijn. Volgende week ontvangen we Herenthout B, ze hebben 3 ploegjes. Op het tornooi vorig jaar in Hallaar speelden we tegen hen 2 - 2 gelijk en wonnen we met de strafschoppen voor de 5de plaats.

EERSTE MAN VAN DE MATCH vandaag voor mij zonder enige twijfel JASPER : de eerste helft meermaals zijn flank aan het afdweilen, maar als doelman heel secuur en bovendien perfect meespelend.

Ik vond heel positief vandaag het proberen te voetballen en dat we heel weinig kansen weggaven(zeker in helftje 1). Minder vandaag waren onze hoekschoppen, de duels en tijdens de omschakeling maken we het veldje nog steeds te klein.