Elke wedstrijd duurde welgeteld 12 minuten en was 5 tegen 5.

We scoorden 19 keer en kregen 8 doelpunten tegen.

Lozen Keerbergen won al zijn wedstrijden en was de terechte winnaar.

Enkele jaren geleden tijdens het tornooi op Haacht was dit veldje een pareltje op het einde van het seizoen. Dit jaar was dit een voetbalveld onwaardig, goed voetballen was niet evident er waren zones met gras maar het veld zat vol putten en echt de bal maakte soms de eigenaardigste bewegingen. Dit is natuurlijk voor iedereen van toepassing maar wat een verschil met enkele jaren geleden.

Onze eerste wedstrijd was uiteindelijk tegen de tornooiwinnaar Lozenhoek Keerbergen. Ik had vooraf hen ook aangeduid als favoriet met Herent aangezien opnieuw alle ploegen op 2 sterren niveau speelden, maar Lozenhoek over 2 ploegjes beschikt met 3 - 2 sterren niveau. Herent heeft wel 3 ploegen en dit was afwachten met wat voor een ploeg ze zouden afkomen. De wedstrijd tegen Lozenhoek was er eentje dat heel evenwichtig was, Lozenhoek had het iets betere van het spel maar nadat we de bal konden veroveren door hen geen ruimte te geven kwamen we op voorsprong. Met nog 4 minuten op de klok kwam lozenhoek gelijk. In minuut 11 kregen we een enorme mogelijkheid op de voorsprong maar op de volgende aanval kregen we in de slotminuut de 1 - 2 tegen. Een beetje een domper, als we scoren had vermoedelijk de stand omgekeerd geweest maar dit is voetbal uiteraard. Een gelijkspel had wellicht billijk geweest maar eerlijkheidshalve dit Keerbergen speelde wel goede voetbal.

Het was toch effe wennen aan dit 5 tegen 5 systeem, korte wedstrijden en als je op achterstand kwam moest je meteen achtervolgen en op korte tijd wel wat inhalen. Tegen Herent, een in gestalte bijzonder grote ploeg namen we de match meteen in handen. Alhoewel ze 2 goede spelers ook hadden, kenden die jongens het probleem van samen te spelen. Alleen lukt het niet en ze begonnen tegen elkander te klagen. Zodoende een 5 - 0 overwinning en het leek alsof we gelanceerd waren.

Tegenstander 3 was het ene deel van Sparta Haacht, ze hadden 2 evenwaardige ploegjes gemaakt en vorige week kwamen ze op een 8 tegen 8 veld met moeite over de middenlijn. Maar onze looplijnen zaten in het begin echt slecht, 1 verdediger stond tegen 3 man meermaals en zodoende meteen op achterstand. Geleidelijk kwamen we beter in het spel en na de gelijkmaker, kregen we nog mogelijkheden om op voorsprong te komen, alleen opnieuw in minuut 12 op een counter kregen we toch het deksel op de neus. Om eerlijk te zijn tegen deze ploeg hadden we altijd moeten winnen, persoonlijk vond ik dit onze minste wedstrijd.

Op naar onze reeksgenoot Muizen. Een ploegje dat soms op het randje speelt en het is altijd opletten tegen hen dat de poppen niet aan het dansen gaan. We begonnen bijzonder sterk en na 5 minuten leek de wedstrijd gespeeld 3 - 0. Maar we dachten dat de overwinning binnen was. Op een domme vrije trap kwam Muizen op 3 - 1 maar met nog 3 minuten op de klok leek dit maar een stuiptrekking maar we begonnen echt zenuwachtig te spelen en met nog 2 vermijdbare doelpunten kwamen ze opnieuw in minuut 12 nog langszij. Een wedstrijd met 2 gezichten.

Effe rust om tot bezinning te komen, het was wisselvallig vandaag. Zeker goede momenten maar ook zwakke periodes. Winst zat er niet meer in maar aangezien ook de uitslagen heel wisselvallig waren kon zowel plaats 2 als plaats 7 nog.

Als 5de troffen we SC Keerbergen waar Youssif van de partij was. Ook een vrij grote ploeg in gestalte maar al bij al toch ook een vrij onsamenhangend geheel, weinig samenspel in dit team en een doelman dat denk ik ook geen keeper was. We speelden wel onze beste 12 minuten tegen hen met als gevolg een oververdiende 6 - 0 op het scorebord.

Door dit resultaat zouden we tegen Sparta Haacht B spelen voor de 2de plaats. Meteen kregen we 2 goede mogelijkheden maar pas vanaf de 3de troffen we raak. Meteen erna leek er een veilige 2 - 0 voorsprong op het scorebord te staan maar een goede aanval van Sparta zorgde voor de aansluiting. Uiteindelijk 2 minuten voor tijd zorgde een derde doelpunt voor een toch wel verdiende overwinning.

Na een 3de, een 1 ste nu ook een 2 de plaats. Als je alle wedstrijden wint kun je enkel en alleen maar zeggen een proficiat aan de tornooiwinnaar.

Minuut 12 nekte ons tot 3 keer toe, je hebt de pech van niet meer te kunnen terugkomen. Onze strafschoppen waren vandaag wel heel goed na elke wedstrijd werden er 3 getrapt en ik denk dat we 15 op 18 hadden. Deze werden genomen om bij gelijke stand en gelijk doelpuntensaldo het verschil te maken. Uiteindelijk was dit niet het geval.

Nog een laatste tornooi spelen we op Hombeek op 30 mei, het is sowieso hetgene met de zwaarste tegenstand. En op 10 juni spelen we nog een match op pleinke Werchter tegen de tornooiwinnaar van vandaag.