zondag 6 september 2015

SV GRASHEIDE - FC PUTTE A 11 - 5

SV GRASHEIDE - FC PUTTE A   11 - 5

Reeds op de 2 de competitiespeeldag stond de derby van het stad op het programma. Putte stond ook vorig jaar in onze reeks en telkens waren het heel gelijkopgaande wedstrijdjes. Putte beschikt over 2 ploegjes en een 20 tal spelertjes waarvan er 9 aanwezig waren, hun 2de ploeg komt uit in een andere reeks. Grasheide trad aan met 7 spelers en beschikt er over 9 in deze categorie ongeveer de helft dus van onze tegenstander.

Alhoewel Putte de hoofdgemeente en Grasheide een deelgemeente is was dit in het spelbeeld niet meteen merkbaar. De deelgemeente trok meteen de lakens naar zich toe en net zoals vorige week schoten we meteen uit de startblokken. Na 20 seconden stond de 1 - 0 al op het bord en na 3 minuten was het al 2 - 0 telkens na een mooie combinatie. Daarna kwam Putte meer in de wedstrijd en de eerste helft was voor de rest vrij evenwichtig. De wedstrijd ging goed op en neer en de ruimtes waren vrij groot. Aanvallend speelden we veel kansen bij elkaar en goed, verdedigend lieten we soms wel ons mannetje hangen waardoor Putte ook zijn kansen kreeg. Met een 8 - 4 ruststand mochten we zeker niet klagen, temeer Nathan weer een sterke wedstrijd keepte. Al bij al een matige eerste helft.

Over de 2 de helft zijnde kwartje 3 + 4 kunnen we vrij kort zijn, deze was super. Alhoewel het scoreverloop dit misschien niet zou vermoeden was dit één van onze betere helften tesamen met de wedstrijd tegen Katelijne en de 2de helft tegen Hooikt. We hadden " controle " over de wedstrijd en wat Putte ook probeerde alle gaten werden dichtgestopt. Hun enigste doelpunt tijdens deze helft was er dan nog eentje na een gefloten fout op één van onze spelers. Aangezien het weinig belang had werd na goedkeuring het doelpunt gevalideerd. Iedereen was immers in opperbeste stemming want net ervoor had Rick voor de dubbele score(doelpuntje n° 10) op het bord gezorgd. Dit doelpuntje was dubbel en dik verdiend, op een haar na scoorde hij er zelfs nog één. De " glazen bol " die vorige week voorspelde dat een doelpuntje niet lang meer zou uitblijven had het dus duidelijk bij het rechte eind.
Af en toe ontbraken we in de zone van de waarheid de koelbloedigheid in de afwerking en naar het einde toe kwamen onze schoten er iets minder uit door vermoeidheid maar algemeen was dit een heel sterke 2de helft alhoewel we maar 3 keer scoorden. Dit was een voorbeeld van hoe men een wedstrijd uitspeelt en telkens van achter uit de opbouw probeert te verzorgen en vooral hoe men een tegenstander opvangt.

Als laatste wil ik de sterke prestatie van Kenan in de verf zetten, na een mindere wedstrijd vorige week was duidelijk het vertrouwen er opnieuw.

Het mooiste compliment kwam trouwens na de wedstrijd van de trainer van Putte. Jullie zijn precies sterker dan vorig jaar. Het enige antwoord hierop is dat we echt wel vooruitgang boeken.
Dit kan enkel maar door blijven te trainen en te werken.

Volgende week hebben we onze 3de opeenvolgende thuiswedstrijd. Ik verwacht met Booischot A een sterke tegenstander.