woensdag 12 oktober 2016

SV GRASHEIDE - KFC TONGERLO 6 - 10

Vandaag troffen we de A ploeg van Tongerlo. Tongerlo heeft 2 ploegjes en won net als Grasheide al zijn wedstrijden uitgezonderd tegen Heultje en een gelijkspel tegen Putte. MAW een onvervalste topper zowaar.

Tongerlo had 5 spelers je weet dan een A ploeg die met zijn sterkste jongens afzakt. De trainer sprak me vooraf aan dat hij veel positiefs over ons hoorde, dit raakt je toch wel.

Aangezien er geen scheids was nam Bart deze taak over. Alvast dikke merci hiervoor.

Ons eerste kwartje kan ik kort samenvatten dit was gewoon top. Goede loopacties, samenspel en enkele sublieme passen. Grasheide kwam zo 3 - 1 na één van de betere kwartjes van het hele seizoen. We deden zowel aanvallend als verdedigend onze taken en Nathan keepte op een zeer sterk niveau.

Ook kwartje 2 begon bijzonder sterk. Onbegrijpelijk misten we echter de 4 - 1 nadat we met 2 man alleen voor de keeper duikten en nog enkele keren was het net niet. Tongerlo kreeg bijna geen kansen en alle looplijnen werden perfect toegelopen. In feite verliep alles perfect tot het einde van dit kwartje. Nathan redde eerst nog subliem maar effe kregen we niet alles belopen. Enkele jongens vroegen me trouwens net voor de rust wanneer het rusten was. Nog 5 minuten volhouden maar jammer kregen we 2 doelpunten net voor affluiten te slikken. Zodoende gingen we rusten met een 3 - 3 gelijke stand.

Er was toch ontgoocheling want effe begonnen we een ander de schuld te geven. Net onze sterkte meer dan 20 minuten lang zijnde na het mooie samenspel begonnen we elkander te verwijten. Om eerlijk te zijn was dit voor mezelf een grote ontgoocheling dat ondanks een heel sterke start en 3 doelpunten die over meerdere stations gingen dat net zoiets naar boven kwam. Ok we maken fouten en niet iedereen beschikt over dezelfde mogelijkheden maar net waar ik zoveel op hamer kwam naar boven na een meer dan degelijke en faire eerste helft.

In helftje 2 gingen we verder op ons elan door we kwamen op 4 - 3. Tongerlo scoorde tegen maar Grasheide kwam opnieuw voor. Tongerlo stelde opnieuw gelijk, het spel ging mooi over en weer tot we op het einde van  dit kwartje 2 doelpunten nog tegen kregen. Plotseling viel alles als een pudding ineen, we verdedigden slap, gingen er van uit dat een ander het wel zou oplossen, etc... 5 - 7 op het einde van dit kwartje. En tijdens het drinken wilde de ene niet meer in doel, de andere was vermoeid, kortom het liep niet zoals het moest.

In kwartje 4 kwamen we snel op een 5 - 8 achterstand waardoor de veer gebroken was. Alhoewel het spel goed op en neer ging was de zin er niet meer, begonnen we uit onmacht te huilen, al het goede van 2/3 wedstrijd was volledig weg. Het moet wel gezegd dat we na de 5 - 9 ons herpakten en opnieuw scherp speelden en ook kansen kregen. Dit tot een 6 - 10 eindstand.

Een wedstrijd met gemengde gevoelens. Sterke eerste helft mindere 2de helft. Vooral het op elkander zagen was enorm jammer, dit was voor niets nodig. 15 minuten laten we het gewoon afweten maar nogmaals we gaan niet beter spelen door een ander een verwijt te maken.

Het was er ook aan te zien dat enkele jongens vooraf met de U10 speelden, fysiek is dit toch belastend op een groter veld alhoewel ze met de U10 bijzonder sterk speelden. Zeker als je vooraf een zware fysieke wedstrijd hebt en meteen na elkander speelt weegt dit. We moeten eens bekijken hoe we dit in de komende weken best oplossen.

Nog 2 zaken de tegenstander was een bijzonder faire ploeg. Ook een pluim aan enkele van onze spelers die toen Bart in hun voordeel floot hem er attent op maakten dat de bal voor de tegenstander was. Sportiviteit ten top!!!

De heenronde is zodoende afgesloten met 5 overwinningen en 2 nederlagen mogen we best fier zijn. Vooral ons beter wapenen als we achter komen is nog een werkpunt want we verliezen hierdoor de concentratie en dit is in ons spelbeeld merkbaar. We kunnen het als we willen dit hebben we 20 minuten laten zien tegen een ploeg waar er een 3 - 4 tal spelers nog vorig jaar de halve finale speelden van de nieuwsbladcup en tegen de uiteindelijke winnaar verloren.