dinsdag 28 maart 2017

KSK SEFA HERENTALS - SV GRASHEIDE 10 - 10

KSKS HERENTALS - SV GRASHEIDE 10 - 10

Met de wedstrijd thuis tegen Herentals in gedachten wachtte ons vandaag een bijzonder lastige verplaatsing. Thuis wonnen we in de laatste minuut van deze tegenstander maar vooral dit was echt wel een stevig ploegje. Fysiek enkele grotere jongens en ook een sterk sluitstuk. Ter remember de laatste woorden in mijn verslag toen waren dat het ginder spelen een zware dobber zal worden.

Na een toch wel lange rit viel me meteen op dat het speelveld echt wel groot was. Een beetje vergelijkbaar met het veldje in Putte echt breed en in lengte iets langer dan de meeste terreinen. Het loopvermogen zou een grote rol sowieso spelen en in gedachten vermoedde ik dat het laatste kwartje wel eens het meeste bepalende zou kunnen worden. De ruimte is groter op een dergelijk veld en bovendien zijn de looplijnen ruimer.

Grasheide speelde vandaag met Nathan in doel, Kenan staartje, Mattias staartje en kopje, Florian en Mathis vleugel en Karl kopje en vleugel. Beide ploegen hadden 1 wisselmogelijkheid maar de fysieke paraatheid kon volgens mij de doorslag geven. Grasheide begon zeker niet slap aan de partij maar in de omschakeling werden we meteen tot 2 keer toe koud gepakt. We voetbalden hoog maar Herentals trapte de bal meteen ver naar voor en speelde dit perfect uit. Goed en wel voor we het beseften stonden we 2 doelpunten in het krijt. Grasheide kwam evenwel snel langzij, maar nog voor het einde van dit eerste kwartje stonden onze jongens 4 - 2 achter. Dit in een evenwichtig eerste kwartje, het verschil zat hem vooral in de efficiëntie.

Ik had gevraagd aan Nathan om goed uit te komen, dit deed hij ook uitstekend aangezien Grasheide meer op het veld van de tegenstander vertoefde dan omgekeerd maar Herentals op de counter echt wel gevaarlijk was. We hadden echter de pech dat er ook enkele jongens bij de tegenstander stonden die van ver hoog en droog binnenknalden. Zo kwamen we 5 - 2 achter, alhoewel verdedigend Kenan en Florian die steeds goed terug kwam uitstekend werk leverden. Ze zorgden ervoor dat de score niet hoger opliep en Grasheide kwam terug in de wedstrijd na de 5 - 3 ook de 5 - 4 en zelfs voor de eerste keer de 5 - 5. Het tempo lag hoog en op het einde van de eerste helft snakten we naar adem, Herentals liep uit tot 7 - 5.

Eén van de wetten in het voetbal is als je de kansen niet afmaakt dat je het deksel op de neus krijgt. Over heel de eerste helft bekeken had Grasheide het iets betere van het spel maar we verkwanselden iets teveel kansen toch. Herentals was veel efficiënter en bijna elke kans was een doelpunt.

Kwartje 3 hierover kan ik kort zijn we speelden bijzonder sterk maar in de zone van de waarheid speelden we te slordig. Inderdaad er een stond een heel sterke doelman die meermaals in één van onze jongens zijn voeten dook maar toch na meermaals een mooie actie kwamen we in een meer - min situatie en als je dit dan bekijkt over de hele wedstrijd dan deden we hier toch iets te weinig mee. Na een flater kwamen we zowaar 8 - 5 achter toch wel compleet tegen de gang van het spel in en daarna was het echt een belegering maar elke keer was het net niet. Zo kwamen we wel tot 8 - 6 terug maar in dit kwartje hadden we minstens op basis van de kansen 5 keer moeten scoren.

Met de moed der wanhoop begon dan maar kwartje 4. En voor 1 keer kwam Grasheide eens goed weg maar toch liep Herentals 9 - 6 uit. Grasheide scoorde meteen terug tot 9 - 7. Je voelde aan alles dat Herentals het moeilijk had en als er een bal buiten ging in hun voordeel liep er zelfs niemand van hen meer achter voor tijdswinst. En opnieuw krijgen we een vermijdbare goal tegen vanop 20m doordat we te weinig met het spel bezig zijn. Met nog 7 minuten op de klok besliste ik alles of niets te spelen. En Mathis die had eindelijk het middel gevonden om de doelman toch te verslaan. KALM BLIJVEN ALS JE ALLEEN VOOR DE GOAL KOMT. 2 keer een gelijkaardig doelpunt Florian op links de actie, Karl - Reinhard die perfect omschakelt en Mathis met de juiste loopactie alleen voor doel om dan heel beheerst naast de doelman binnen te trappen. Zodoende 10 - 8 en 10 - 9 en oververdiend 10 - 10. Bij deze gelijkstand vroeg de scheids aan hun trainer of het ok was om te stoppen. Deze zei volmondig ja, er was immers een spelertje van hen 2 minuten blijven liggen doch met dit gelijkspel kon iedereen wel tevreden zijn.

Op basis van de kansen hadden we deze wedstrijd met ruim verschil moeten winnen. Maar een doelman doet ook mee he, deze jongen hield zijn ploeg de hele wedstrijd recht. Anderzijds kregen we ook teveel vermijdbare doelpunten binnen de 3 van de 2de helft waren echte geschenken. Mits betere focus had dit zeker niet het geval geweest.

Om eerlijk te zijn had het echt zonde geweest als we na een dergelijke wedstrijd zonder punten huiswaarts zouden moeten gaan. We speelden zeker niet slecht, Kenan was weer de rust achteraan, Mathis had na 55 minuten het middeltje gevonden om de tegenstander KO te slaan(volgende keer nog iets vroeger he))), Nathan keepte sterk maar had toch eventjes zijn dipje, Karl - Reinhard woog echt op de verdediging en maakte het hen heel de wedstrijd lastig, Florian werkte als een mier, de man van de assists en het mededichten van bressen maar toch iets te onrustig in zijn afwerking en Mattias die had het moeilijk vandaag op een veldje dat niet in zijn voordeel speelde maar was zoals steeds positief en deed voor 100% zijn uiterste best.

In 10 wedstrijden competitie verloren we 1 keer weliswaar wel tegen de ploeg die volgende week komt afgezakt naar Grasheide zijnde Herenthout A.

Man van de match : Mathis die als enigste de rust kon bewaren alleen voor doel en vooral op het einde uitermate trefzeker was met een zuivere hattrick

Doelpunten : Mathis 7/Karl - Reinhard 2 en Florian 1