dinsdag 12 september 2017

KFC BEVEL A - SV GRASHEIDE 6 - 3

Alhoewel jaren in het voetbal was dit voor de eerste keer kennismaken met de terreinen van KFC Bevel. Ook voor onze U11 ploeg was dit de eerste confrontatie.

Ondanks een klein dorp heeft KFC Bevel een zeer sterke jeugdwerking. Jaarlijks doen meerdere ploegen mee met de nieuwsblad de cup, meer zelfs meerdere ploegen schrijven jaarlijks de cup ook nog eens op hun naam. Ook in de lava beker van Lier/Herentals is Bevel bijna steeds in de halve finales of finales present.
In de U10 reeks vorig jaar stonden ze met een 3 sterren ploegje alsook een 1 sterren ploeg. Groot was mijn verbazing dat ze in deze reeks stonden, hetgeen nog versterkt werd door de trainer van Herenthout vorige week. Die vroeg zich ook af waarom want in de voorbereiding zou hun A ploeg gewonnen hebben van de A ploeg van Herenthout waarvan we weten dat dit een uiterst sterke ploeg is.
Bij aankomst bleek hun trainer ad interim te zijn, hun vrouwelijke trainster moest immers met het ander ploegje op verplaatsing aangezien die trainer ontbrak. Na een gesprek vooraf werd als uitleg gegeven dat enkele spelers vertrokken waren alsook dat 2 gelijkwaardige ploegen werden verdeeld. Niettemin speelden van de 9 spelers vorig jaar 5 jongens in hun A team en zelfs 3 spelers speelden het jaar voordien in een hogere leeftijdscategorie. Ook de uitslagen in acht nemend van hun wedstrijden tegen hun vorige tegenstanders Bouwel en Heikant maakte me meteen duidelijk dat het vandaag geen zaterdagwandeling zou worden.

Vooraf had ik de spelers duidelijk gemaakt dat het belangrijk was om vanaf minuut 1 present te zijn. Uit mijn aantekeningen stipte ik aan dat een doelpunt binnen minuut 1 => 50 keer pompen was, binnen minuut 2 => 40 keer, enz... Om eerlijk te zijn de blikken spraken boekdelen. Ter info dit was een grap(toch naar de hoeveelheid ervan), maar ze werkte wel. Grasheide kwam bijzonder scherp uit de startblokken vandaag, tijdens de eerste 10 minuten kwam Bevel niet over de middenlijn. Zo kregen we meerdere corners, keepte de keeper tot 2 keer toe sterk, was er een bal die net niet over de lijn viel en was er het meer dan verdiende doelpunt. Bevel zelf kwam pas in de wedstrijd na een positiewissel, er kwam een ander staartje en vooraan ging een grote snelle en vooral sterke jongen spelen. Het spel van Bevel was voornamelijk gebaseerd op 2 spelers, die grote sterke jongen en dan een bijzonder technisch begaafde speler die om eerlijk te zijn fout op fout maakte wanneer de bal van hem werd afgepakt of als hij een duel verloor. Tot vervelens toe zelf en de scheids moest hem meermaals aanmanen. Wanneer hij zelf een fout tegen kreeg dan wilde hij geen handje geven en in een fase dat hij per ongeluk een arm in zijn gezicht kreeg begon hij te mekkeren terwijl hij net ervoor hetzelfde had gedaan. Dit was een zeer getalenteerde jongen mits zijn grillen wat in de hand gehouden worden, op het einde van de wedstrijd sleurde hij in zijn eentje Bevel over de streep om de 3 punten thuis te houden.
Bevel was een heel potige ploeg over de hele wedstrijd kregen we denk ik wel 15 vrije trappen voor en maar een 2 - 3 tal tegen. Dit zegt voldoende soms was het echt op het randje.
Nog tijdens het eerste kwartje kwam Bevel op gelijke stand 1 - 1 na een best genietbare 15 minuten.

