woensdag 5 april 2017

SV GRASHEIDE - KFC HERENTHOUT A 17 - 9

Vandaag troffen we de enigste ploeg waar we dit jaar in competitieverband het onderspit van moesten delven zijnde de A ploeg van Herenthout, meer zelfs de enigste uitnederlaag in een heel jaar in competitie. De wedstrijd omstandigheden ginder waren wel niet optimaal een besneeuwd bijna onspeelbaar veld. Dit was zeker ook één van onze mindere wedstrijden toen. Het evenwicht waar ik regelmatig over spreek was toen ietwat zoek.

Vandaag waren de omstandigheden veel en veel beter, een veldje dat er goed bijlag en droog weer, weliswaar nog behoorlijk fris zo vroeg s' morgens. Het eigenaardige was wel dat deze ploeg nipt was verloren op Kessel United om eerlijk te zijn was dit moeilijk voor mij te vatten. Ofwel hadden we toen een volledige off - day, ofwel had Herenthout tegen Kessel een echte off - day.  Of misschien lag deze ploeg ons niet of waren de besneeuwde omstandigheden toen toch doorslaggevend? We zouden het zien. Bij de rust toen stonden we trouwens gelijk tegen deze ploeg maar tijdens de 2de helft speelden we toen wel echt beneden ons peil. Konden we revanche nemen vandaag was de vraag?

Perfect op tijd begon de wedstrijd en het begin verliep redelijk gelijkopgaand. Herenthout kwam 0 - 1 voor maar Grasheide nam over en kwam dan op zijn beurt 2 - 1 voor. Tot echter in het begin van deze wedstrijd vanuit het niets hun trainer een ware woede uitbarsting kreeg tegen de scheids over een al dan niet fout. Was het fout of niet dit nog terzijde maar de uitbarsting was zeker niet in verhouding. De scheids kreeg de volle laag en tegen mij kwam hij vertellen als het zo zat dat ze terug huiswaarts trokken. Had hij een slechte dag? Of met het verkeerde been uit bed gestapt na de wedstrijd vernam ik dat 2 of 3 van hun spelers nog met de U10 moesten meedoen. Zelf waren ze ook maar net met voldoende maar ik besliste om dit hele gedoe te negeren alhoewel er vanuit het publiek wel reactie kwam. Spreken is zilver en zwijgen is goud zeker. Naderhand hoorde ik dat hij Kenan ook had terecht gewezen maar dit was mij ontgaan. Ik denk dat iedereen toch wel wat onder de indruk hiervan was, mezelf incluis want bij de minste fout had je de vrees dat het uit de hand zou lopen. Gelukkig kwam hij toch tot bedaren en bleven verdere reacties uit en kon er naderhand ook een normale conversatie gebeuren. De wedstrijd ging ondertussen verder en dit tot een 3 - 3 gelijke tussenstand.

Ook kwartje 2 verliep gelijkopgaand, Herenthout speculeerde voornamelijk op 2 snelle vleugels waarbij het me bijna onmogelijk leek dit een hele wedstrijd vol te houden. Grasheide kwam terug op voorsprong, Herenthout weer gelijk en zo ging het op en neer. Tot een 6 - 5 tussenstand we wel de knulligste goal ooit tegen kregen. De bal al dan niet over de lijn(vanuit mijn positie niet te zien)werd door hun vleugel toch nog belopen om vanuit een onmogelijke hoek de bal te laten binnen rollen en onze jongens die keken er naar. Als we dit soort doelpunten tegen krijgen dan kun je nooit winnen uiteraard, dit was een doelpunt met een grote strik rond. En zo waren er toch nog enkele in dit kwartje, we scoorden mooi uit de combinatie maar de doelpunten die we tegen kregen waren te makkelijk. Zo gingen we rusten bij een 7 - 7 stand.

Ik was gemengd tevreden over deze eerste helft. We speelden zeker niet onze beste wedstrijd(vorige week lag het tempo veel en veel hoger)maar anderzijds probeerden we wel te combineren en kregen toch iets meer kansen dan de tegenstander. Maar anderzijds de doelpunten hiervan waren er 3 - 4 die veel te makkelijk waren. Zo oa de knullige goal maar ook meermaals doordat we geen druk zetten of gewoon in de opbouw de bal inleveren. Dit was duidelijk ons werkpuntje tijdens de 2 de helft.

Ik kwartje 3 opnieuw in het begin hetzelfde spelbeeld Grasheide iets meer kansen maar ook Herenthout dat zijn doelpuntje kon meepikken. Zo hadden we nog de pech dat bij het keren van de bal op de lijn de bal tegen een eigen speler trapten en zo in doel. Dit kan gebeuren uiteraard, doch chapeau dat men de moeite doet om toch het doelpunt tegen te houden. Maar met het mooiste doelpunt van de dag, Mathis vandaag de man van de assist(vorige week de afwerker)met een gespleten voorzet tot bij Florian om in een tijd keihard binnen te trappen. Herenthout kreeg het daarna lastiger en lastiger en nog in dit kwartje kwamen we tot een 11 - 9 verdiende voorsprong.

En save the best for last want tijdens kwartje 4 kwam een moegestreden Herenthout niet meer aan voetballen toe. Ook Kenan pikte zijn doelpunt mede en Nathan die herpakte zich volledig en speelde een sterke 2 de helft. Ook Mattias speelde sterk in de duels achteraan en kwam meermaals gepast tussen. Karl - Reinhard die vond zijn 2de adem, hij was constant dreigend vooraan maar toen hij me meteen na de wedstrijd kwam vertellen dat hij wel wat doelpunten maakte vroeg ik naar zijn hoeveelheid assists. Niet enkel aanvallen is belangrijk en doelpunten maken. Ik weet de trainer zaagt maar we blijven er op hameren. Op latere leeftijd uitzonderingen ten na gesproken zal het samenspel belangrijker en belangrijker worden. Niettemin speelde je een uitstekend laatste kwart, net zoals alle andere jongens die schijnbaar terug op toerental kwamen en opnieuw bevrijd gingen voetballen nadat ze met lichte angst van het voorval in de beginfase speelden.

Man van de match : Karl - Reinhard, het passenspel en ook het achteruit denken is en blijft een werkpunt maar je was constant dreigend vooraan en weer met 200% inzet. Chapeau hierover

Aanstaande donderdag spelen we op Lozenhoek Keerbergen en zaterdag is er paastornooi.

Doelpunten : Karl - Reinhard 7/Florian 6/Mathis 3 en Kenan 1