SV GRASHEIDE - ZENNESTER HOMBEEK

SV GRASHEIDE - ZENNESTER HOMBEEK 13 - 10

Door het forfait van Schriek werd de start van de competitie met een weekje uitgesteld. Het bestuur regelde evenwel een vriendenwedstrijd tegen Zennester Hombeek waarvoor oprechte dank. Hombeek zelf beschikt zowaar over 3 gelijkwaardige ploegjes die allen in een 2/3 sterren reeks uitkomen, net zoals Grasheide. Beide ploegen troffen elkaar voor de eerste keer.

Alessio wegens ziekte en Karl door de vioolles konden er niet bij zijn, 7 jongens tekenden present.

In het eerste kwartje leek het wel alsof een energy drankje net op zijn hoogtepunt van uitwerking was. Hoog druk, stevig in de duels(soms zelfs op het randje)aan een tempo dat onmogelijk een hele wedstrijd vol te houden was. We kwamen wel 0 - 1 achter maar erna was er echt geen houden aan,
5 - 1 na 15 minuten.

Toen we meteen tijdens kwartje 2 op een 6 - 1 stand kwamen was het eventjes tijd om andere posities aan de spelers te geven. Als je voor een wedstrijd te horen krijgt " ik kan dit niet trainer " dan was dit het uitgelezen moment om zaken uit te proberen. Al doende leert men zegt men altijd en al waren er misschien wat foutjes bij uiteindelijk is het de bedoeling dat men vooruitgang maakt hetgeen enkel door te proberen kan. Zodoende mildere Hombeek wel tot een 7 - 4 ruststand.

Na een welverdiende wafel en een plat watertje startte kwartje 3. Het woord zegt het al " plat ". De uitwerking was dan ook in verhouding in het begin van dit kwartje. Hombeek begon beter in het spel te komen en werd geleidelijk aan de betere. Een sterke Nathan hield ons recht tot plotseling een ping - pong spel begon met doelpuntje Hombeek, doelpuntjes Grasheide en dit tot een 9 - 7 stand aan het einde van dit kwartje.

Tijdens de laatste 15 minuten zette Hombeek meteen druk op onze jongens en kwamen dan ook verdiend langszij tot 9 - 9. Net toen ik dacht men gaat erop en erover kantelde de wedstrijd. Hombeek kon het tempo niet volhouden en wij verhoogden het onze. Onze 2 vleugeltjes Mathis en Florian die tijdens de wedstrijd beurtelings voor een doelpunt zorgden trokken ons uiteindelijk over de streep naar een 13 - 10 EINDSTAND

Ik noteer een sterke start en slot, Mathis die eerst twijfelde om aanwezig te zijn speelde een beresterke match al dan niet onder invloed van een drankje))) want ook tijdens de rust bleef zijn duracell in werking en Rick die op een haar na een doelpuntje maakte. Dit doelpuntje zal zoals je vandaag speelde echt niet lang meer uitblijven. Tevens zag ik enkele jongens die toch duidelijk progressie maken.

Al bij al een leuke vriendenwedstrijd en een verdiende zege op basis van de eerste 20 minuten en ons slot.

Op naar volgende week

Jurgen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

SV GRASHEIDE - VC RIJMENAM 5- 2

SV GRASHEIDE - VC RIJMENAM 5 - 2 Voor de 4 de keer troffen we Rijmenam dit seizoen. Rijmenam beschikt maar over 9 spelers en tijdens de v...