Tijdens helftje 2 ging Bevel door op zijn elan. Onze 2 hoofdrolspelers van de tegenstander maakten het ons heel lastig en de 2 - 1 was een logisch gevolg. Maar Grasheide gaf zich niet gewonnen en het deed me enorm veel plezier dat Jaro met een zeer mooie trap de gelijkmaker binnen schoot. Het doelpuntje dat Jaro en Quinten vorige week niet lukten, lukte deze keer wel, dikke proficiat aan beiden. 2 - 2 maar Bevel bleef eventjes de betere ploeg, Grasheide verloor de duels en Bevel was sterker, maar Mauren keepte echt sterk. Spijtig van enkele individuele vermijdbare fouten want hierdoor komen we op achterstand(we gaan onder de bal door). En eventjes waren we ook elkander verwijten aan het maken, jongens dit heeft echt geen zin. Iedereen maakt wel een foutje, we zijn ook maar mensen he. Alleen moeten we leren uit deze foutjes en dit proberen te vermijden in de toekomst. Uiteindelijk gaan we rusten met een 4 - 2 ruststand, zijnde dezelfde achterstand als vorige week.

Onze jongens waren bijzonder moe na de training deze week, Willy had ze fysiek echt wel paraat gemaakt zodat ik de wedstrijd zeker niet als gespeeld beschouwde. Bovendien hadden hun hoofdrolspelers nog geen minuut op de bank plaatsgenomen. Opnieuw druk zoals vorige week was de boodschap. En opnieuw was deze keer ons 3de kwartje het sterkste. Grasheide had nu het betere van het spel en waar we in het begin nog kleine kansjes kregen werden deze groter en groter. Grasheide milderde tot 4 - 3 en met 2 open kansen hadden we steeds de gelijkmaker tegen de netten moeten trappen. Spijtig genoeg gebeurde dit niet. Bevel kwam er niet meer uit, enkel speelden we soms een mooie situatie niet uit. De laatste pas kwam er enkele keren niet, zo stonden we met 3 man tegen 1 en geven we hem in de voeten van de tegenstander. Het diende wel gezegd hun staartje redde in deze fase meermaals de meubelen alsook hun doelman. 4 - 3 na 45 minuten en daar mocht Bevel zich heel gelukkig mee prijzen.

In het laatste kwartje opteerde ik om met 10 minuten op de klok hoog te gaan spelen, of je nu verliest met 1 doelpunt verschil of 3 wat maakt het uit. Bevel bibberde maar kraakte net niet. Zo kregen we opnieuw meerdere kansen op de gelijkmaker maar op een uitbraak na laat ons zeggen een prachtige individuele actie van hun shirtnummer 10 speler leek de wedstrijd gespeeld. Maar Grasheide bleef aanvallen kreeg opnieuw een grote kans maar het doelpunt viel toch aan de overkant opnieuw nadat deze jongen 3 man in de wind zette na wederom een pareltje. Zodoende een 6 - 3 als eindstand.

Het verschil vandaag was heel beperkt, beide ploegen hadden hun betere momenten, ik denk dat de kansen heel evenredig waren. Het verschil zat hem in enkel individuele foutjes die zij niet maakten, het afwerken van onze kansen en het uitspelen van enkele situaties. Als de 4 - 4 valt die we altijd moeten maken dan wil ik het nog zien. Trouwens de 5 - 3 van Bevel kwam er na de zoveelste fout van onze jongen die spijtig genoeg niet gefloten werd, alhoewel zijn gehele actie wel subliem was.

We mogen zeker met opgeheven hoofd huiswaarts keren. Dit was een tegenstander(het zal niet makkelijk zijn)waarbij we zeker niet voor moeten onderdoen. Het was een leuke wedstrijd, vooral potig van de tegenstander waarbij hun ad interim trainer ons feliciteerde voor de wedstrijd, die spannend was, misschien terecht gewonnen door Bevel, weliswaar met een te hoog verschil.

Als laatste de man van de match. Ook deze keer ga ik meerdere jongens nemen. Allereerst Mauren die voor mij een sterke wedstrijd keepte en ons in het moeilijke 2de kwart meermaals overeind hield. Als tweede wil ik mijn 2 U10 jongens Mathis en Florian eventjes aanhalen. In een mum van tijd hebben zich ze aangepast in de groep en zijn een deel van het team. Mathis met zijn mooie techniek, een echte teamplayer. Florian met zijn tomeloze inzet mede als draaischijf van dit team.

Nu donderdag spelen we een vriendenwedstrijd op KFC Hever en zaterdag treffen we KFC Heikant thuis.