zaterdag 23 maart 2019

SV GRASHEIDE - KFC PUTTE A 5 - 4

SV GRASHEIDE - KFC PUTTE A 5- 4

Voor de 3de keer dat we tegen deze ploeg speelden en voor de 3de keer dienden we de wedstrijd te verzetten. Bijna heel de ploeg schreef zich in richting middelbaar maar bijna elke wijziging in het schema zorgde dat er wel iemand anders niet aanwezig kon zijn. Uiteindelijk werd beslist om de wedstrijd zaterdag om 16.00 uur in de namiddag te laten doorgaan.

Elias gekwetst, Jaro en Mathis afwezig ik informeerde bij de U11 voor Alessio maar die kon niet. Na het weekend voorheen en het bijna bedelen naar spelers verkoos ik dan om maar zonder wissels te spelen, uiteindelijk had ik er wel 8. Dit heeft zeker zijn nadelen en het is altijd bang afwachten naar een SMS of telefoontje die dezelfde dag binnenvalt. Ineens iemand die afhaakt of ziek valt en je hebt een probleem. Gelukkig was dit niet aan de orde.

Onze 8 strijders waren 100% en elke wedstrijd tegen deze ploeg is gelaten, veel spanning en hangt vol van de emoties. Bovendien zijn er bij de tegenstander enkele temperamenten waarbij na een verlies snel de potjes overkoken. Het dient gezegd alhoewel de ontgoocheling groot was en het effe bij sommigen begonnen te borrelen, het bleef beleefd en meer dan correct. Steeds ook veel supporters langs de zijlijn, beide ploegen hebben wel wat aanhangers.

De opwarming verliep moeizaam, de concentratie was wat weg aangezien de U15 een 1 - 3 achterstand inhaalden nog naar een 4 - 3 waarbij de tegenstander Hooikt nog eens tegen de paal trapte en een strafschop miste. Ook hier vol emoties en onze spelers zaten mee aan te moedigen en altijd met een half oog op die match. Ik opteerde in het gewone systeem te spelen en effe af te wachten naar het verloop van de wedstrijd.

Een wedstrijd die niet beter kon starten, Mauren met een perfecte pas, Karl die verlengt en Quinten die overhoeks binnentrapte. Een hele snelle opbouw na een goede inspeelbal van Mauren. Grasheide bleef in dit kwartje drukken en had echt de bovenhand, er volgden meerdere kansen maar hun doelman redde ook meermaals. De tegenstander had het lastig met onze snelheid vooraan en we wonnen ook de duels, we waren zeer sterk bezig. Ik moest onze jongens af en toe wat bijsturen om met momenten het rustiger aan te doen, dit 60 minuten aan dit tempo zonder wissels volhouden was volledig uitgesloten. Soms sprinten we naar de zijlijn, of naar een corner het tempo lag bijzonder hoog. Zodoende een terecht 1 - 0(misschien had het verschil zelfs meer moeten zijn)na kwartje 1.

Tijdens kwartje 2 begon Putte meer in de wedstrijd te komen en hun gelijkmaker was een enig mooi doelpunt. Een pas vanop de zijlijn tussen 2 spelers, hun buitenspeler aan de andere zijde die perfect een loopactie maakt en 1 - 1, een doelpunt uit het boekje. Maar aan doelpunt 2 + 3 konden we wel iets meer tegenover zetten, net zoals tegen Herenthout in het eerste kwartje maakten we de fout om niet scherp genoeg te reageren op de 2de bal en te weinig druk te leggen in de zone van de waarheid. Beide doelpunten kwamen er nadat we te weinig druk legden op de tegenstander, ik haalde dit als werkpunt tijdens de rust  maar dit was dan ook de enigste opmerking die ik kon maken. Voor het overige speelden we een zeer goede match alhoewel in kwartje 2 Putte iets beter was. Tussen de 1 - 2 en 2 - 3 hadden we nog gelijk gemaakt nadat de doelman een trap uit de 2de lijn wel pareerde maar Rik goed gevolgd was en na de paal te treffen uiteindelijk ook wist binnen te trappen.

Tijdens de rust bleven we buiten zoals aangehaald werkpunt 1 scherper zijn op de 2de bal, je moet handelen vooraf en als je blijft wachten dan kom je te laat. Werkpunt 2 alhoewel ze dit al begrepen hadden volgen bij een trap op doel aangezien hun doelman meestal afblokte en minder de bal klemde. Voor het overige verder doen zoals we bezig waren, Rik posteerde ik meer naar het midden toe waarbij altijd 1 van de 2 middenvelders moest opkomen voor een trap vanuit de 2de lijn.

Deze ingreep loonde want alhoewel ik vond dat we nog te weinig 1 - 2's deden Karl met een goede actie tot bij Florian die al opkomend kon binnentrappen. Maar in de euforie waren we nog het doelpunt aan het vieren waardoor even concentratie verlies en opnieuw konden we aan onze achterstand beginnen werken. Het spel ging mooi op en af en beide ploegen kregen nog kansen, een echte cupmatch en spanning ten top want deze match was nog niet gespeeld.

Kwartje 4 en meteen één van de mooiste doelpunten van dit seizoen, Jens die van zo'n zeker 20 meter zijn kans waagde en de bal die prachtig tegen de netten vloog, echt een pareltje. Gelukkig stonden er geen flitsers anders had dit doelpunt wellicht afgekeurd geweest, dit was echt een streep. Voor mij het kantelmoment want dit was op het ideale moment, Grasheide dat bleef doordrukken, Rik en Karl die mooi samenspeelden en zo Florian konden bereiken die 10 minuten voor tijd ons op voorsprong trapte.  Dit zouden nog 10 lange minuten worden, Putte dat meer en meer begon aan te dringen maar onze achterlinie met Jasper, Mauro en Jens dat stevig in zijn schoenen stond en zo goed als geen kans meer toeliet. Maar tijdens de allerlaatste minuut maakten we een handspel met nog een gevaarlijke vrije trap als gevolg. Dit was duidelijk de laatste mogelijkheid voor Putte maar de vrije trap die volledig afzwaaide en de driepunter die binnen was.

Zeker geen gestolen overwinning, voornamelijk in kwartje 1 waren onze jongens dominant, erna was dit een gelijkopgaande wedstrijd waarbij het spel op en af ging met veel kansen aan beide zijdes. Na 2 keer in de competitie onterecht met 1 doelpunt in het zand te bijten winnen we de derby tegen zelfs de A ploeg van Putte. Top, top, top makkers.

Als man van de match dit is uiteraard de hele ploeg, Mauren die dit seizoen een enorme progressie maakte, onze achterlinie met Jasper - Mauro en Jens dat scherp in de duels was en de laatste 10 minuten de rust bewaarde, Florian en Rik die zowel vooraan als achteraan bijsprongen en onze super snelle voorlinie waar de tegenstander constant zijn handen mee vol had.

Wat me tevens plezierde 4 verschillende doelpunten makers en onze topscoorden Karl die vandaag assistkoning was, terwijl onze jongens die normaal de assisten voor hun rekening nemen vandaag voor de afwerking zorgden. Moraal van het verhaal wie het doelpunt maakt speelt geen rol, we spelen als een team en het is niet omdat je geen doelpunt maakt je een slechte wedstrijd speelt. Ook het tegenhouden van doelpunten is even belangrijk

Doelpunten : Florian 2/ Rik - Jens en Quinten 1
Assist(ik moet toegeven dat ik het laatste kwart het niet meer opschreef in de geest van de match)maar dacht Karl 2/Florian 1/Rik 1