woensdag 19 oktober 2016

SV GRASHEIDE - KVC HOUTVENNE 11 - 3

Vandaag de start van de terugronde alsook de eerste wedstrijd van onze nieuwe aanwinst Louis. Na enkele weken trainen was het vandaag zijn debuut. Alessio speelde vooraf met de U10 zodat we de eerste helft met 7 man speelden. Alessio sloot wel aan bij de groep voor de 2de helft.

In de vorige wedstrijd viel we vooral op dat Houtvenne heel gestructureerd speelde. Alles vrij compact we hadden de bovenhand maar Houtvenne hield de ruimtes steeds klein. Al bij al wonnen we toen wel verdiend.

Kwartje 1 begon vrij evenwichtig ook, Houtvenne was de eerste 5 minuten iets beter in de passing zonder echter noemenswaardige kansen bijeen te voetballen. Na onze traditionele 5 minuten inloopperiode gingen we geleidelijk toch iets scherper spelen en nadat Mathis tot 2 maal toe het kader trof trapte Florian met zijn linker de 1 - 0 tegen de touwen. Het viel me op dat Louis zich snel integreerde in de groep, steeds aanspeelbaar als kopje en ook steeds proberen te voetballen. Want alhoewel we in dit kwartje niet meer tot scoren toe kwamen, we probeerden te combineren en niet zomaar van op afstand binnen te trappen. We kregen nog enkele kansen en vooral we hielden Houtvenne ver van het doel.

In kwartje 2 kregen we hetzelfde spelbeeld van kwartje 1 we dachten aan onze verdedigende taken zodat Houtvenne in heel dit kwartje geen enkele kans bijeen kon sprokkelen. We bleven geduldig combineren en bijna steeds lag de passing vooraf aan de basis van het doelpunt. En dit geduld werd beloond al combinerend konden we uitlopen tot 4 - 0. Dit was ook de ruststand.

Effe drinken en het was vooral fijn dat we geen kansen weggaven en niet enkel dachten aan het goaltje maken. Tijdens deze 2de helft kwam Houtvenne zich versterken met een provinciale speler. Volgens hun uiterst sportieve en superfaire trainer is hun grootste probleem doelpunten maken. Het voetbal is zeker niet slecht maar in de zone van de waarheid missen ze een echte goalgetter. Het was dan ook het kopje van hun provinciale cel dat hen kwam versterken.

In het begin van de 2de helft was weinig van deze versterking te merken. Grasheide kwam 5 - 0 voor en de wedstrijd leek gespeeld. Effe kregen we 5 minuten toch een dipje en met 2 vrij harde verre trappen kreeg Houtvenne ook loon naar werken. Maar opnieuw nam Grasheide over en opnieuw na 2 goede combinaties hadden we een ruime en vrij respectabele 7 - 2 voorsprong. In dit kwartje werd zowaar 3 minuten overgespeeld en net in die laatste minuut milderde Houtvenne nog tot 7 - 3.

In kwartje 4 nam Grasheide verder de wedstrijd in handen. Opnieuw na enkele goede combinaties kwamen we op een veilige 10 - 3 voorsprong. Daarbij een pareltje van Mathis die op zijn flank 2 man voorbij ging en alleen voor de doelman zowaar een stiftertje uit zijn sloffen schudde. Prachtig gedaan. Helemaal op het einde van dit kwartje maakte Houtvenne onder druk van Kenan nog een eigen doelpunt tot een 11 - 3 eindstand.

Al bij al een vrij terechte uitslag in een sportieve wedstrijd. We gaven heel weinig kansen weg 2 van de 3 doelpunten van Houtvenne kwamen vanop afstand terwijl Grasheide al voetballend een doelpuntje probeerde te maken en vooral geduldig afwachtte tot er een vrije man werd gevonden.

Man van de match : voor mij Louis. Was een verrassing in de positieve zin, vol overgave en ook enkele goede passen. Doe zo verder!!!!

Doelpunten : Florian 6/Mathis 3/Alessio 1 en 1 own - doelpunt door toedoen van Kenan.

Volgend weekend is er geen voetbal. We spelen zowel op 05/11 - 09/11(8 tegen 8) en 12/11