donderdag 14 april 2016

SV GRASHEIDE - KV MECHELEN 6 - 14

De vraag was konden we de stunt van op KV Mechelen overdoen. Het dient wel gezegd te worden dit was wel één van onze beste wedstrijden van het hele seizoen. Er stond vandaag veel wind en het weer verliep wat wisselvallig.

Ook de wedstrijd was wat mij betreft wisselvallig, we hadden onze sterke momenten en onze zwakke momenten. Maar ons eeuwige pijnpunt pas na 20 minuten in gang schieten was ook vandaag van kracht.

We weten allemaal dat technisch dit een hoger niveau is maar op Mechelen moesten we zeker niet voor hen onderdoen. Toen de wedstrijd op gang werd geblazen na welgeteld 7 seconden konden we al achtervolgen. En waarom 5 man die nog niet met het spel bezig zijn en nog wat aan het lachen en half aan het spelen(of slapen) zijn. Remember op KV Mechelen, idem dito 7 seconden. En na 2 minuten 0 - 2, na 4 minuten 0 - 3 en na 6 minuten 0 - 4. 6 minuten ver en al voor een onmogelijke opdracht staan om dit in te halen en van deze 4 doelpunten waren er zeker 3 te vermijden als we meteen scherp spelen. Weer lieten we de tegenstander te veel vrijheid. Na deze 6 minuten verliep het spelbeeld toch wat evenwichtiger en kregen we ook onze kansen voorlopig zonder succes.

In kwartje 2 gingen de kakkers voort op hun elan en met 0 - 6 na 20 minuten zag het er eventjes niet zo goed uit. Maar dan hadden we een sterke 10 minuten waarin we milderden tot 3 - 7. Ook met 3 mooie doelpunten door 3 verschillende spelers gemaakt waarbij vooral de passing ervoor telkens zeer mooi was.

Op KV Mechelen stonden we ook bij de rust achter dan maar met 1 doelpuntje minder. Uiteindelijk sleepten we toen een gelijkspel uit de brand. En dit kwartje 3 lagen we zeker niet onder, kregen onze kansjes maar de tegenstander maakte optimaal gebruik van tot 3 keer slecht inspelen. Zo liepen ze uit tot een niet meer in te halen 4 - 11 voorsprong.

In kwartje 4 was het spelbeeld opnieuw vrij evenwichtig en plotseling lukte het ons wel om de kakkers niet in hun spelbeeld te laten komen. Door goede druk kwam er ook meer verkeerde passing. De kansen waren dit kwartje in evenwicht tot een 6 - 14 eindstand.

Zeker geen super wedstrijd vandaag maar de tegenstander was vooral technisch sterker. Enkele jongens moesten morgen ook met de elite meedoen dit zegt voldoende maar als je hun gemaakte fouten ziet tegen de onze loopt dit gelijk met de stand zowat, zo was er nog ook telkens een ultieme tackel 3 - 4 keer bij een doorgebroken speler. We kregen voldoende kansen om er zelfs 10 te maken maar net zoals afgelopen woensdag krijgen we veel vermijdbare doelpunten tegen. Zeker 6 doelpunten zijn doordat we onze man laten staan of inspelen in de voeten van de tegenstander. Maar om eerlijk te zijn heb ik dit liever dan dat we de bal zomaar vanuit de keeper naar voor rammen(soms moet dit wel eens kunnen natuurlijk). Maar ik weet dat jullie wel degelijk dit beter kunnen, de opbouw moet soms nog verzorgder.

Volgende week spelen we zowel woensdag als zaterdag. Zaterdag is er ook de penaltycup en BBQ.
Daarna volgen er nog 3 tornooien.

Vandaag vond ik mijn staartjes Mattias en Kenan die we woensdag toch wel misten een heel degelijke wedstrijd spelen, ze kwamen dikwijls gepast tussen. Tussen voor hen de titel " man van de match ".