maandag 1 april 2019

SV GRASHEIDE - KSK WAVRIA 2 - 5

In de heenwedstrijd wonnen we met 3 - 5 op Wavria en waren onze jongens duidelijk de betere. Vandaag kregen we een totaal andere ploeg voorgeschoteld namelijk 7 van de 9 spelers speelden in hun provinciale ploeg, die op 3 sterren niveau provinciaal speelt. Schijnbaar door vakanties, op zich kan men dan nog steeds de wedstrijd op een andere data aanvragen. Niettemin spelen we nog niet voor een stand anders zou dit niet fair zijn uiteraard, anderzijds hoop ik dat de jongens hun vruchten dragen uit het feit van dit jaar steeds sterke ploegen te bespelen.

Je merkte meteen van bij het begin van de wedstrijd dat het tempo hoog lag, we kunnen dit ook aan  alleen voel je dat dit op de top van ons kunnen is en vooral dit 60 minuten volhouden is niet evident. We liepen tijdens de eerste helft alles goed toe maar vroeg of laat komt de ruimte er voor de tegenstander en kraken we. Zo ook thuis tegen Tisselt ook een heel goed voetballende ploeg, we houden stand maar naar het einde toe moeten we de wet van de sterkste ondergaan.

Een heel andere wedstrijd ook dan vorige week, deze keer een tegenstander dat heel hoog speelt met als gevolg dat we vooraan veel beter onze snelheid kunnen uitspelen. Tijdens de eerste helft had Wavria het lastig met onze snelheid vooraan, Quinten was een gesel voor hun verdediging. Al in de eerste minuut konden we voorstaan en in de 2 de minuut kreeg Wavria dan weer een goede kans. Dit was het spelbeeld voor de eerste 30 minuten ook, het spel dat op en af ging met Wavria iets dreigender maar al bij al een heel gelijkopgaande wedstrijd. Grasheide kwam voor, Wavria gelijk. Wavria kwam voor en Grasheide weer gelijk. Beide doelmannen die meermaals nog een goede redding in huis hadden want evenzeer had het 4 - 4 kunnen staan bij de rust, een heel open wedstrijd met goede combinaties aan beide zijdes.

Maar in de 2de helft kregen we het lastiger, terwijl Wavria bleef tikken moesten we meer en meer alles dichtlopen, hetgeen we vrij aardig deden maar regelmatig lieten we toch te veel vrijheid aan een speler. De 2 - 3 was vermijdbaar, we kregen moeilijker kansen bijeen gevoetbald alhoewel we een bijzonder grote kans op de gelijkmaker kregen. Wavria scoorde uit de herneming de 2 - 4 en de wedstrijd was gespeeld. Hun doelman ging steeds ver uit doel staan, een mooie lob ging in doel belanden maar hij kon de bal nog net aanraken en tegen de lat duwen. Op het einde scoorde Wavria nog een keertje tot een 2 - 5 eindstand.

Bijzonder sterke eerste helft maar in de 2de moesten we de wet van de sterkste ondergaan. Al bij al vond ik dat we een zeer degelijke wedstrijd speelden, normaal is dit een ploeg dat niet in onze reeks thuis hoort.

Doelpunten : Mathis en Quinten
Assists : Quinten

Man van de match : ik denk dat iedereen het erover eens is/was dat Quinten dit is/was