dinsdag 18 april 2017

KFC HERENTHOUT B - SV GRASHEIDE 4 - 21

Voor de 4 de maal in het seizoen troffen we de B ploeg van Herenthout. Zoals reeds aangehaald heeft Herenthout 3 ploegjes op een 2 sterren niveau, alhoewel ik toch het gevoel heb dat A iets sterker is dan B en B iets sterker is dan C die na ons speelden. In de vorige 3 wedstrijden ging Grasheide steeds met de volle punten lopen, indertijd op Herenthout wonnen we vrij makkelijk maar de beide thuiswedstrijden verliepen wel een stuk evenwichtiger. Tot 2 maal toe was het een gelijke stand tijdens de rust doch in de 2de helft konden we weliswaar met een beperkt verschil telkens het laken naar ons toe trekken. Volgens hun trainer was de oorzaak van hun ruimer verlies tijdens de eerste wedstrijd de afwezigheid van hun sterkhouder, een hele grote jongen die ook een goede trap heeft.

En alhoewel de einduitslag iets anders doet vermoeden die grote jongen was er wel degelijk bij. En zelfs met hun 2 sterkhouders in de ploeg kon Grasheide zowaar een 1 - 8 stand na 15 minuten op het scorebord brengen. Niet het winnen op zich maar vooral vandaag de manier waarop deed me enorm deugd. Bijna elk doelpunt kwam uit een combinatie, de goede loopactie, mooi samenspel, kortom op de eerste 3 -4 minuten na was het top. Heb vandaag het woord "super" man wel 20 keer mogen uitspreken, voor elke speler was dit bij momenten van toepassing. Supermannen zijn we nog niet maar toch gingen we vandaag met een heel goed gevoel huiswaarts.

Het waren vandaag trouwens de laatste thuiswedstrijden op deze terreinen in Herenthout, ze verhuizen naar een groter en beter ingericht sportcentrum. Herenthout heeft trouwens veel jeugdploegjes en hun eerste ploeg speelt in de 2de provinciale toch wel enkele reeksen hoger dan ons Grasheide. Maar vandaag leek het wel omgekeerd, Grasheide speelde toch op een iets hoger niveau als zijn tegenstander.

Voor de laatste maal ook s' morgens gehaast vertrekken om toch maar op tijd te geraken met meerdere verplaatsingen van rond de 30 minuten was het af en toe toch wel heel nipt. En gelukkig ook zonder boetes want om eerlijk te zijn betwijfel ik toch dat dit steeds gebeurde door de snelheidsregels te respecteren(Wim deze laatste lijn heb jij niet gelezen he))).

Over naar de wedstrijd. De eerste 3 minuten waren echt niet om aan te zien. Tot 3 maal toe leverden we de bal in bij de tegenstander, gelukkig was Nathan wel vanaf minuut 1 wakker. Maar op de eerste goede aanval kwam Grasheide al meteen tot scoren. Herenthout pruttelde eventjes tegen met de gelijkmaker maar vanaf dan was er echt geen houden aan. Op 10 minuten scoorden we zowaar 7 keer tot een 1 - 8 ruststand, de tandem Alessio - Florian - Mathis speelden bijzonder sterk. Alessio speelde ook telkens met heel veel overzicht. We tikten het balletje goed rond, de combinaties kwamen er vlot uit en onze tegenstander liep achter een ongrijpbare bal. De diesel ging vanaf minuut 3 echt op turbo, het was echt genieten.

Ook tijdens kwartje 2 bleven we doorgaan op ons elan, na enkele minuten in dit kwartje stond al een veilige 1 - 10 stand op het bord. Daarna werd het spel eventjes iets evenwichtiger maar met een 2 - 13 ruststand was de wedstrijd al gespeeld tijdens de pauze. Om eerlijk te zijn had ik weinig opmerkingen, we waren sterk in de opbouw, werkten goed af, bleven de goede loopacties maken.Toch nog 1 vermelding de actie van Sieben die bleef lopen achter een bal, deze binnenhield, de achterlijn haalde en de bal panklaar legde voor Kenan die maar binnen te tikken had. Prachtige actie dit doelpunt was uiteraard mede jouw verdienste.

Aangezien de wedstrijd gespeeld was maakten we de afspraak dat Mathis en Alessio beiden nog een kwartje in doel zouden spelen. Niet steeds is dit mogelijk maar in de gegeven omstandigheden was dit zeker ok. Ze hadden beiden graag trouwens een hele helft er in gestaan. De wedstrijd kabbelde voort en alhoewel die grote jongen op alle manieren probeerde en van alle afstanden, achteraan bij Kenan of Nathan was er bijna geen doorkomen aan. Sieben speelde ook trouwens een bijzonder sterke wedstrijd, heel hard gewerkt alleen het oververdiende doelpuntje bleef uit. De actie van dit kwart was Florian die de bal aan doelman Mathis komt vragen, plots de loopbeweging maakt achter de rug van de tegenstander versnelt, Mathis met een gespleten pas perfect op maat, het staartje dat nog probeert tussen te komen maar toch het doelpunt niet kan voorkomen. Een doelpunt volgens het boekje. Tussenstand 3 - 17.

In kwartje 4 had ik maar 1 opdracht dat ik graag zou zien. Sieben een doelpunt laten maken en echt onze jongens deden er alles aan, maar het was alsof de duivel er mee gemoeid was. Alle brandjes voor het doel van Herenthout met Sieben in de hoofdrol werden door de tegenstander net op tijd geblust. Altijd net niet en Sieben die werkte zich echt te pletter. Echt jammer want je speelde een beresterke wedstrijd(het is niet omdat je niet scoort dat je slecht speelt he). En Grasheide bleef de bovenhand halen met opnieuw een bijzonder knap doelpunt, Florian langs zijn vleugel, met een kapbeweging 2 man in de wind zet, het overzicht behoud tot bij Mathis die zoiets uiteraard niet laat liggen. Ook de laatste 2 doelpunten waren er nog om in lijsten, Kenan met een afstandschot alsook Nathan met een pegel. Dit tot een 4 - 21 eindstand ook nog effe vermelden dat Alessio steeds bijzonder sterk meevoetbalde als doelman.

Op enkele momenten na speelden we vandaag zoals voetbal hoort te zijn, opbouw van achteren uit, niet zomaar wegtrappen, proberen de actie te maken en vooral het plezier hebben dat we als team spelen en " SAMEN SCOREN ".

Aanstaande woensdag de topper met laat ons maar effe stoefen de sterkste teams uit deze reeks tegen elkander.

Man van de match : Florian : topmatch zowel in opbouw en passing/overzicht, als in recuperatie bij balverlies. Hopelijk kan hij dit niveau ook woensdag aanhouden.