dinsdag 26 maart 2019

KSK RUMST - SV GRASHEIDE 0- 0

KSK RUMST - SV GRASHEIDE 0 - 0

Om eerlijk te zijn in een 8 tegen 8 wedstrijd een unicum voor mezelf. Een vrij kansarme wedstrijd tegen een uiterst verdedigend ingestelde tegenstander. Ze speelden met liefst 2 centrale verdedigers, 2 verdedigend ingestelde jongens op de flanken, 2 centrale middenvelders en 1 speler vooraan. Van de 2 centrale middenvelders heb je dan 1 speler, nummer 7 die een enorm loopvermogen heeft die zowat overal zit maar ook achteraan om mede erbij te springen en vooraan. Waar de bal is situeert hij zich.

Rumst is de ploeg met de gelijke spelen, de helft van hun wedstrijden speelden ze gelijk, de helft verloren ze. Maar telkens 1 constante heel weinig doelpunten, tegen Muizen, Wavria en Leest speelden ze met weinig doelpunten gelijk, 2 keer 1 - 1 en tegen Racing Mechelen en nog een wedstrijd verloren ze met 1 - 0. 1 wedstrijd dat een beetje uit de toon viel, de 6 - 3 op Grasheide. Een match waar we achter kwamen maar in het laatste kwart de wedstrijd naar ons toe trokken.

Voor de wedstrijd had ik 2 zaken aangehaald, die nummer 7 is volledig hun sleutelspeler en hun keeper is niet top. In de eerste missie zijn onze jongens volledig geslaagd, hun sleutelspeler kwam bijna niet in het stuk voor en werd volledig uit de wedstrijd gehouden, maar hun doelman speelde vandaag op een veel sterker niveau dan voorheen. Niet dat hij enorm spectaculaire reddingen diende te doen, maar hij was op geen fout te betrappen en keepte een sterke match.

Voor de wedstrijd had men eerst het idee om in de slechtste zone van hun B veld te spelen, een veld onwaardig. Mijn T2 ging toch eens vragen of het niet op het ander veldje kon en uiteindelijk was de tegenstander zelf gelukkig dat we de bal aan het rollen brachten want een andere ploeg, schijnbaar waarvan er meerdere (groot)ouders in bestuur zaten mochten in de goede zone spelen. Dit was toch de uitleg en zodoende verhuizen naar het betere A veld. Gelukkig maar, geen biljartje maar toch veel en veel beter. Dan effe de doelen hun netten wat bijeen binden, dit was echt kaas met gaten. En dan was er geen scheids, de wedstrijd op ons indachtig waar ze zich wat bestolen voelden door 1 fase dacht ik effe aan een vervroegde 1 april grap. Dit bleek niet zo te zijn en Roel(papa Jaro)offerde zich op.

Over de wedstrijd zelf de tegenstander had als hoofddoel geen doelpunt te slikken. Achteraan speelde constant 6 man maar onze jongens speelden ook te slordig. De volledige 60 minuten op misschien 5 minuten na hetzelfde spelbeeld, Grasheide dat op de speelhelft van Rumst voetbalde en Rumst dat de bal naar voren trapte en op de counter speelde. Aangezien er telkens maar 1 jongen vooraan bleef, gesteund door die ene extra speler kwamen ze ook hier bijna steeds in de minderheid te staan en bleven kansen zo goed als uit. Onze jongens maakten de fout door het te klein te houden en centraal zat het altijd overvol. Niettemin kregen we voldoende kansen om met een 2 tal doelpunten te winnen, maar vandaag was alles bijzonder compact. Op een jonge leeftijd gaat men al op resultaat spelen en gaat men eerder het spel beletten dan het proberen uit te voeren.

Ik denk dat we 65 - 70% balbezit hadden, 7 - 8 tal kansen waarvan 2 grote alleen telkens was het net niet, voornamelijk doordat er telkens wel iemand tussen zat, de doelman bij de pinken was of we toch de verkeerde beslissing namen of Rumst voldoende druk zette om een goede trap eruit te halen. En Mauren die stond werkloos toe te kijken, de moeilijkste wedstrijden voor een doelman om die concentratie te houden maar op die ene doelkans waarvan je weet dat die gaat komen en die Rumst ook kreeg stond hij pal. Inderdaad over de hele match 1 echte doelkans. Als er iemand de wedstrijd moest winnen waren het sowieso onze jongens maar vooral we maakten te weinig gebruik van onze vrije vleugel back's. In de rug was hier dikwijls ruimte, de ruimte die we niet vonden en/of benutten en de 2 vrije spelers die te weinig in het stuk voorkwamen want hier lagen de mogelijkheden. Soms speelden we te onrustig, en bovendien kun je de tegenstander maar uit verband spelen door snel de bal rond te tikken. Maar wat vandaag niet goed was waren onze looplijnen, regelmatig hadden we wel eens de ruimte maar reageerden we iets te traag of sneden we naar buiten terwijl richting doel wel grote kansen lagen of omgekeerd.

En zo dus een 0 - 0 eindscore, en hebben we in de terugronde 4 gewonnen, 4 verloren en 2 gelijke spelen, mooi in de middenmoot. De meeste ploegen zijn ook aan elkander gewaagd, op Bonheiden misschien na springt er niemand bovenuit en ook Bonheiden ligt binnen onze mogelijkheden.  Vandaag zat er veel en veel meer in. Grasheide was duidelijk de betere ploeg en heeft zonder stoefen ook de betere ploeg van de tegenstander van vandaag. En het was duidelijk dat ze met een punt tevreden waren, in de laatste 7 minuten werd de bal zo ver mogelijk buiten getrapt en nog meer dan voorheen het spel afgebroken.

Na de wedstrijd was het ongepast dat omdat Roel de laatste corner niet meer gaf we hem gingen bekritiseren, excuses zijn/waren meer dan op hun plaats. Roel floot 1) een bijzonder sterke wedstrijd 2) als je weet dat bij de tegenstander niemand dit wil doen verdient het al een pluim dat iemand van ons dit wil doen en 3) het is/was zeker niet de schuld van de scheids dat we gelijk speelden. Met 6 - 7 perfect getrapte corners werd te weinig gedaan en dan gaan we reclameren omdat één hoekschop niet doorging. Ok het spel had zeker dit laatste kwart stil gelegen en er hing een doelpunt op het einde in de lucht maar alles indachtig was het zeker niet onverstandig af te fluiten(als dit dan doelpunt is gaan de poppen aan het dansen en dit is voor niets nodig). En nogmaals Roel dikke dikke merci.

Kort samengevat een kansarme spannende wedstrijd met Grasheide als betere ploeg maar toch algemeen te slordig en te weinig de ruimte benuttend en de beste man op het veld die met het fluitje in de hand.