TORNOOI LOZENHOEK KEERBERGEN

SV GRASHEIDE - LNVH KEERBEERGEN 3 - 2
SV GRASHEIDE - KV HOOIKT 4 - 3
SV GRASHEIDE - FC MUIZEN 7 - 2

" FIER " dit is zowat het sleutelwoord na de prestatie van onze jongens op het tornooi van lozenhoek Keerbergen. Vrijdagavond was het nog onduidelijk wie onze jongens zou coachen tijdens deze wedstrijden, zaterdag zelf stonden zowel AXEL van de U9 met een collega als JORDI die zijn debuut maakte present om onze jongens bij te staan.

Via bijna live SMS verslaggeving werd ik op de hoogte gebracht van de " stand van zaken ". Aan Sofie hiervoor een oprechte merci. Zo vernam ik dat de eerste wedstrijd gelijkopgaand was en dat Karl - Reinhard zijn sterke prestaties van de afgelopen weken in de verf zette door de score te openen. Een 2 - 2 gelijkspel leek in de maak toen een mooie vrije trap ervoor zorgde dat we toch uiteindelijk met het kleinste verschil van de thuisploeg konden winnen. 3 - 2 na een schijnbaar genietbare partij.

Als 2de troffen we Hooikt weliswaar niet dezelfde ploeg die vorig jaar in onze reeks stond. Hooikt heeft immers meerdere ploegjes maar niettemin speelde ook deze ploeg verzorgde voetbal. Bij de rust stonden we zowaar 0 - 3 in het krijt, na de eerste puike prestatie toch eventjes schrikken tijdens de live berichtgeving. Een pep - talk van Axel tijdens de rust zorgde voor een heel ander wedstrijdbeeld, Grasheide kwam terug en zowaar in 10 minuten werd de achterstand naar een 4 - 3 overwinning omgebogen. Dit is echt chapeau zoals je ziet nooit de kopjes laten hangen net iets wat de vorige weken nog een duidelijk werkpunt was. Toen ik het bericht kreeg dacht ik eerst aan een typefout. Toen duidelijk bleek dat dit niet het geval was kwam de gedachte naar boven om snel ter plaatse te geraken teneinde mijn C4 te ontlopen.

Door het uur tijdspanne tussen wedstrijd 2 + 3 lukte het om de wedstrijd tegen Muizen eventjes mee te volgen. Net op tijd terug om Sieben onze nieuwkomer zijn eerste doelpunt van het seizoen te zien maken. Hij had trouwens de smaak zo hard te pakken om meteen erna er nog eentje binnen te prikken. Bij de rust stond reeds een forfaitscore op het bord, Muizen speelde evenwel zonder wissels en met ervoor net 2 wedstrijden zonder rust tussen de kiezen speelde de vermoeidheid(in warme weersomstandigheden) hun duidelijk parten. Toch konden ze net zoals Grasheide 2 keer scoren in een gelijkopgaande 2 de helft een proficiat ook naar onze tegenstander om net zoals onze jongens te blijven strijden voor elke bal.

Alhoewel er geen rangschikking was mogen we toch weliswaar een fictieve beker meenemen naar Grasheide. Naderhand enkel lachende gezichten bij zowel spelers als trainers.

Blijven werken en goed trainen jongens. Een training dient om bij te leren. Met dezelfde werkkracht het seizoen aanvangen en hopelijk nog veel leuke gelijkopgaande wedstrijdjes. Deze tornooioverwinning is leuk maar met de voetjes op de grond blijven!! Er zullen zeker nog moeilijke wedstrijden komen, we zitten in een zware reeks doch we kunnen hier enkel maar uit bijleren.

Volgende week start de competitie, Schriek onze eerste tegenstander gaf evenwel forfait. Mogelijk volgt er een vriendenwedstrijd, hierover uiterlijk woensdag nieuws.

Dikke merci nog aan Axel en aan Jordi om met verve onze jongens op te vangen. Spijtig genoeg legden ze de druk bij ondergetekende wel hoog nu)))