dinsdag 22 september 2015

FC RAMSEL - SV GRASHEIDE 9 - 10

Voor de eerste keer troffen beide ploegen elkander in een competitie. FC Ramsel is vooral gekend door Erwin Vandenbergh die er deels zijn jeugd speelde.

De wedstrijd vond plaats rond het middaguur. Toen we om 5 voor 12 naar buiten gingen vroeg iemand van Ramsel of we al wilden starten terwijl de wedstrijd om 12.15 uur gepland stond. Ramsel zelf had 10 jongens aanwezig en stond met 2 ploegjes klaar. Wijzelf speelden met Nathan - Kenan - Mattias(zonder H!!)- Rick - Florian en Alessio en hadden maar 1 wisselmogelijkheid. Met de afwezigheid van Mattis - Sieben en Karl-Reinhard misten we bovendien enkele sterkhouders.
Er bovenop lag het veldje er heel zwaar bij en had deze grote proporties in de lengte zodat de fysieke paraatheid in de 2de helft zeker een rol zou spelen.

Vroeger dan gepland en zonder opwarming begonnen we de wedstrijd. Tegen ploegje 1 was het na 5 minuten aftasten toch duidelijk dat onze jongens de bovenhand hadden. We scoorden 4 keer alhoewel dit zeker hoger had kunnen zijn mochten we soms iets rustiger en minder overhaast geweest zijn. Ramsel zelf kwam er maar 1 keer uit maar Nathan stond paraat.

Op naar kwartje 2 en opnieuw begonnen we met overwicht. Maar al heel snel werd duidelijk dat Ramsel beschikte over 1 speler waar alle passing naar toe ging. Telkens tijdens keeperbal paste deze naar het staartje, de vleugeltjes werden overgeslagen en met een lange pass bereikte men deze jongen die zowel qua grootte - kracht en snelheid wel op een U10 speler leek. Voor we het goed doorhadden trapte deze jongen er 3 binnen en was Ramsel terug in de wedstrijd. We maakten hierbij de fout om het veldje te groot te houden waardoor deze jongen volledig op snelheid kon doorgaan. Geleidelijk kregen we terug controle over de wedstrijd en lukte het ons deze speler op te vangen zodat we met een krappe 4 - 5 ruststand eventjes mochten uitblazen.

Nu kreeg ik het voorstel om maar 5 minuten rust te nemen, aangezien we deze echt wel konden gebruiken ging ik hier nu wel niet op in. Tijdens kwartje 3 kwam terug het eerste ploegje op de mat en toen we vrij snel de 4 - 6 maakten werd onze grote jongen vroeger dan verwacht terug in het spel gezet. Nu als vleugeltje. En alhoewel eens op snelheid er geen houden aan was, bleven we de betere ploeg. We vingen hem perfect op en liepen verdiend in dit kwartje uit tot 6 - 8.

Toen meteen in kwartje 4 opnieuw met deze speler het 6 - 9 werd en we kans op kans kregen leek de wedstrijd gespeeld. De doelman hield Ramsel overeind, maar aangezien we alles onder controle hadden was er geen vuiltje aan de lucht. Maar dan vanuit het niets en volledig tegen de gang van het spel in, kregen we 3 doelpunten tegen op een uitbraak. Deze doelpunten waren echt vermijdbaar en waren puur een concentratieprobleem omdat onze jongens dachten dat de wedstrijd gespeeld was. We speelden echt ijzersterk de 2 de helft en vol inzet en dit verdienden we niet. Ondanks deze opdoffer en het feit dat de ontgoocheling bij iedereen af te lezen was, bleven we gaan voor de overwinning en op een vrije trap 2 minuten voor het affluiten vonden we het enige opengaande gaatje. Ramsel probeerde alle ballen naar dezelfde speler nog te brengen en op een kanonskegel zette Kenan zich zodanig voor de bal dat hij deze vol in het aangezicht kreeg. Ik vermoed dat hij dit nog enkele dagen zichtbaar zal herinneren. We hielden stand en vooral de manier waarop met de inzet gaf me echt een supergoed gevoel.

Dit was echt een oververdiende overwinning. We vingen een ijzersterke speler van Ramsel nadat we effe ervan schrokken zeer goed op en legden enkele mooie acties op de mat.

Dikke proficiat aan iedereen en vooral voor het uitvoeren van de taken die ik vroeg. Kopjes Rick en Mattias bleven storen waardoor de passing kon weggehaald worden, vleugeltjes Alessio en Florian bleken precies over 3 longen te beschikken en staartje Kenan + keeper Nathan wisten zich met heel hun lichaam voor de bal te smijten om toch maar de score te beletten(met alle gevolgen van dien).

Volgende week spelen we tegen Houtvenne A. Ik verwacht van iedereen dezelfde inzet als vandaag en dan zien we wel waar we uitkomen